Nyt on kaikki valmistelut huomiselle tehty ja voin vain odotella aamunkoittoa. :) Kuuden kilon kinkun laitoin uuniin ilta kahdeksalta ja aamu kasilta otan sen uunista ulos. Namskis. <3

i23122013.jpg

Lihamestari-äitini ohjeet kinkunpaistoon ovat lyömättömät ja vuosi toisensa jälkeen kinkusta tulee yhtä mureaa ja mehevää, vaikka muutoin olenkin todella surkea kokki. :) Joululahjatkin "tonttu" jo vei kuusen alle odottelemaan aamua ja tytön heräämistä. Meillä lahjat avataan jo aamupalan jälkeen noin klo 11 aikoihin, jotta paketeista paljastuville ihanille uusille jutuille olisi antaa mahdollisimman paljon aikaa. Lapsille se tarkoittaa lahjaleluilla leikkimistä ja aikuisten paketeista useimmiten paljastuu oloasuja ja kylpysettejä, jotka on hyvä ottaa käyttöön joulusaunan yhteydessä tai sen jälkeen noin klo 16 aikoihin. 

ikollaasi23122013.jpg

Meidän joulunviettoa ei ole koskaan aikataulutettu tunnin tarkasti, vaan meillä saa jouluna nukkua kukin niin pitkään kuin väsyttää (minua lukuunottamatta, joka olen aattona kinkkuvahtina :D) ja aamupalaa popsitaan kun jaksetaan. Aamupala koostuu ihan normaaleista jutuista, eli tarjolla on puuroja, leipää, särpimiä ja kinkkua, jota närpitään pitkin päivää. :) Nälkäisille ja lapsille on lounaan tapaan riisipuuroa tai muuta pientä klo kahden aikoihin ja joulusaunan jälkeen  viiden kuuden maissa on sitten isomman aterioinnin aika. Ilta menee yleensä ähkyssä, joten erillistä iltapaa ei ole tarjolla. Meillä jokainen saa aina olla kuin kotonaan ja hakea itse kaapeista syötävää jos alkaa hiukomaan. :)

Blogini ei erityisemmin hiljene joulunviettoon tänä vuonna ja jos vaan postausaiheita tulee vastaan niin enköhän mie tänne blogiin tule teille turisemaan kuten aina muutenkin. :)

Toivottelen teille kaikille jo kuitenkin tässä vaiheessa oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua! Nautitaan pyhistä, joulutunnelmasta, hyvästä ruoasta ja rakkaiden ihmisten läheisyydestä! <3 <3 <3