Design-friikkeys on minulla todennäköisesti jonkinlainen sisäänrakennettu moodi. :) Pariin otteeseen olemme ystävien kanssa tehneet lempparivisan, jossa katsellaan erilaisia tuotekuvia tuoteryhmittäin ja niistä valikoidaan oma suosikkituote. Tähän visaan on pyritty aina valikoimaan tuotteita, jotka ovat harvinaisempi eivätkä ne olisi tuttuja kenellekään entuudestaan. Minun valintani kohdistuu 99% varmuudella designtuotteisiin, ja tämä onkin jo muodostunut vitsiksi. :D Liikanimeni onkin nykyisin design-haukka. :D

Minulta on toivottu pariin otteeseen syksyn aikana postausta, jossa listaan kaikki oman kodin deisgntuotteet huoneittain. Nyt kun olen pari päivää ilman kameraa, niin tässä on hyvä hetki postailla teille toivepostauksia ja blogihaasteita. Aloitetaanpa siis tällä Sarin ja K:n postaustoiveella: Design-friikin kootut hamstraukset! :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-18%20koht

Olohuoneesta löytyy eniten design-ihanuuksia, sillä olkkari on meillä se tila jossa myös eniten oleskellaan.

 • Georg Jensenin teräksisen Moneyphantin ostin tytölle lahjaksi ja neiti saa sen sisällön viedä kolikkoautomaattiin talletettavaksi kun se täyttyy.
 • By Lassenin nelihaarainen Kubus-kynttelikkö on yksi omista lemppareistani ja se onkin ollut kovassa käytössä. Jo neljät kruunukynttilät olen siinä ehtinyt polttelemaan syksyn aikana.
 • Artekin mustavalkoinen Siena-koristetyyny vuorostaan seikkailee milloin missäkin tilassa, useimmiten kuitenkin sohvalla tai nojatuolissa.
 • Pappelinan valkoinen Svea-matto on saanut minulta monta ylistävää postausta vuosien varrella, ansaitusti! :)
 • Uashmaman vesipestävät valkoiset paperipussukat ovat vallanneet meidän kodin ja minun sydämeni. <3 Niitä löytyy sekä makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta, olohuoneesta että keittiöstäkin. Käyttötarkoituksia on lukemattomia, minulla ne toimivat mm. pyykkipussina, kukkamaljakkona, yrttiruukkuna, piensäilytyksessä että kattauksessa leipäkorina. 
 • Kay Bojensenin puinen apina on minusta aivan ihana. <3 Se tuo leikkisyyttä olohuoneeseen veikeällä olemuksellaan ja toimii myös tavallisena leluna tytön leikeissä.
 • Normann Copenhagenin valkoinen Lighthouse-talolyhty on jo legendaarinen sisustuselementti sisä- ja ulkotiloihin, eikä ihme sillä se on sekä näyttävä että kauniin simppeli. Sisään voi laittaa kynttilöitä, koristeita tai vaikkapa jouluisen valosarjan. Minulla on talolyhdyn sisällä valkoisia koristekiviä sekä Clas Ohlsonin roikkalamppu raitakuviolla varustettuna.
 • Artekin Kanto toimii meillä lehtitelineenä, ja jos meillä olisi takka niin laittaisin siihen kyllä ehdottomasti puuklapeja. Kanto on yksinkertaisen kaunis sisustuselementti. <3

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-18%20koht

Olohuoneen kalustepuolella löytyy myös muutamia design-juttuja, valkoisena kuten muuallakin kotona. Kollaasista näyttääkin uupuvan Eero Aarnion XL-kokoinen Tupla Kupla-lattiavalaisin, hups. :)

 • Hay Tray-tarjotinpöytiä löytyy kaksin kappalein, keskikokoinen 40x40cm on kodin kaksoiskappale (toinen samanlainen löytyy makuuhuoneesta yöpöytänä).
 • Hay Hee Lounge-nojatuolin ostin alunperin mustana, mutta maalaisin sen itse valkoiseksi kalustemaalilla. Lopputulos on todella onnistunut, vaikka itse sanonkin. :)
 • Valkoinen Louis Poulsenin AJ-lattiavalaisin on minun joululahjani, jonka toimitusajan piti olla sen verran pitkä että olisin saanut sen vasta hieman ennen joulua. Mutta kappas vain, valaisin tulikin reilussa kolmessa viikossa ja se on jo hetken aikaa kaunistanut olohuonetta. Tästä teen oman postauksen lähempänä joulua.
 • Hay Trayn isompi ja hieman matalampi tarjotinpöytä asustaa myös olohuoneessa. Keskikokoisen pöydän kanssa rintarinnan ne tekevät kauniin kokonaisuuden ja pöytien korkeusvaihtelu tuo mielenkiintoa pöytärykelmään.
 • String Pocket-seinähyllyjä löytyy myös kaksi, joista toinen on olohuoneessa. Tämä klassikko ei sen kummempaa erittelyä kaipaa. :) Ihana, siro, muuntautumiskykyinen, simppeli ja sopii erinomaisesti Hayn teräksisiin tuotteisiin. <3

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-18%20koht

Keittiön puolellakin jatketaan samalla tutulla valkoisella linjalla. Kollaasissa listattuna tärkeimmät design-elementit, joiden lisäksi löytyy muutamia keittiötarvikkeita.

