Astioiden kanssa on pähkäily nyt päivittäin ja olen käynyt kaikki astiapostaukseen jättämänne ehdotukset läpi. Arabian Teemaa ehdotti useampikin, mutta se on sävyltään niin kellertävän valkoinen, että siksi se saa minulta jäädä väliin. Vaikka yleisesti puhutaan että Arabian ja Iittalan posliinit ovat valkoisena samaa sävyä, niin oma silmäni erottaa niissä silti eroja. 24-sarja on todella kermainen, johtuen ehkä erilaisesta pinnoituksesta. Koko-sarja on vuorostaan näistä valkoisin ja Teema asettuu näiden kahden edellämainitun puoliväliin. Olen kaupassa kolmeen kertaan vertaillut näitä astiasarjoja ja sävyerot ovat selkeät. 

koko.jpg

Arabian Koko-sarja on lähes samaa sävyä Villeroy & Bochin New Waven kanssa, joten se voisi vielä nippanappa mennäkin vaikkei ole puhtaanvalkoinen. Kokojen muotokin on tasan just sellainen mitä omalta uudelta astiastoltani haluan. Hyvin yksinkertaista ja kaiken kanssa sopivaa. Ikeasta löytyy hyvin samannäköinen astiasto kuin Koko ja se olisi puhtaanvalkoinen sävyltäänkin, mutta omasta kokemuksestani tiedän ettei astioiden pinnoitus ole yhtä kestävää kuin Arabialla. Minulla on ollut Ikean astioita ja niissä varsinkin lautasten pohjat naarmuuntuivat aterimista johtuen melko nopeasti. 

oivakupit.jpg

Marimekon Oivaa en saa mielestäni millään. :) Värisävyn osalta on pikkuisen näkemyseroja, yhden mielestä Oivat ovat vitivalkoisia ja toisen mielestä kermaisia. Oman muistikuvani mukaan nämä ovat siitä väliltä, eli samaa sävyastetta kuin Arabian Koko-sarja.

lautasetoiva.jpg

Pentikin astiasarjoja ehdotettiin myös, mutta ne ovat liian koristeellisia. New Waven jos ja kun nyt sitten vaihdan toiseen malliin, haluan uuden astiastoni olevan todella yksinkertainen ja sileäpintainen. Tämän vuoksi myös Iittalan Ego, Arabian Lumi sekä Oma ovat poissuljettuja. Casa Stockmannin lautaset saivat noottia kommenttiboksissani jonkin verran, mikä oli pienoinen pettymys itselleni. Monella oli huonoja kokemuksia niiden lohkeamisesta ja taidan suosiolla sittenkin palauttaa ne pari lautasta jotka tilasin. Haluan astioiden kestävän käyttöä ja lapsiperheenä ei meidän astiat säästy pikku kolhuilta. :)

Siispä menen viikonloppuna neljättä kertaa vertailemaan Kokoa sekä Oivaa. Toivottavasti onnistun löytämään jostakin myös Rosendahlin Gran Cru-sarjaa, niin saisin siitäkin hyvän vertailun tehtyä. Näkemättä astioita livenä en uskalla enää yhtäkään kippoa tai kuppia ostaa. Myin nimittäin New Waven kulhot ja neliölautaset pois, joten tarttisin aika nopealla aikataululla pari lautasta tilalle, hihii. :D

Illalla tulossa olohuoneen toivepostaus isommasta, leveämmästä ja laajemmasta kuvakulmasta. Aurinkoista päivää kaikille! <3 EDIT: En ehdikään napsimaan kuvia tänään, joten olkkaripostaus menee huomiselle!

(Tuotekuvat: Arabia, Marimekko)