Nyt kun minulle on kertynyt kolmen eri merkin valkoisia pellavaisia petivaatteita, pääsen tekemään teille kunnollisen värivertailupostauksen. Tätä postausta on minulta toivottu monesti, sillä valkoisissa on paljon sävyeroja ihan jo materiaaleista ja värjäystekniikoistakin johtuen. :)

pIMG_1661.jpg

Balmuir ja J.F by Finlayson ovat paksuuden ja laadun osalta huippuluokkaa. Villa Stockmannkaan ei ole yhtään hassumpi eikä missään nimessä heikkolaatuinen, ainoastaan edellä mainittuja hieman ohuempaa pellavaa. Värisävyissä näkee selvän eron eri merkkien välillä, Balmuir on kermaisin ja J.F by Finlayson valkoisin. Villa Stockmann asettuu näiden kahden väliin, ollen lähempänä Balmuirin kermaisuutta. Mainittakoon vielä, että H&M:n pellavalakanat ovat lähestulkoon samaa sävyä Finlaysonin kanssa ja Hobbyhallin Koodi-pellavat vastaavat Villa Stockmannin pehmeää valkoista. :)

pIMG_1660.jpg

pIMG_1657.jpg

Täysin vitivalkoista pellavaa en ole vielä onnistunut löytämään, mutta Finlayson on kyllä niin lähellä sitä, että sopii hyvin yhteen kirkkaiden puhtaanvalkoisten pintojen kanssa. Balmuirin ja Villa Stockmannin kermaisuus korostuu puhtaanvalkoiseen yhdistettynä mutta kuten minun makkarikuvistani voi todeta, ei se näytä lainkaan pahalta eikä silmiinpistävältä. Kiitos eri sävyjen yhteensopivuudesta on materiaalien; pellava on kermaista, nahkainen sängynrunko ja teräksinen yöpöytä ovat vitivalkoisia. Kovaa ja kylmää, pehmeää ja lämmintä - sointuva yhdistelmä. <3

pIMG_1651.jpg

pIMG_1648.jpg

Listaan alle meidän talouden liinavaatteet, joista suurin osa löytyykin näistä kuvista silitettynä ja viikattuna. Materiaalina on tytön sängyn puuvillaisia aluslakanoita lukuunottamatta kaikissa pellava, joka on osoittaunut niin loistavaksi materiaalivalinnaksi, etten enää muita omaan sänkyyni haluakaan. :)

  • 2kpl pellava-tuplapussilakana (Balmuir, J.F by Finlayson) - tuplatäkki toimii meillä päiväpeittona
  • 2kpl pellava-parisängyn aluslakana  (Balmuir, Villa Stockmann)
  • 2kpl puuvilla-tytön sängyn aluslakana (Casa Stockmann)
  • 4kpl pellava-yhden hengen pussilakana (J.F by Finlayson, Villa Stockmann)
  • 8kpl pellava-tyynyliina 50x60cm (2 x Balmuir, 4 x J.F by Finlayson, 2 x Villa Stockmann)
  • 2kpl pellava-tyynyliina 60x80cm (Villa Stockmann) - tyynyt toimivat lähinnä somisteena

pIMG_1658.jpg

Todella haastavaa oli saada valokuvat onnistumaan niin, että sävyerot toistuvat kuten paljas silmäni ne näkee. Nämä ovat varmasti monelle pikkujuttuja, mutta itse kiinnitän tosi paljon huomiota valkoisten värisävyihin ja aika tarkasti yleensä mietin sävyjen ja materiaalien yhteensopivuutta ja etäisyyksiä. Makuuhuoneeseen sopii pehmeämpi tunnelma, joten tekstiilien kermaan taittuva sävy on täydellinen valinta kirkkaanvalkoisten kalusteiden rinnalle. <3

Mukavaa maanantain jatkoa!