Olen saanut parin kuukauden aikana muutamia blogihaasteita, mutta valitettavasti minun aikaisempi lunttilappuni haasteiden antajista meni vanhan koneen mukana bittiavaruuteen. :( Pyydän suuresti anteeksi teiltä kaikilta haasteiden ja tunnustuksien antajilta, koska en pysty teitä kiittämään henkilökohtaisesti linkittäen! <3 <3 <3 Saamani blogihaasteet ovat liittyneet lempparimerkkeihin ja -tuotteisiin sekä muihin mieluisiin juttuihini ja yhdistänkin tähän postaukseen nuo kaikki. :) Vuorossa siis:

LEMPPARILISTA 2013

iIMG_8409.jpg

VAATTEET JA JALKINEET

 • kengät - vuodenajasta riippuen joko Tory Burchin luottoballerinat tai Din Skon mustat nahkasaappaat, joita olen käyttänyt jo viisi vuotta. Äärimmäisissä spesiaali-tapauksissa punapohjaiset Louboutinit.
 • tennarit - Ehdottomasti valkoiset nahkaiset Converset <3
 • farkut - Zara Basic / Woman. Malli on minulle todella hyvä enkä omista enää muun merkkisiä farkkuja.
 • takki - Haaveissani Burberryn beige polven alle ulottuva perustrenssi, mutta hieman samantyylinen Mangon trenssini ajaa onneksi asian. Talvitakeissa vaadin laatua ja viime vuonna ostamani Parajumpersin untuvatakki on edelleen uudenveroisessa kunnossa. Se ylettää polven alle ja on niin lämmin, ettei talvella tarvitse välttämättä takin alle kuin trikoopaidan. :)
 • neuleet - ei lempparimerkkejä. Kunhan on pehmoinen, ei kutittava ja kauniisti istuva niin kaikki kelpaa. 
 • t-paita - Seppälä, Zara
 • alusvaatteet - Satsaan nykyisin hyvin istuviin ja kauniisiin alusvaatteisiin ja Chantelle sekä Simone Perele ovat lempparimerkkejäni.  

iIMG_8462.jpg

ASUSTEET

 • laukku - merkistä riippumatta kaikki kelpaa, kunhan on aitoa nahkaa. Tällä hetkellä omistan kaksi Michael Korsia, mustan ja konjakinruskean. Laukuissa suosin crossover mallia, eli yliolan laukkuja. :)
 • lompakko - minulla on yli 10-vuotta vanha avaimille tarkoitettu Marc O´Polon musta pikkupussukka, jota en vaihda ennen kuin on aivan pakko. :D
 • aurinkolasit - vanhat hajosivat vuosi sitten ja tällä hetkellä en omista ainoitakaan, mutta ensi keväänä on aikomus ostaa uudet. Teholliset varmaankin, koska minulla on huono näkö. 
 • kello - kultainen Michael Korsin oversized 
 • korut - käytän t-o-d-e-l-l-a vähän koruja, joten suosikkeja ei ole muodostunut. Iso kultainen MK-kelloni toimii minulla rannekoruna ja se tulee varmasti olemaan minulla asusteena kymmeniä vuosia.

iIMG_8414.jpg

TEKNIIKKA JA VIIHDE

 • TV - laite vai ohjelmat?? :) Telkkarini on Samsungin valkoinen led-töllötin koossa 40´. Katson ehkä kaksi tuntia viikossa telkkariohjelmia enkä enää seuraa kovin aktiivisesti mitään tiettyä sarjaa. Musiikki- ja tanssiohjelmat ovat lemppareitani, samoin hyvät rikossarjat kuten CSI. Vanhoista sarjoista suosikkini on Twin Peaks.
 • kännykkä - En piittaa puhelimen malleista tai tekniikoista tuon taivaallista. :D Kunhan sillä voi vastaanottaa ja soittaa puheluita, niin se riittää minulle. Tällä hetkellä minulla on ystävältä ostettu vanha iPhone 4S.
 • MP3 - samainen iPhone 4S tarvittaessa. Hyvin harvoin kuuntelen musiikkia reissussa, enkä ole kertaakaan kuunnellut musiikkia tällä nykyisellä luurillani.
 • tietokone - Apple MacBook Pro
 • elokuva - olen hömppäleffojen suurkuluttaja ja rakastan myös kaikkea yliluonnollista scifiä ja laatujännitystä. Dirty Dancing ja tanssileffat yleensäkin, Twilightit, Kuinka Hukata Kundi Kymmenessä Päivässä, Twister, Jurassic Parkit, Day After Tomorrow, Klik, Bodyguard, Ghost, In Time, Die Hardit ja Bondit... lempparilistaa voin jatkaa lähes loputtomiin. :)
 • musiikkimaku - tunnelmamusiikkina tykkään kuunnella jazzahtavaa musiikkia ja Frank Sinatran kaltaisia legendoja. Tanssimusiikkina menee kaikki listahitit vuosien varrelta, sekä erityisesti Michael Jackson ja Madonna ynnä muu kasari-ysärimusa. Olen kova kasarifani ja sen vuosikymmennen musiikki on minusta huippua. :) Balladipuolelta Celine Dion ja Whitney Houston on olleet lemppareita jo lapsuudesta asti. Uudemmista tähdistä tykkäilen mm. Adelesta sekä Christina Perrystä. Rokkikin maistuu, mutta pääasiassa kasarirokki kuten Bon Jovi ja Skid Row. Coldplay ja vastaavat kolahtavat myös. Olen siis aika monipuolinen musiikkimakuni suhteen. :)

