Leimu on saapunut! Minulta toivottiin asiapitoista ja kriittistä arvostelupostausta Iittalan Leimu-valaisimesta ilman ylimääräistä hehkutusta, joten tässä tulee nyt sitten minun rehellinen mielipiteeni. :)

P1019554.jpg

Minun valaisimeni on kahdesta kokovaihtoehdosta se pienempi, eli 200x300mm. Vaikka mittailin valaisinta jo valmiiksi tulevalle paikalleen mittanauhan kera, oli silti pieni yllätys miten sirolinjainen valaisin pahvipakkauksestaan lopulta kuoriutui. Oletin valaisimen olevan kuvien perusteella maskuliinisempi ja kookkaampi, jopa tässä pienemmässä kokoluokassa. Sirous ei onneksi minua haittaa, olen ihan hyvilläni että valaisin on voimakasluontoisesta materiaali- ja väriyhdistelmästään huolimatta kevyen oloinen.

P1019548.jpg

Leimun värisävy on Kupari ja minusta se ei ole ihan niin punertava kuin mitä oikea kupari on. Konjakinruskeaksi itse tätä oranssiin vivahtavaa ruskeansävyä kuvaisin. Yläosa on suupuhallettua kuparinruskeaa lasia ja siinä näkyy minusta kauniisti pinnan vaihtelut ja muutama pieni ilmakuplakin löytyy omasta yksilöstäni. Alaosa vuorostaan on harmaata jykevää betonia, jonka sisälle on valettu lampun kantaosa johtoineen. Valaisimen kanta on E14 ja minulla on tuossa omassa Leimussani 25W kynttilän muotoinen energiansäästövalaisin, joka ei ole paras mahdollinen vaihtoehto. Itse suosisin energiansäästölampun sijasta led-lamppuja ja mielummin kirkkaalla lasilla kuin valkoisella. Uskoisin että se yhdistelmä saisi Leimun kuparinsävyn hehkumaan entistäkin kauniimmin. <3

P1019543.jpg

Valaisin vaikuttaa oikein pätevältä ja laadukkaalta kaikin puolin, mustasta johdosta rokottaisin kuitenkin hieman pisteitä. Musta johto on toki aina tyylikäs valinta, mutta minusta se on tässä tapauksessa hieman irrallinen ja selvästi silmiinpistävä elementti. Oma valintani johdon väriksi olisi ollut ehdottomasti harmaa ja se olisi minusta toiminut kauniina jatkumona Leimun perässä. :)

P1019538.jpg

Valon sävy on hyvin lämmin ja pehmeä, kuin konjakkitilkka lasissa. Valaistus kietoo ympärillään olevan valkoisen syleilyynsä ja varsinkin näin pimeään vuodenaikaan tuo lämmin hehku on kaunista ja tunnelmallista. Joku teistä minulle kommenteissaan kirjoittikin, että Leimu toisi varmasti lämpöä tänne meidän valkoiseen sisustukseen ja näin on. <3 <3

P1019552.jpg

Minusta Leimu on kaunis ja ajaton suomalainen valaisin, mutta itse koen sen ehdottomasti syys- ja talvikauden valaisimeksi lämpimän värinsä puolesta. Tämä on tietenkin makukysymys, mutta itseni tuntien tiedän että kevään koittaessa kaipaan taas kasvavassa määrin valkoisuutta ja raikkautta, jolloin Leimu pääsee kesälomalle huilimaan. :)

Myös hinnasta minulta kysyttiin mielipidettä, onko tämä valaisin sijoituksen arvoinen satsaus vai ei. Tähän on vaikea vastata, koska sisustusjutut ovat minusta sydämen asioita eikä niitä oikein kukaan muu voi määrittää kuin ostaja itse. Minusta tämä valaisin on hinnaltaan oman "arvonsa" ylärajoissa, eli en ole itse täysin vakuuttunut siitä että jokainen maksamani pennonen on tämän arvoinen. Kallishan tämä valaisin on euroissa, mutta oman kipurajani puitteissa toistaiseksi, joten en koe tätä täysin turhaksikaan rahanmenoksi. Ristiriitaista. :D Iittalaa suuresti arvostaville keräilijöille hinta taasen on varmasti aivan kohdillaan ilman epäilyksen häivääkään. En osaa tähän kysymykseen tämän paremmin teille vastata, kuin sen että Leimu on kallista kaunista katseltavaa. :)

Toivottavasti tästä postauksestani oli apua teille, jotka olette miettineet Leimun ostamista. :)

Tunnelmallista iltaa kaikille! <3