Eilen aamulla kahvitauon aikaan selailin läpi Huutonetin aarteita ja satuin bongaamaan myynti-ilmoituksen kahdesta kivasta selkänojallisesta jakkarasta. Huuto oli umpeutumassa muutamien minuuttien sisään, joten minulla oli tuuria kun satuin juuri oikealla hetkellä etsimään tuunauskuntoisia jakkaroita ja ehdin viime hetkellä tekemään oman voittohuutoni. :) Lähdin tuolienhakureissuun samantien ja paluumatkalla kipaisin ostamassa purkin mustaa Helmi-Kalustemaalia ja maalisudin, jotta pääsen heti hommiin kotiin päästyäni. :)

P1016864.jpg

Tuolit olivat hyvässä kunnossa ja erittäin tukevaa ja vankkaa tekoa. Valmistajasta ei ole mitään tietoa, mutta muistelin että ala-asteella koulun ruokalassa olisi 90-luvun alkupuolella ollut tälläiset tuolit. :) Tuolien muotoilu on minusta aivan huippu, istuinosa on kuin Artekin E60-jakkara, mutta selkänoja tekee tästä hieman futuristisen oloisen ja kivan erikoisen. Nämä tuolit sopivat mielestäni täydellisesti meidän kotiin Hayn Loop-pukkijalkojen ja Loop-naulakon sekä Tray-pöytien seuraan, Dotseista ja muista skandinaavisista sisustusjutuista puhumattakaan. :)

P1016871.jpg

Tuolit ovat koivunsävyiset ja pohjatyönä tein kevyen hionnan hiekkapaperilla ja nihkeäpyyhinnän laimealla maalipesuliuoksella, jonka tarkoitus on saada maali tarttumaan paremmin puun pintaan. Varsinaista pohjamaalausta (esim Otex tms.) en tehnyt, vaan sudin Helmi-kalustemaalin suoraan tuoleihin heti hionnan, maalipesun ja kuivumisajan jälkeen. 

P1016872.jpg

Maalailut suoritin tuttuun tapaani parvekkeella ja suojausalustana toimi paremman puutteessa pala muovia ja kartonkia sekä yksi leivinpaperiarkki. :) Ensimmäisen mustan maalikerroksen sutaisin jo eilen päivällä ja toisen tänään aamulla. Nyt tuolit ovat kuivumassa ja huomenna klo 14 aikoihin ne ovat käyttöönottokunnossa. :) Siinä minä kiepuin ja konttasin tuolien ympärillä ja sudin maalit kauttaaltaan tuolien pintaan. Myös istuimen alapohja on siis maalattu ja vaikka mistä kulmasta tuoleja katsoisi, niin mitään muuta ei näy kuin mustaaaaaa. :)

P1016873.jpg

Nyt vaan odottelen huomista, että pääsen sovittelemaan tuoleja paikoilleen. :) Mukavaa keskiviikkoa!

Ps. Huomenna tulossa lisää ylläreitä! ;)