iIMG_8444.jpg

KAUNEUS

 • meikit - Diorin meikkipohjat ja ripsivärit ovat osoittautuneet tosi laadukkaiksi. Luomiväreissä runsas pigmenttinen Make Up Store on suosikkini.
 • meikkipussi - tällä hetkellä en omista meikkipussia, koska en kuljeta juuri koskaan mukanani muuta kuin meikkipuuterirasian, joka kulkee laukun pikkutaskussa.
 • puhdistusaineet - Estee Lauderin Splash Away-sarjan putsari ja kasvovesi. Chanelin Precision-sarjan kuorinta-aine.
 • kasvovoide - Lancomé ja Dior
 • deodorantti - ehdottomasti Dove Invisible Dry stick, jota olen käyttänyt jo vuosia
 • hammastahna - Yotuel
 • shampoo/hoitoaine - Redkenin tuotteet on parhaita, enkä enää muuta käytäkään. Smooth down -sarjaa useimmiten ostan.
 • kampaaja - minä itse pääasiassa :D Leikkaan ja värjään siis itse oman tukkani.
 • saippua - Kaikki kelpaa. :) Dove, Palmolive, Body Shop... vaihtelee fiiliksen mukaan. :)
 • tuoksu - Chloén tuoksut on mieluisia, samoin Armanin Diamonds ja Issey Miyaken eau de Issey

iIMG_8417.jpg

RUOKA JA JUOMA

 • mineraalivesi - juon mieluiten hanavettä, mutta erikoisvesistä mainittakoon Novellen Villi Vadelma.
 • viini - aina kuivaa ja aina valkkaria :)
 • drinkki - joku marjainen ja fressi alkoholiton kesädrinksu, en tykkää juoda kirkkaita joten drinkkini ovat aina alkoholittomia :D
 • leipä - kuituinen ruisleipä, joko kaupan oman leipomon tumma sekaleipä tai perinteinen Oululaisen reikäleipä, jonka leikkaan pieniksi siivuiksi ja niitä kutsutaan meillä voikkoleiviksi. :) Itse tehty sämpylä maistuu myös.
 • ruoka - salaatit ja juustot, ja kasvissosekeittokin... Makaroonilaatikko. Slurps. :)
 • jäätelö - Magnum-puikot, varsinkin se strawberry joghurt, jota ei enää valmisteta. Myös Pirkka Amppari-mehujää on namia. :)
 • karkit - välttelen karamellejä ja olen niistä vierottautunutkin niin hyvin ettei niitä tule syötyä oikein koskaan. Ehkä jokin tummasuklaa tai After Eight on lemppari. :) Karkkien sijasta herkuttelen pähkinöillä, joista cashew on lempparini.

iIMG_8459.jpg

KOTI JA SISUSTUS

 • sänky - Oma Kare Designin sängynrunko päätyineen on ihana. <3 Patjoina omaan painoon ja nukkumistyyliin valikoitu Ikean Sultan-sarja on oikein hyvä. 
 • sohva - ikioma Bellus on lyömätön. Ja aina ehdottomasti valkoista nahkaa.
 • matto - Tämä on helppo, PAPPELINA! :) Nukkamatoista Vallilan Operetti on niin lähellä täydellistä, etten usko parempaa ja muhkeampaa nukkamattoa koskaan löytyvän.
 • lakanat - pellavaa ja lempparimerkkini on Balmuir! Myös Villa Stockmannin lakanat ovat loistavia.
 • valaisin - Haaveissani on Louis Poulsenin AJ-sarjan valaisin, jonka olen päättänyt ostaa itselleni joululahjaksi. Omistamistani valaisimista lemppareitani on Eero Aarnion Tupla Kupla sekä Clas Ohlsonin osista virittelemäni rouhea ritilävalaisin. <3
 • Design-tuote - Apua, minulla on hirmuinen määrä design-suosikkeja. :) Esim Louis Poulsenin AJ-valaisimet ja Artekin 60 ja E60-jakkarat ovat seuraavana omalla design-hankintalistallani. Kotona olevista design-tuotteista lempparini ovat Hayn Tray-pöydät ja Loop-naulakko, Muuton Dotsit, Artekin Kanto, String-hyllyt sekä Lillagungalta saamani keinu. <3

iIMG_8445.jpg

MUUTA

 • päivälehti - netin kautta Iltalehti
 • lehti - en lue enää juurikaan paperilehtiä, joten vastaan tähänkin nettilehtenä Iltalehti ja hömppälehtenä Vogue.
 • kirja - olen vuosien jälkeen innostunut uudestaan lukemaan Agatha Christien jännitystä. Hercule Poirot ja Marple ovat hahmoina mielenkiintoisia ja Christien tapa muotoilla hämäävät juonenkäänteet on aivan omaa luokkaansa. Kirjaston antimia hyödynnän ja tällä hetkellä lainassa on Kuolema Niilillä sekä Esirippu.

Tälläisiä lempparimerkkejä ja tuotteita minulla, suurin osa näistä on varmasti ollut arvattavissakin. :)

Olen miettinyt parisen viikkoa videopostaukselle jutun juurta, mutta pää lyö ihan tyhjää enkä keksi teille mitään höpöteltävää. :D Videoita on kuitenkin toivottu minulta lisää, joten ajattelin pyytää teiltä apua ja ehdottaa että miten olisi kysymys-vastaus-aiheinen postaus??? :)

Te voisitte laittaa minulle kysymyksiä tulemaan vaikka tähän postaukseen tai sähköpostitse (miia@omakotivalkoinen.fi) ja minä voisin videon muodossa vastailla teille vaikka viikon kuluttua??? Kysyä saa siis ihan mitä vain mitä mieleen tulee (poikkeuksena liian henkilökohtaiset kysymykset). :) Kysymysaikaa ensi perjantai-iltaan saakka, jolloin alan sitten puuhastelemaan teille videota. :D Huijui. :)

Iloista perjantai-iltaa kaikille! :)