Blogeissa on muutamia viikkoa pyörinyt Paras valokuvani-haaste ja ihan mielenkiinnosta silmäilin läpi omaa blogihistoriaani ja tuhansia kuvia. En edelleenkään ole valokuvaajana kovin ihmeellinen, mutta herranen jestas mikä kehitys on tapahtunut parissa vuodessa. :) Nyt kuvistani saa katsojankin näkökulmasta jotakin ehkä irti. :D Olen itse todella tyytyväinen omaan kehitykseeni ja tämän hetkiseen kuvausilmääni. Tälläisestä tekniikkaa karsastavasta fiiliskuvaajasta tuskin koskaan kehkeytyykään ammattikuvaajan veroista, mutta en osaa ottaa siitä paineita sillä en ole koskaan siihen pyrkinytkään. :) Keskityn kehittämään itseäni oman tekemiseni kautta ja ainakin toistaiseksi kehitystä on tapahtunut tasaisen varmaan vauhtiin. :)

Siispä tarjoilen teille pienen koontipostauksen omista lempparikuvistani, joissa on minusta sitä jotakin. Onnistuneeseen kuvaan tarvitaan minusta tekniikkaakin enemmän tunnetta ja intohimoa. :)

IMG_8745.jpg

Tämä on yksi omista lempparikuvistani sen vuoksi, että minusta kuvasta huokuu ihanan lämmin ja kodikas tunnelma. Koristetyynyt ja kukat tekevät sisustukseen kerroksia ja kuvakulma näyttää kaikki parhaat palat makuuhuoneen nurkkaa myöten. :)

IMG_7995.jpg

Tämän jouluisen kuvan osalta olen erityisen tyytyväinen. Onnistuin taltioimaan tähän kuvaan juuri sen mitä tahdoinkin, eli hempeää ja vaaleaa pehmeyttä. <3 Kuvasta tuli puolivahingossa näin kiva, sillä kuvia ottaessani en keskittynyt asiaan kovinkaan paljoa ja kuvan vino kuvakulmakin syntyi täysin vahingossa. Kuva kuitenkin onnistui paremmin kuin hyvin, enkä muuttaisi siitä mitään.

iIMG_7959.jpg

Tämän makuuhuone-kuvan osalta tykkään pehmeästä ja utuisesta valaistuksesta, jonka onnistuin taltioimaan hyvin realistisesti kuvaan. Diy-lamppuni heijastamat kuviot ja lakanoiden ryppyisyys tekevät kuvasta (ja makkaristakin) helposti lähestyttävän, vaikka siitä puuttuu perinteisesti kodikkaiksi luonnehdittavat kalusteet ja yksityiskohdat, kuten värien vaihtelut.

IMG_8732.jpg

Sain taltioitua Tupla Kupla-valaisimen tähän yllä olevaan kuvaan mielestäni hyvin. Valaistus ei ole liian kirkas ja ympärillä olevat asiat hehkuvat. Ikkunan takaa pilkottava syksyinen maisema ruskansävyissä on piste iin päälle. :)

IMG_8672.jpg

Raikas keltainen ja vihreä piristävät kauniisti mustaa ja valkoista. Tykkään erityisesti siitä, että kylmä teräs ja industrial-tyylinen musta valaisin pehmenevät tuoreiden sitruunoiden ja rönsyilevän mintun vieressä. :)

PP1016422.jpg

Tässä kuvassa on kauniisti yhditetty kolme täysin erilaista kuosia koristetyynyjen muodossa. Siinä on Elefantit, Artekit ja Annot sulassa sovussa keskenään. Toimii livenä, toimii kuvana. :)

