Aloitin Villeroy & Bochin New Wave-sarjan astioiden keräämisen neljä vuotta sitten ja kokoelmani on varsin kattava. Astiat ovat muotoilultaan todella kauniita ja laatu on erinomainen, mutta tulin silti siihen päätökseen että kaipaan simppelimpää astiastoa. Etsinnässä onkin ollut jo syyskuun alusta saakka todella virtaviivaisesti (lue tylsästi :D) muotoiltu ja väriltään mahdollisimman valkoinen astiasarja. Ikea ja Anttilan Anno-sarja kun lasketaan pois, ei jäljelle jää montaakaan vitivalkoista vaihtoehtoa. Vaatimuksenani kun on edellämainittujen lisäksi myös hyvä pinnoitus, joka ei naarmuunnu liian helposti. Paras mitä olen tähän mennessä löytänyt on Casa Stockmannin astiasarja*, jossa kaikki muut osat ovat etsimäni mukaisia paitsi kahvikupit.

casa-astiat.jpg

Tutullani on kyseiset astiat olleet jo pari vuotta ja jopa kulhot ovat päivittäisestä käytöstä huolimatta naarmuttomia. Tämä on todella poikkeuksellista kun ottaa huomioon että asiat ovat erittäin edullisia. Kävin kylässä hypistelemässä näitä ja tykästyin kovasti näiden ulkonäköön oikeissa kotiolosuhteissa (kaupassa kilometrien mittaiset astiahyllyt näyttävät aina yhtä tylsältä). Tein pienen pikavisiitin Stockmannille ja tilasin nettikaupasta kaksi leipälautaseksi sopivaa matalaa lautasta*, kaksi pastalautasta* ja kaksi kulhoa*. Näillä pääsen hyvin alkuun astianvaihtorumbassani ja voin omakohtaisesti varmistua astioiden laadusta ja ulkonäön sopivuudesta ennen New Wave-sarjani kirppismyyntiä. :)

muutastiat.jpg

Arabian Koko-sarja on muotoilultaan aika lähellä sitä mitä haluaisin, varsinkin 0,33dl vetoisen M-kokoisen laakean kahvikupin* osalta, mutta värisävy on liian kermainen. Sama väriongelma on myös Marimekon Oiva-sarjan teekannussa*, söpössä Tonkka-kaatimessa* sekä täydellisen muotoisessa Oivan 2,5 dl kupissa*. Villeroy & Bochin Artesano-sarjassa on muutamia kauniita osia, kuten kollaasiin poimimani korkillinen Original-kaadin*, mutta tätä sarjaa en ole nähnyt koskaan livenä enkä siis tiedä millainen on valkoisen sävy. Miksi ihmeessä laatuposliini tuntuu aina olevan kermaan vivahtavaa... Arabian 24 ja Teema ovat hyvä esimerkki kauniista muotoilusta väärässä valkoisen sävyssä.

Casa Stockmannin lautasista ja kulhoista nyt sitten aloitan, ne ovat nimittäin riittävän valkoiset ja oletettavasti tismalleen samaa valkoisen sävyä kuin meidän ruokapöytäkin. Kahvikuppien osalta en ole löytänyt mitään sopivaa, sillä muoto ja väri ei ole täsmännyt missään merkissä vielä toistaiseksi. Marimekon Oiva-sarjasta olen alkanut haaveilemaan kannujen ja kuppien osalta, se on niin suloinen ja sopivan mummolamainenkin. :) Mutta hieman kellertävän värisävyn vuoksi taidan jättää haaveluistani huolimatta sen sarjan rauhaan, höh. Olisiko kenelläkään vinkkailla minulle laakean muotoisesta simppelikorvaisesta vitivalkoisesta kahvikupista? Vetoisuus tulisi olla vähintään 2,5dl. :)

(Kuvat: Stockmann.com. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä)