Uuden kameran hankkiminen on siintänyt ajatuksissani jo jonkin aikaa ja moni pitempään blogiani seurannut varmaan muistaakin kuinka olen nykyisen Olympukseni kanssa välillä taistellut. :) Canonin järkkärit ovat olleet ykkösvaihtoehtonani ja sainkin lainakameran kokeiluun pariksi viikoksi. :) En olisi uskaltanut suinpäin rynnätä ostamaan uutta kameraa, joten on hyvä että pääsen konkreettisesti kokeilemaan kameran toimintoja ja kuvaustaitojani etukäteen ennen ostopäätöksen tekemistä. Testissä minulla on Canonin EOS 70D 18-135 IS STM kittiobjektiivilla, joka soveltuu hyvin yleiskuvaamiseen. Tämän hetkisellä näppituntumalla kamera objektiiveineen vaikuttaa oikein kompaktilta paketilta ja voittaa kyllä kevyesti oman Olympuksen Pen PM-1 minikamerani. :D

iIMG_7714.jpg

iIMG_7720.jpg

iIMG_7707.jpg

Yhdistän tähän testikuvauspostaukseen myös postaustoiveen sohvan toisenlaisesta sijoituspaikasta. Muutama teistä lukijoista ehdotti että sohva siirrettäisi ikkunan edestä vastapäiselle puolelle selkä keittiöön päin ja tämä olisikin oikein kiva kokonaisuus, ellei katossamme olisi päivittäisessä käytössä olevaa keinua. :) Keinu on meille se ehdoton ykkönen, joka sanelee tilantarpeensa mukaan muiden kalusteiden asettelun, ja järjestys vaihtuikin tästä takaisin vanhaan malliinsa heti kuvien ottamisen jälkeen. :)

iIMG_7670.jpg

iIMG_7682.jpg

iIMG_7679.jpg

iIMG_7672.jpg

Sohvaa siirrellessäni kokeilin sitä vielä seinähyllyjen eteen ja jätin tällä kertaa hyllyjen ja sohvan väliin pienen happiraon. Tämä on myös aika kiva, mutta tseäni ihan aavistuksen verran tökkii se, että seinähyllyt ovat 30cm liian pienet sohvan leveyteen nähden. Tästä selviäisin sillä, että lisäisin seinälle pienet 30cm levyiset Lack-hyllyt ikkunan puolelle, mutta pikku-Lackeja ei saa korkeakiiltovalkoisena. Kaikki hyllyt pitäisi vaihtaa mattavalkoiseksi, tai sitten tuunata pikkuhyllyt kiiltävänvalkoisella maalilla tai DC-Fix kalvolla. Jätän asian vielä makustautumaan mielen sopukoihin. :D

iIMG_7637.jpg

iIMG_7609.jpg

iIMG_7647.jpg

Ja tässä sitten taas tämä lähtövaihe ja paluutilanne pienellä kaaoksella varustettuna. :D Meillä ei tosiaan mene varttiakaan, ennenkuin hillitty ja hallittu siisteys on tässä kunnossa. Kolmevee naperon kanssa ei koristetyynyt pysy ojossa eikä tavarat muutenkaan paikoillaan. Artekin Kanto-teline on muuttunut meillä junanvaunuksi ja valkoinen Mammut-jakkara edustaa Muumien majakkaa. :D Vaikka likaista ei olekaan, niin sotkuista kyllä jokainen päivä.

Haluankin tässä sanoa yhteisesti kaikille teille, jotka olette viime aikoina kritisoineet sisustustamme, että on todellakin aivan eri asia sisustaa ja somistaa sinkkunaisen lapsetonta ja lemmikitöntä keskustakotia kuin lapsiperheen kotia. Lapsiperheiden keskenkin on suuria eroja sillä, kuinka monta ja minkä ikäisiä lapsia kodissa asuu, onko omakotitaloa isolla pihalla vai kerrostalokotia kaupungin ytimessä. Valitettava totuus on se, että vaikka kuinka haluaisin laittaa omaan kotiini kauniita asetelmia, leikkokukkamaljakoita, rypyttömäksi silitettyjä lakanoita, ei se kolme vuotiaan tytön (tai pienten lapsien kanssa muutenkaan) ole kovin fiksua. Blogin kuvia varten voisin toki somistaa iltaisin omassa rauhassani vaikka mitä ihanaa asetelmaa, mutta en näe siinäkään oikein järkeä että pelkän kuvaamisen vuoksi koristelen kotia ja kuvien ottamisen jälkeen siivoan kukkamaljakot, tuikkukokoelmat ja sisustuskirjapinot kynsilakkapurkkeineen jemmaan pois tytön ulottuvilta. Tuollaiset kauniit ja ryhmitellyt kuvat ovat ilman muuta kaunista katseltavaa ja nautin itse suuresti myös tämän tyylisistä sisustuskuvista. Oman kotini osalta en kuitenkaan halua tehdä "sisustuslavastuksia", koska minulle ja meille ne eivät ole arjen realismia. Vapaaviikonloput ovat sitten erikseen, mutta niitä varten en suotta ala keräämään sisustuskirja-, koristetyyny-, shaali-, kosmetiikka-, kynttiläkokoelmaa. Periaatteeni onkin, että se mitä ei voi pitää esillä varjelematta tai varastoimatta, ei ole meille tarkoitettu. :) Lisään vielä, että minusta kodikkuus tai sen puute on useimmiten lähtöisin mieltymyksistä ja jokaisen omasta sisustusmausta. Itse koen että meidän kotona on nyt hyvä olla ja eläminen näiden seinien sisällä näiden kyseisten tavaroiden ja kalusteiden kanssa on mukavaa ja viihtyisää sekä helppoa. Kaikki eivät kuvien perusteella tai muutoinkaan ajattele samoin, eikä tarvitsekaan. Jokaisen oma koti on se maailman tärkein paikka ja itse kannustan kaikkia laittamaan omaa kotiaan mieleisekseen, vaikka ideat olisikin joskus yhtä pähkähulluja kuin minunkin. :D

iIMG_7617.jpg

iIMG_7593.jpg

Canonista vielä mainitakseni, oletteko mitä mieltä tämän postauksen kuvista kuvina?? :) Minusta nämä ovat onnistuneempia kuin aikaisemmat kuvani, enkä päässyt kameran manuaalisäädöissä vielä edes kunnolla alkuunkaan. :)

iIMG_7604.jpg

Loppuun vielä hauska kuvanmuokkaukseni, jonka kera toivottelen kaikille ihanaa illan jatkoa! <3 <3

(Canon EOS 70D-kamera saatu lainaan Canonilta)