Pp1017382.jpg

Tämä kuva Artekin pahvilaatikosta tuunaamastani printtikehyksestä ja punapohjaisista Louboutineistani on minusta hieno. Korkeakiiltoinen Lack-hylly heijastaa kauniisti kehyksen alimman sanan Forever. <3

iIMG_8094.jpg

Design House Stockholmin musta Limited Edition -roikkavalaisin valaisee seinälle hauskan ristikkokuvion, jollainen seinästä löytyy jo valmiiksi maalaamani struktuuripinnan vuoksi. Ristiin rastiin, vinksin vonksin... Tummaa ja vaaleaa, valoa ja varjoja. <3

iiIMG_8947.jpg

Eteisen lipastoa kuvaan tässä otoksessa tikkailta käsin pää katossa kiinni. :) Tästä kuvakulmasta pidän siksi, että parketin kuviointi ja 3-sauvaisuus tulee selvästi esille. Kyseisessä kuvassa se näyttää minusta poikkeuksellisen hyvältä, vaikka olenkin aina ollut enemmän yhden sauvan kuin kolmen sauvan naisia. :D *kikatusta niin että kahvikin läikkyi syliin*

iIMG_8330.jpg

Osa teistä saattaa muistaa postauksen, jossa yllä ja alla olevat kuvat esiintyivät. Kyseessä oli tavallisen iltapalapuuron nautiskeluhetki romanttisissa merkeissä tunnelmoiden ja hetkestä jäi minulle niin hyvä mielikuva ja muisto, että sen vuoksi poimin kuvia kaksin kappalein tähän suosikkikuvat-listaani. :) 

iIMG_8314.jpg

Hämärässä on vaikea saada onnistuneita otoksia, mutta yllä oleva kuva onnistui minusta erinomaisesti. Tarkennus servettirullaan sekä taustan häivytys oli hankalaa vähäisestä valaistuksesta johtuen, mutta lopulta onnistuin ja kuvasta tuli sellainen kuin tahdoin. :)

IMG_8891.jpg

Rentouttavat drinksut kahdelle rennoissa puitteissa ja kuvassakin on sellaista työviikon jälkeistä huokailevaa aivot narikkaan ja jalat ojoon -fiilinkiä. Lisäpisteen annan sohvalla olevasta tyynystä, joka sopii lasien sisältöön värinsä puolesta. Ja oikean ylänurkan ylivalottuminen näyttää kuvassa hienolta, kuva ikäänkuin sulautuu muuhun nettisivuun (selaimesta riippuen kuvissa saattaa olla pienet reunat). 

iIMG_8938.jpg

Loppuun kaksi supersuosikkiani. <3 Näiden väliltä en pystynyt tekemään päätöstä ja päädyin lopulta siihen että pistän molemmat kuvat lempparikuva-listalleni. Perusteluina valituille kuville on ihana raikkaus ja valkoisuus, kodikas rentous tekstiilien ja kukkien ansiosta ja itselleni mieluisat ja rakkaaksi muodotuneet esineet. <3

iIMG_8937.jpg

Haasteessa kuuluu vastata muutamiin blogeja ja valokuvia koskeviin kysymyksiin, mutta en muista kysymyksien tarkkaa sisältöä. Sen muistan että haasteessa kysyttiin kumpi on tärkeämpi kuvat vai teksti. Tähän vastaan että molemmat. Itse taidan olla vähemmistön puolella, joille tekstin osuus on blogista riippuen useimmiten vähintään 50%. Täysin kuvatonta blogia voi olla tylsä lukea, mutta tekstitön blogi (onko nämä nimeltään kuvablogeja?) on myös yhtä tylsä, vaikka kuvat olisivatkin kauniita ja inspiroivia. Itse kiinnostun ja kiinnyn blogeissa persoonaan blogin takana, ja siksi kuvien ja tekstin symbioosi on minulle tärkein. Kuvien laadulla ei ole minulle blogien osalta kauhean suurta merkitystä. Jos kuvien laadusta jäädään jälkeen, saatetaan se paikata loistavalla ja koukuttavalla kirjoitustyylillä ja blogipersoonan viehättävyydellä, tai itselleni tärkeällä aiheella. Hyvä ja mielenkiintoinen blogi koostuu monesta erilaisesta palasesta: kuvien, tekstien, aiheiden, sekä kirjoittajan persoonan yhdistelmästä. :)

Halusin kuulla teidän lukijoiden mielipiteitä siitä, millainen on hyvä blogi. Onko teille tärkeämpää blogin kuvat vai tekstillinen osuus? Vai oletteko kanssani tälläisiä keskiviivan kulkijoita, joille blogin mielenkiintoisuus koostuu kokonaisuudesta ja painotuksia blogien ja aihepiirien mukaisesti hieman vaihdellen?