Tässä olisi nyt sitten ensimmäinen testivedos uudesta astiastostani. Kokonaisuus on yhdistelmä eri sarjojen parhaista paloista ja minusta tämä toimii todella kauniisti yhteen. Marimekon Oiva-sarja tuo ripauksen mummolan rentoa tunnelmaa ja V&B New Wave vuorostaan juhlavuutta. :)

IMG_1739.jpg

IMG_1743.jpg

Olemassa olevasta Villeroy & Bochin astiastostani säästän 4kpl New Wave Latte-kuppeja ja ison Flow-tarjoilukulhon. Uusia osia en ole vielä kaikkia ostanut, Oivan leipälautasia lukuunottamatta ostin ainoastaan yksittäiskappaleet yhteensopivuuden varmistamista varten. :) Ja matalasta lautasesta en ostanut vielä mallikappalettakaan, mutta sen osalta tulen varmaankin kallistumaan Arabian Koko-sarjaan.

IMG_1734.jpg

Neljä Marimekon Oiva-leipälautasta ostinkin jo, mutta Oivan Hennika-teekuppi on toistaiseksi ainokainen. Meillä nämä kupit tulisivat kahvia varten ja vanhat New Wavet olisivat isomman kokonsa vuoksi teekuppeina. Kolme Oiva-kuppia ostan jossakin vaiheessa lisää, mutta kuppien osalta ei onneksi ole kiirusta.

IMG_1729.jpg

Kulhoiksi minun piti ostaa Arabian Koko-sarjaa, mutta totesin että niiden pohja on halkaisijaltaan niin pieni, että kulho ei pysyisi pystyssä meidän pikkuneidin käsissä. Siksi söinkin sanani ja päädyin ostamaan testiin Teema-sarjan 0,5dl kulhon ja 21cm kokoisen syvän lautasen. Teeman sävy on kotioloissakin pikkuriikkisen kermaisempi kuin Marimekon Oivan, mutta eroa ei havaitse ihan niin selkeästi kuin kaupassa. Astiat heijastavat valoa tuplaten tuossa korkeakiiltoisella ruokapöydällä, enkä saanut värieroa kuviinkaan taltioitua. Mutta iso se ero ei kuitenkaan ole, onneksi. :D

IMG_1731.jpg

Tätä söpöläistä en voinut jättää kauppaan enää. :) Marimekon Oiva-teepannu on kaikessa yksinkertaisuudessaan koko astiastoni kirkkain tähti. <3

IMG_1727.jpg

IMG_1737.jpg

Tässä vielä osat, joista uusi sekalaista sakkia oleva astiastoni tulee rakentumaan:

 • 4kpl V&B New Wave iso 4dl kuppi (teekuppeja)
 • 4kpl Marimekko 2,5dl Oiva Hennika-kuppi (kahvikuppeja)
 • 1kpl Marimekon Oiva teepannu
 • 4kpl Iittala Teema 0,5dl kulho
 • 4kpl Iittala Teema 21cm syvälautanen
 • 4kpl Marimekko Oiva 20cm leipälautanen
 • 4kpl Arabia Koko-matala lautanen
 • 1kpl V&B Flow-tarjoilukulho vet. 1,5L
 • 1kpl Arabia Koko tarjoilukulho vet. 3L (tämän ostan vasta synttärijuhliin)
 • Aterimet kuudelle (malli ja merkki on vielä hakusessa)
 • 6kpl pellavaservetti (Villa Stockmann)
 • servettirenkaat tuunaan juuttinarusta aina tarpeen mukaan
 • Salaattiottimet tammea Casa Stockmann
 • Kakku-/piirakkalapio Magisso (teräksinen)

IMG_1741.jpg

Valkoinen on pääväri, johon puunsävyt tuovat ihanaa rentoutta. Fiiliksen mukaan voi tulevaisuudessa maustaa astiastoa värillisillä yksittäisillä kupeilla ja kulhoilla. Hyvä tästä vielä tulee vai mitä? :)

Aurinkoista päivää kaikille! <3

EDIT: Unohdin juomalasit kokonaan listastani. :) Ne minulla onkin jo kaikki hankittuna:

 • 4kpl Iittala Kartio iso juomalasi
 • 6kpl Iittala Kartio pieni juomalasi
 • 4kpl Iittala Essence kuohuviinilasi
 • 4kpl Iittala Essence valkoviinilasi
 • 4kpl Iittala Essence punaviinilasi
 • 1kpl Iittala Essence-kaadin