Tänä jouluna olemme sopineet yhteisesti, että aikuisten kesken satsataan ruokaan ja yhdessä olemiseen eikä lahjapaketteja anneta puolin eikä toisin. Lapsienkin lahjavuori pyritään pitämään maltillisena, eli noin max viisi pukettia per pikkutirriäinen. Nykyisin kun kaikilla on melkein jo "kaikkea", on vaikea keksiä järkeviä lahjoja ellei ole selkeää lahjatoivelistaa. Varsinkin aikuisten kesken on hankala keksiä lahjaideoita, ellei perussettiä (suklaat, kukat, viinipullot ja / tai herkkukorit) lasketa. Harva kuitenkaan haluaa jouluherkkuja enää lahjaksi, kun niitä muutenkin tulee hamstrattua jouluksi.

Itselläni on aika lyhykäinen ostos-, haave-, lahjalista muutenkin ja ylimääräistä tavaraa karttavana ihmisenä toivon rakkailtani eniten yhteistä aikaa ja hauskanpitoa leffailtojen, piparien paistamisen sekä lautapelien (Monopoly, Afrikan Tähti, Kimble, Arvaa Kuka) pelaamisen merkeissä. Voisin kuitenkin oikein mielelläni ostaa itse itselleni nämä kaikki alla olevat "lahjukset". ;)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Artekin A331-valaisin* on uusin lamppuhaaveiluni kohde. <3 Mehiläispesää muistuttava valko-messinkinen valaisin saisi paikan makuuhuoneesta kristalliplafondin tilalta vaikka heti. Hinta on kuitenkin sen verran suolainen, että tätä pitää pähkäillä aika pitkään ennen ostopäätöksen tekoa. Olen erittäin paha valaisin-friikki ja olisi ihana omistaa kaikki maailman kauneimmat yksilöt. Tämä valaisin ei ole kuitenkaan nyt ajankohtainen, sillä olen jo ostanut itselleni yhden joululahja-lampun, Louis Poulsenin valkoisen AJ-lattiavalaisimen ja se saa todellakin riittää. :)

Messinki on yksi tämän syksyn sydämen valloittajistani ja kelpuuttaisin Iittalan messinkisten Nappuloiden viereen Georg Jensenin saman sävyisen Ilse-kynttilänjalan*. <3

Valkoisille Nappuloillekin* keksisin heti paikan (tai montakin), yksi pitkä ja yksi pätkä sopisivat Nappula-jengini jatkoksi. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Kalustepuolella haaveilen edelleen Ikean nahkaisesta Arild-divaanista tai muun merkin vastaavasta. Toiselle Artekin E60-jakkaralle* olisi myös koti valmiina. Eteiseen haluan Artekin 153A-ritiläpenkin* ja se onkin ensi vuoden ostoslistallani jo, sijalla kaksi itseasiassa. :)


N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Säilytysjuttuihin olen ihan höpönä ja moni näpsäkkä tuote saisi minun puolestani muuttaa meille asumaan vaikka heti. :)

Showroom Finlandin valkoisen Mixrack -telineen* tahtoisin makuuhuoneeseen vaaterengiksi, sillä siihen saisi niin näppärästi ja vaivatta viskattua talviaikaan käytettävän kotiasuni eli verkkarit / fleecet ja neuleen / hupparin. Henkariin ripustaminen on minulle ylitsepääsemättömän vaikeaa, joten Hayn Loopista tai oksarekistäni ei ole ollut paljoakaan apua lattialle viskottavien kotivaatteiden kanssa. :D Lattialle ne menevät ennen nukkamaan menoa ja seuraavana iltana ne poimin sieltä lattialta päälleni takaisin. Tuleepahan pyyhittyä villakoirat ja pölypallerot makkarin lattialta samalla. :D

Iittalan valkoisille Vakka-laatikoille* keksin niin monta erilaista käyttötarkoitusta, että niitä voisi olla peräti kahdesta neljään kappaletta. Eteisessä ne voisivat syödä edellisen vuodenajan kengät (talvella kesäkengät ja kesällä talvikengät) sekä asusteet. Myös langat, puikot ja muut kutimeni sujauttaisin mielelläni Vakkaan. Yöpöytänä / lisäpöytänä Vakka on myös loistava vaihtoehto.

Nomess Copenhagenin pienempi Makeup Organizer* olisi juuri passeli minun meikkikokoelmalleni, joka ei määrällään päätä huimaa. Se olisi myös katseenkestävä kaunistus, joten yksi minulle kiitos! :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-27%20koht

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Stockmann on yksi lempparikaupoistani!?! Stockan verkkokaupan lahjalista on erittäin kätevä, sen huomasin jo viime jouluna kun välittelin mummuille ja paappasille tytön lahjatoiveita leluista vaatteisiin. Oli kätevää kun heidän ei tarvinnut arpoa vaatteissa kokoja, ja lelulandian hikisessä tungoksessa pähkäillä satojen lelujen väliltä parhainta ja tytölle mieluisinta vaihtoehtoa :) 

Itse huomasin käytännöntasolla myös sen, että lahjalistan ollessa mukanani jouluostoksilla, en tullut sortuneeksi herätehankintoihin vaan ostin perheelle, ystäville ja rakkaille vain sellaisia juttuja mitä olivat omille listoilleen laittaneet. Säästyy aikaa, vaivaa ja hikoiluttaakin vähän vähemmän. :D Jouluryysis on nimittäin kaupassa ehkä pahinta mitä tiedän. Lämmitys pauhaa täysillä ja kauheat hikikarpalot nousevat huulen päälle, kun takki päällä yrittää päästä etanan vauhtia ihmismassassa eteenpäin katselemaan myymälän tarjontaa. Vuoronumeroita, tungeksimista, kiukkuisia ihmisiä, kiirettä... ja tähän päälle erittäin huono ilmanlaatu... Joululaulut ja Jingle Bellsit huutaa korvaan kaiuttimista, mutta mieli on kyllä kaikkea muuta kuin iloinen, hersyväinen, laulavainen tai rauhallisen ystävällinen. :D Tähän päälle vielä jokin joka jouluinen maksupääteongelma (kortit eivät toimi, varmennus ei toimi yli 50e ostoksissa, vain käteinen tähän kassaan tms), niin avot - hermoromahdus on taattu! :D

Yhden lahjakeikan teen tänä vuonna kauppoihin sellaisena täsmäiskuna lahjalista kourassani ja that´s it. Ne jutut mitä ei löydy tai jos jotain unohtuu, tilaan sitten nettikaupan kautta ja hartaasti toivon että postin lakko ei täysin lamaannuta joulun pakettiliikennettä. :)

Tälläisiä aatoksia ja suunnitelmia joulun lahjarumbaan minulla. Onko teillä jo oma taktiikka mietittynä joululahjojen ostamista varten?? Kauppaan vai nettikauppaan? Listan kanssa vai ilman? Hyvissä ajoin vai viime tipassa :)

(Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit on merkitty *-merkillä)