Muutin ensimmäiseen omaan kotiini 18-vuotiaana ja siitä asti (eli 12-vuotta) olen lähes aina pessyt lattiani Sinin mikrokuituisella monitoimimopilla. Pari kertaa olen erehtynyt kokeilemaan muiden merkkien tuotteita parketille soveltuvasta lankamopista alkaen, mutta yleisen tyytymättömyyden tai vaikeakäyttöisyyden vuoksi olen palannut aina takaisin tutun ja turvallisen Sinin käyttäjäksi . :) Yhden pienen tilan (esim eteisen lattian) pesee tarvittaessa vaikka pyllykyykyssä rätti kädessä vaappuen, mutta yli 60m2 kokoisen lattiapinnan pesu alkaakin vaatimaan minusta jo teknistä varustelua, jotta moppailu olisi mahdollisimman mukavaa ja ergonomista. :) Oma lempparini on vuosien ajan ollut tämä Sinin mikrosetti, jossa parasta on kevyt teräsvarsi ja mopin kääntyvä nivel, jonka avulla mahdun moppaamaan tarvittaessa myös sohvan ja sängyn alta. :)

P1016842.jpg

Itse suosin parketin pesussa mikrokuituisia moppeja, jotka jo pelkän vedenkin kanssa imevät lian lattiasta itseensä. Koiran vuoksi lattiat likaantuvat hyvin nopeasti ja meillä onkin tapana mopata lattiat puhtaaksi vähintään kerran viikossa. 

P1016837.jpg

P1016835.jpg

Haluan tuoda tässä postauksessani esille myöskin SINI-tuotteiden korkeat arvot, vastuullisuuden sekä kotimaisuuden, joita pidän itsekin todella tärkeinä asioina. SINI-tuoteperhettä valmistetaan nimittäin Suomessa ja suurin osa tuotteista on saanut Avainlippu-alkuperäismerkin, josta kerrotaan seuraavaa:

Avainlippu on tutkitusti suomalaisen tuotteen ja palvelun tunnus. Se kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja se mielletään alkuperältään suomalaiseksi. Avainlippu on rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, jonka käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Avainlippu kertoo kuluttajalle paitsi korkeasta kotimaisuudesta myös tuotteen valmistajan ja palvelun tuottajan arvoista.

Sen lisäksi että Sinillä todellakin arvostetaan suomalaisuutta ja he panostavat jatkuvaan tuotekehitykseen ja tuotetyytyväisyyteen, he myös tukevat tärkeitä hankkeita kuten Pohjois-Tansaniaan rakennettavaa SINI Harghushay Primary Schoolia, joka mahdollistaa paikallisille lapsille ja nuorille mahdollisimman hyvän opetuksen ja paremmat eväät elämään. <3 <3 <3

P1016833.jpg

Palatakseni vielä itse moppailuasiaan, on mainittava että tällä monitoimimoppi-setillä saa kätevästi pyyhittyä pölyt myös seinistä ja katoista. Itse olen muutamia kertoja mopannut nihkeällä mikrokuitumopilla eteisen tahriintuneet seinät ja varresta saa tukevan ja varman otteen, vaikka kurottelisi kattoon asti. :)

Tapettien ja joidenkin struktuuripintaisten seinien pölypyyhintään sopii valkoinen staattinen liina, jonka voi kiertää mopin ympärille ja sujauttaa liinan kulmat mopin päällä oleviin pieniin aukkoihin. Staattista liinaa käytetään kuivana ja suosittelen laittamaan erillisen pehmikkeen mopin ja liinan väliin, jotta mopin pohjassa oleva karhea tarranauha ei naarmuta seinäpintaa. Jos seinä on kovin karheaa struktuuria (esim Tunto Karkea tai Tunto Kivi) suosittelen pölyjen putsaamiseen pelkkää imuria. Olohuoneen ja keittiön struktuuriseinät pyyhkäisin näillä liinoilla eilen, joten vuoteen ei sitä tarvitse tehdä. :)

Valkoisia staattisia liinoja olen ostanut itselleni monesti aiemmin, joten ne ovat meidän perheessä vakiovälineistöä. Itse käytän niitä vaihdellen sekä lattioiden että tasojen ja kaappien pölypyyhinnässä. Ne toimivat loistavasti pikasiivouksessa, varsinkin silloin kun on todella kiire tai jos haluaa hieman oikoa (ja sen jälkeen loikoillal :D) ja nopeuttaa siivoukseen menevää aikaa. :D

P1016827.jpg

Oranssit Tomuliinat ovat loistavia lattioilla vaeltavien pölypalleroiden ja villakoirien häätämiseen ja meillä nämä oranssit apulaiset ovat tulleet pääasiasiallisesti tuuraamaan ilta-imurointia, jota en viitsi tehdä enää tytön mentyä nukkumaan. Varsinkin syksyisin ja keväisin nämä ovat olleet tarpeen, kun koiran tassuista kulkeutuu hiekkaa ja risuja sisälle asti. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-03%20koht

Tätä mikrosettiä löytyy muutamissa väreissä ja omat värilempparini ovat rauhallinen harmaa ja villi oranssi. Oranssin mopin kanssa musiikin tahtiin rokatessa ja mopatessa olisin aikas cool mamma... :D

Huomenna muuten luvassa jymy-ylläripostaus... Kierrätystä, diytä, Artekishiä ja mustaa... ;)

Nyt takaisin yllärin kimppuun, jotta huomenna irtoaa kuvamateriaalia teille. :) Moikat! <3

(Postaus toteutettu yhteistyössä Sinituotteen kanssa)