Tein aivan mielettömän tuotelöydön nettiseikkailullani. :) Italialainen Essent´ial valmistaa vesipestävästä vahvasta selluloosasekoitteesta säkkituoli-täytteisiä nojatuoleja. <3 Näissä on samanlainen idea kuin Uashmaman (myös italialainen) paperipussukoissa, joista olen teille postaillut useaan otteeseen.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-06%20koht

Tuolin suunnittelun taustalla häärii Albank Ghissoni ja tämä kierrätysmateriaalista ekologisesti valmistettava tuolisarja on lanseerattu Milanon sisustusmessuilla 2012. Värivaihtoehdoista omat suosikkini ovat kollaasissakin näkyvät vaaleanharmaa, hopeinen, musta sekä paperipussinruskea. :) Näiden lisäksi on saatavissa vaihtelevasti muitakin värejä, kuten neonpinkkiä ja sähäkkää turkoosia. 

imm-00027816.jpg

Tälläisen tuolin haluaisin omaan kotiini hankkia, mutta törmäsin sellaiseen ongelmaan että en löydä valmistajan omia nettisivuja laisinkaan ja ostopaikkojakin on näille tuoleille vain muutama, jotka eivät tietenkään toimita Suomeen asti. Tuolia voi ostaa valmiiksi täytettynä sekä pelkkänä tuolipussina, jonka voi itse täyttää esim säkkituolin pallukoilla tai kaapissa lymyävillä ylimääräisillä liinavaatteilla. Ei kukaan teistä lukijoista sattuisi asumaan Italiassa??? :D Ja onko siellä ruudun takana ketään, joka tietäisi mihin ottaa yhteyttä tämän Essent´ial-merkkisen ekotuolin tiimoilta??? :)

(Kuvat: Sediarreda.com, Fab.com)

EDIT! Ihana Irina muisti nähneensä Essent´ialin tuolin Out Of The Darkin pisteellä Habitaressa. :)

Essent´ial on innovatiivinen ja tyylikäs kokoelma sisustustuotteita, joissa on puhdas ja selkeä linja. Niiden lineaarisuus sopii kotiin, toimistoon ja vapaa -aikaan. Italialaisen käsityön yhdistäminen tuotetietoon ja ympäristöystävällisiin tuotantomenetelmiin on tuottanut yhtenäisen lifestyle -tuotteiden valikoiman.

Essent´ialin tuotteille luonteenomainen rosoisuus perustuu materiaalien ekologiseen käyttöön lisäten brändin viehätystä. Ekologiset arvot ovat jo kauan leimanneet nykyajan yhteiskuntaa, ja Essent´ial on ollut yksi tiennäyttäjistä omintakeisella designillaan. Essent´ial ei vain pyri olemaan ekologinen, se yksinkertaisesti on sitä. 

(tekstilainaus Out Of The Dark)