Hayn Tray-tarjotinpöytiä on olohuoneessa nyt kolme. :) Minusta teräksiset kalusteet ja valaisimet ovat lähes poikkeuksetta aina kauniimpia mustana kuin valkoisena ja päätin joskus muinoin, että jos musta väri tulee vielä joskus omaan sisustukseeni, niin Tray-pöytä on yksi harvoista mustista kalusteistani. :) 

Pp1017079.jpg

Pp1017068.jpg

Hylkäsin valkoisen keskikokoisen Tray-pöydän mustaksi maalaamisen ideani liian riskialttiina tuunausprojektina. Ruiskumaalaamalla pöytään olisi saanut kauniin ja tasaisen mustan maalipinnan, mutta itse kun olen pelkän pensselin varassa niin maalijäljestä ei olisi todennäköisesti tullut tarpeeksi siisti ja tasainen. Siksi turvauduin kaupan antiin ja kannoin kotio mustan Trayn. :)

Pp1017073.jpg

Ppp1017090.jpg

Muutamia kommentteja tuli eilisiin postauksiin, joissa kysyttiin pöytien tarkoitusta. Meillä pöydät toimivat laskutasona tee- / kahvikuppia, läppäriä, kaukosäätimiä yms. varten ja myös rahina olen hyödyntänyt yhtä pienempää pöytää laittamalla koristetyynyn siihen päälle pehmusteeksi. :) Kaksi pöytää (iso ja pienempi) ostin siksi että ne ovat yhdessä isoon sohvaan suhteutettuna oikeassa mittakaavassa ja kolmas eli musta pöytä on lisäextraa luomassa kontrastia ja olemalla vaan kaunis sisustuselementti. <3 

Ppp1017088.jpg

Muutama lukija kyseli myös syitä, miksi pöydät ovat tyhjillään. Pöydille en toistaiseksi voi tehdä mitään kovin kummoisia sommitelmia, johtuen 3-vuotiaasta pikkuneidistä joka kyllä äkkiä vie tavarat omiin leikkeihinsä. :) Kukkamaljakon tai kynttelikön voi korkeintaan laittaa pöydälle, mutta usein joudun turvallisuussyistä nekin siirtämään jossain vaiheessa päivää sivummalle, jotta leikkien lomassa ei tapahdu vahinkoa. Tyttö kun tuosta kasvaa niin enemmissä määrin voin mataliakin tasoja hyödyntää sisustuksen viimeistelyssä. :)

Pp1017084.jpg

Pöytiä voi ryhmitellä monella tavalla, joko limittäin, lomittain, vinottain tai laittamalla ne yhteen jonoon kuten minä. :) Meidän olohuoneen malli on hieman pitkulainen ja sohva noin 100cm syvä, joten sohvan ja tv-tason väliin jää vain 210cm. Olosuhteiden sanelemana en voi syvyyssuunnassa juurikaan pelailla pöytien asettelun kanssa, koska tyttö tykkää tanssia ja hypähdellä pitkin kotia ja haluan että siihen on tilaa. Turvallisuus kotona on tärkeämpää kuin sisustuksen kauneus ja totuus on, että metallinen teräväkulmainen tarjotinpöytä aiheuttaa kyllä rumaa jälkeä, jos siihen kompastuessaan kopsauttaa päänsä. :/ Riehumista ja remuamista rajoitan kyllä sisätiloissa, varsinkin jos meno menee överiksi, mutta tanssiminen on aina sallittua vaikka onkin tilaa vievää. :) Useamman kerran viikossa siirrän pöydät kokonaan sivuun, jotta neiti saa koko olohuoneen lattiapinta-alan tanssiareenakseen. :)

Pp1017066.jpg

Pp1017075.jpg

Trayn pöydät ovat kyllä kaikinpuolin loistavia. Kaikista eniten tykkään tuosta jalustasta, joka on ilmava ja siro. Pöydät sopivat sekä romanttiseen sisustukseen ruusukimppuineen ja kosmetiikkarasioineen, että poikamiesboksiin kaukosäätimien ja konjakkikokoelman alustaksi. :D Pöytä itsessään on ajaton, se ei osoita mitään tiettyä vuosikymmentä vaan voisi ihan hyvin olla peräisin 40-luvulta, 70-luvulta, vuodelta -95 tai 2013. Tällä hetkellä pöydällä on trendileima ja se on kuuminta hottia, mutta uskon ja vannon että kymmennen vuoden kuluttua kyseinen pöytä ei ole lainkaan out of style. Se vaan ON. :) Vähänkuin Artekin perusjakkarat, joita on löytynyt kodeista jo kymmenet kymmenet vuodet sisustustyyleistä ja asukkaiden lukumääristä riippumatta. :)

Mietimme just tytön kanssa olisiko tarpeeksi intoa ilmassa uimahallille lähtemiseen, vai tyydymmekö vaan puistoilemaan... Ulkona on ihanan aurinkoinen ilma, joten taidamme kallistua puistoreissun puolelle. :) Nauttikaa kivasta päivästä! <3