Normann Copenhagenin Lighthouse on jo klassikoksi muodostunut talon muotoinen kynttilälyhty, joka minultakin löytyy valkoisena. Jo viime vuonna kuolasin tätä Lighthouse-lyhtyä, mutta se ei sopinut silloiseen sisustukseen ja siksi sen ostaminen oli ajankohtaista vasta tänä vuonna. Ison valkoisen talolyhdyn rinnalle haluaisin mustan samanlaisen, mutta pienemmässä koossa. Ihanat lukijani olivat taas suureksi avuksi kun he minulle vinkkasivat Luhdan Tupa-lyhdystä, jota myy esim Prisma. Kävin Prismassa katsomassa kyseistä lyhtyä ja se on kyllä aikas hieno. :) 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-05%20koht

Vertailun vuoksi listaan tähän yhtäläisyydet ja eroavaisuudet, jotka ehkä auttavat teitä muutamaa lukijaa jotka olette miettineet Normann Copenhagenin talolyhdyn ostamista, mutta korkeahkon hinnan vuoksi päättäneet toistaiseksi pärjäillä ilman. Luhdan Tupa-lyhty on huomattavasti edullisempi ja minusta erinomainen vaihtoehto talolyhdyksi. :)

  • Normannin lyhty on hieman korkeampi ja suurempi. Minulla ei ollut mittanauhaa mukana kaupassa, joten en saanut tarkkoja mittoja Luhdan lyhdystä. Silmämääräisesti veikkaisin että Luhdan lyhty on noin 10cm matalampi ja 10cm pienempi kuin Normannin. Molemmat ovat kuitenkin isoja ja näyttäviä lyhtyjä, joiden sisälle sopii suurimmatkin pöytäkynttilät. :) Alla oleva kuva mustista lyhdyistä on minusta hyvin lähellä todellista kokoeroa.
  • Normannin lyhdyn pohjassa sisäpuolella on metallinen rengas, joka kehystää kauniisti kynttilää. Tälle ei varsinaisesti ole kai mitään funktiota, joten sen puuttuminen Luhdan lyhdystä ei haittaa. Luhdan sisäpohja on täysin sileä siis.
  • Normannin lyhdyn teräksinen katto ja sivun metalliosa on samaa levyä, joka on taivutettu ja siitä on leikattu pala pois lasia varten. Pyyhkiminen on helpompaa ja yleisilme on viimeistelty. Luhdan lyhdyssä jokainen metalliosa on erillinen, eli siinä näkyy saumoja ja kiinnityskohtia enemmän. Tämä on vain esteettinen pikkujuttu, jossa Normann päihittää Luhdan.. :)
  • Normannin lyhdyn aukeava ovi lukittuu voimakkaalla magneetilla, jota on vaikea aikuisenkin saada auki, saati sitten lapsen. Luhdan lyhty suljetaan metalliväkäsellä joka pujotetaan rungossa olevaan vastakappaleeseen (se perinteinen tapa sulkea lyhtyjen ovet siis). Molemmat ovat turvallisia lapsiperheessä.
  • Normannin lyhdystä puuttuu kantolenkki, Luhdasta se löytyy. Lyhty on kuitenkin niin painava ja lenkki kovin pieni, joten itse en uskaltaisi kantaa lyhtyä lenksusta roikottamalla. :)

Pisteitä annan lyhdyille seuraavasti:

Normann Copenhagen Lighthouse 9/10 (miinusta korkeasta hinnasta)

Luhta Home Tupa 8/10 (miinusta viimeistelemättömyydestä)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-05%20koht

Hintaero on lyhdyillä aika tuntuva, Normannin Lighthouse kustantaa ostopaikasta riippuen noin 90e ja Luhdan Tupa 40e. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. <3 Luhdan lyhdyn hintataso on minusta ehkä lähempänä oikeaa tasoa kuin Normannin, jonka hintalapussa on myös pieni design-lisä. Itselleni Normannin design on kuitenkin tärkeä asia, joten mielelläni maksan hieman extraa siitä hyvästä. Luhdan lyhdyssä puolestaan houkuttelee edullisuus ja jos minun pitäisi nyt päättää kumman ostaisin ainoaksi talolyhdykseni, niin en osaisi tehdä päätöstä. :) Jos ja kun nyt sitten päätän ostaa valkoiselle Normann-lyhdylleni mustan kaverin, niin siinä tapauksessa käännyn Luhdan puoleen ja valitsen edullisemman. :)

Illalla tulossa lisää Artekishiä :) Moikat hetkeksi! <3

(Tuotekuvat: Normann Copenhagen, Prisma)