Olohuone on muuttunut normaaliakin valkoisemmaksi kun messinkiset Nappula-kynttilänjalat siirtyivät yhteensopivan Artekin A110-valaisimen kaveriksi keittiön puolelle. Punaiset sisustusjutut (omenat ja tomaatit) on syöty, ruusut heitetty pois ja punavalkosen tyynynpäällisen jemmasin ensi joulua odottamaan. :) Olohuoneen ainoat väripilkut ovat tällä hetkellä vihreä myrtti sekä ruskea puuapina.

iIMG_0642.jpg

IMG_0661.jpg

myrtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-07%20

Jouluksi haemme tytön kanssa aidon joulukuusen, jonka tulen todennäköisesti sijoittamaan kodin keskiöön, eli olohuoneen ja keittiön väliselle tyhjälle "tanssilattialle". Kuusi koristellaan pattereilla toimivalla valosarjalla, koska keskellä lattiaa sijaitsevaan kuuseen en turvallisuussyistä voi vetää perinteistä sähkötöpseli-valosarjaa. Kuusen muut koristeet tulevat olemaan pääasiassa valkoisia ja tyttö saa halutessaan ripustaa kuuseen omat pinkit / vaaleanpunaiset joulupallonsa.

iIMG_0626.jpg

iIMG_0653.jpg

Tuohon Iittalan Vakka-laatikoiden ja talolyhdyn kohdalle ajattelin laittaa 65cm korkuisen sypressin ja siihen ehkä muutamia pieniä koristeita. Sypressi olisi sopivasti olohuoneen ja keittiön välimaastossa, joten siihen saisi kauniisti myös muutaman kultaisen joulukoristeen. Kulta / messinki jatkuisikin luonnollisesti tuonne keittiön puolelle. :) Tai sitten virittelen sypressiin pelkät valot, sekin on kaunista. <3

IMG_0665.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-07%20koht

iIMG_0643.jpg

Makuuhuoneen pidän kokonaan valkoisena, olohuoneessa mukaan astuu vihreä tehosteväri, joka jatkuu myös keittiön puolelle kasvien, kukkien, talvisten yrttien sekä joulukuusen muodossa. Keittiössä vihreän lisäksi messinkiä / kultaa pieni ripaus. Tälläisiä joulusuunnitelmia minulla on ja ensi viikolla käyn etsimässä puuttuvat koristeet sekä sypressin.

iIMG_0627.jpg

iIMG_0628.jpg

iIMG_0666.jpg

Mitään kovin dramaattista joululookkia ei meidän kotiin tule tänä vuonna ja pidän koristelut hyvin minimalistisena. Joulukuusi ja koristeelliset joulupallot ovat selkein merkki joulusta, kaikki muut osaset ovat siirrettävissä ja muunneltavissa sisustukseen sopivaksi myös joulun jälkeiselle ajalle. Yritän keskittyä siihen, että tuon jouluisuutta sisustukseen enimmäkseen syötävillä asioilla, kuten jouluomenoilla, joulukarkeilla, joulutortuilla sekä piparikulholla. Kuusen, pipareiden, glögin ja joulukinkun tuoksuyhdistelmä tekee minulle joulun, koristeilla ei niin ole väliä. :)

Nyt on lähdettävä ruokakaupan ryysikseen hakemaan ruoka-aineksia, meillä on nimittäin tänään luvassa leffailta ja päätin tehdä itse pizzapaloja. Viime kerralla kun yritin pizzaa itse tehdä, onnistuin polttamaan pizzani uuniin kun höpötin puhelimessa ystävän kanssa ja unohdin koko pizzan. Vasta palaneen käryä haistaessani tajusin että haju tulee omasta uunista. :D Nyt täytyy olla tarkkana kuin porkkana, ettei sama kämmi käy uudestaan. :D

Ihanaa lauantain jatkoa kaikille! <3