 • Uuden neliskanttisen ruokapöydän ympärille tilasin kaksi valkoista Hayn Hee-tuolia, jotka saapuvat tässä muutaman viikon sisään. En malta odottaa, sillä tiedän että kokonaisuus tulee olemaan juuri sellainen mitä haluankin, ilmava, valkoinen ja raikas. <3
 • Alessin Juicy Salif klassikko-sitruspuserin löytyy meiltä myös, kuten monilta muiltakin design-friikeiltä. :) Oma Alessini on jo melkoisen iäkästä sorttia ja paljon käytetty, mutta edelleen kuin uusi. Teräksessä parasta on se että käytönjälkiä harvoin syntyy, ainakaan kotikäytössä. :)
 • Artekin valko-messinkinen A110-riippuvalaisin saa arvoisensa paikan uuden ruokapöydän päältä heti kun saan aikaiseksi vaihtaa sen paikkaa paikasta A paikkaan B. Viikonlopun menot ja pikkujoulut ovat hieman verottaneet tätä kotona hengailun aikaa, joten moni sisustusjuttu on joutunut holdiin odottelemaan koska minulla on taas aikaa ja energiaa niiden toteuttamiseen. :D
 • Eva Solon yrttiruukut ovat minun pelastukseni! <3 <3 Niiden oma kastelujärjestelmä on nerokas ja minun ei tarvitse muuta muistaa kuin kerta viikkoon laittaa kastelukannusta vettä ruukun alaosaan. Simple as that. :)
 • Uuden ruokapöydän alle on tulossa Hanna Korvelan valkoinen Aqua-matto, joka kestää vettä ja kosteutta. Tästäkin tulossa oma postauksensa myöhemmin. :)
 • Artekin E60-perusjakkara saa toimia lisäistuimena keittiössä kahden Hayn Hee-tuolin rinnalla. Toinen mokoma pitäisi ostaa myös, jotta tuoleja ja jakkaroita olisi yhteensä neljä kipaletta. :)
 • Ja Uashmama taas täälläkin. :) Paperipussukat ovat totisesti tehneet kodinvaltauksen. :D

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-18%20koht

Makuuhuoneen designpuoli on hieman maltillisempi. 

 • Yöpöytänä on valkoinen Hay Tray-pöytä keskikokoisena
 • Takaseinän turha ja tyhjäksi jäänyt nurkkaus sai tarkoituksensa, kun kiinnitin sinne yhden String Pocketin valkoisena.
 • Ja Pappelinaa täälläkin. Valkoinen Svea-matto koossa 70x240cm sopii kivasti sängyn vierusmatoksi.
 • Tivoli Audion korkeakiiltovalkoisen Model 1-radion sain blogini alkuaikoina yhteistyökampanjan kautta ja sen jyhkeä soundi on radion kokoon verrattuna mieletön.
 • Hayn valkoiset Wire-henkarit roikkuvat makuuhuoneessa minun DIY-oksarekilläni.
 • Eero Aarnion S-kokoinen TuplaKupla toimii tunnelmavalona yöpöydällä ja se on täydellisen kokoinen 40x40cm kokoiselle Hay Tray-pöydälle.
 • Hihiii, Uashmaman valtaus jatkuu... :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-18%20koht

Eteisessä ei kovin paljoa tilaa olekaan, joten siellä design-jutut ovat enimmäkseen säilytykseen liittyviä. 

Kylläpäs onkin kertynyt kotiin kaikenlaista ihanaa. :) Osa design-jutuista kaiken kukkuraksi unohtui kokonaan, kun ulkomuististani tätä postausta tein. Keittiövälineistä löytyy Eva Soloa jonkin verran, samoin Artekin pannulappua ja Iittalan säilytyspurkkeja. Innoluxin valmistama Yki Nummen Lokkikin listasta unohtui, se siirtyi keittiöstä tytön huoneeseen, koska Muuton keltainen Myy-valaisin on aivan liian tehoton pimeään vuodenaikaan. 

Myönnettävä se on, olen paatunut design-friikki! :) :)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

(Kuvat valmistajien sivuilta, postaus sisältää mainoslinkkejä!)