Siivoamisesta tykkäävänä ihmisenä olen jo aika haka suorittamaan pikaisen yleissiivouksen eikä siihen puoltatuntia enempää aikaa uhraannu. Joskus kuitenkin mukavuudenhaluinen laiskuus iskee minuunkin ja istun mieluummin villasukissani sohvalla töllöä tuijottamassa, kuin että viuhoisin imurinvarressa rätti toisessa kädessä menemään. :) Neljänä päivänä viikossa meillä on koti suhteellisen tiptop, mutta ne kolme muuta päivää meillä viihdytään tämän näköisessä ympäristössä... :D

iIMG_2238.jpg

Tasaisin väliajoin saan kommenttia siitä, että blogit (kuten minunkin) ruokkivat mielikuvaa täydellisestä elämästä ja varsinkin sisustusblogeissa painotus on aina siinä että kaikki on niin ihanaa, kaunista ja siistiä. Kyllähän se kuitenkin niin on, että kaikkien meidän kotona on välillä sotkuista. Joskus epäjärjestys ja kaaos valtaa jokaisen neliömetrin ja pienten lasten kanssa lelut ovat yksi niistä suurimmista kaaoksen aiheuttajista, kuten meilläkin. Vaikka rakastankin asua siistissä kodissa ja nautin siivoamisestakin, en ole kuitenkaan sellainen siisteysintoilija ettei koskaan olisi rojut levällään tai pöydällä leivänmurusia. :) 

iIMG_2226.jpg

Tv-taso on yleensä siistissä kunnossa ja usein se on sotkupäivinä se ainut kohta jota kehtaa kuvailla blogiin. Maanantaista asti olen ollut saamaton ja hoitanut lähinnä vain pakolliset astia- ja pyykkihuollot. Nyt taso on muuten ihan ok, mutta jostakin pikkuneitimäisestä syystä telkkarin ympärille on kerääntynyt sekalainen ja varsin epälooginen satsi rompetta. :) Yksi balettitossu, mainoskuvasto, tumput ja pari lelua... Vain 3-v voi tietää mikä on tuossa ideana. :D

iIMG_2224.jpg

Olen kehittänyt rutiinin jokailtaiseen pikaimurointiin, sillä pölyä, koirankarvaa ja hiekkaa ilmestyy lattioille päivittäin. Viimeksi olen lauantaina imureerannut ja seinänvierustat sekä tuolien aluset näyttävätkin siksi tältä. :D Upeasti korostaa muuten tuo valkoinen nukkahötö tuota kaunista tammiparketin sävyä vai mitä? :)

iIMG_2223.jpg

iIMG_2230.jpg

Koristetyynyt ovat helpoimpia sisustuselementtejä, joilla saa nopeasti viimeisteltyä sisustuksen. Varsinkin tuollaisiksi upeiksi röykkiöiksi kasattuna ne toimivat sisustuksellisena kiintopisteenä ja pehmentävät mukavasti olohuoneen ilmettä. Ööö, NOT! :D

iIMG_2235.jpg

Ja tässä upea kuvakulma sohvan nurkasta ja Tablo-pöydästä, joka onkin useasti blogissani kuvattu. Tällä kertaa hieman mielenkiintoisemmin stailattuna versiona imurinjohtoineen ja pölyttyneine kynttiläkokoelmineen. :)

iIMG_2236.jpg

Seinähylly pysyy suht siistissä kunnossa melkein itsestään, mikäli en törkkää sinne ruokapöydällä lojuvia tavaroita kuten kuvaan eksynyt toinen huonekasvini. :D

iIMG_2237.jpg

Tätä näkyä meidän ruokapöydällä näkee useammin kuin upeita kynttilän valoon tehtyjä kattauksia, joita sentään yritän luoda joka päivälle. :D 

iIMG_2231.jpg

Tämä on ehkä kaikista kivoin kuva. :) Jauhoinen leipä ei ole ehkä siistein mahdollinen leikattava ja koska kiire yllätti, jäi aamuiset sotkut siivoamatta ja aamukahvikin juomatta. Leivät sentään kerkesin haukkaamaan napaani ja laittamaan leivän takaisin pussiinsa. Tälläinen näky on tosi ihana kotiin tullessa. :D

iIMG_2232.jpg

Tässä postauksessa voisinkin esitellä uuden Pappelinan eteismattoni, jonka löysin yllättäen viime lauantain sisustuskierroksen yhteydessä. Tuota isompaa 70x90cm kokoista ovimattoa olen yrittänyt metsästää puolivuotta, mutta kyseinen koko on valkoisessa värissä aina kaikkialta loppu kun olen sitä etsinyt. Nyt sain itse napattua sen viimeisen vitivalkoisen yksilön ja jätin muille ne kerman väriset ovimatot, hähähäää. :D Upea matto siis, kuten suosiostakin huomaa, ja ihan postauskuvia varten olen säästänyt pahvilapunkin paikoillaan. Nyt voinkin ottaa pahvilätkän pois, kun postaus on tavallaan tehty. :D Ainiin, kuraiset ja hiekkaiset kengänjäljet antavat kivan abstraktin silauksen tuohon tasaisen valkoiseen ovimattoon. :D

iIMG_2233.jpg

Ja sitten tämä minun kierrätysjemmani, joka sai onneksi tyylikkäämmän ulkoasun viime viikonloppuna. :) Ennen säilytin kierrätykseen joutavia tavaroita Ikean sinisessä isossa kassissa, mutta viikonloppuna sain hyppysiini tälläisen ison mustavalkoisen säilytyskassin, jonne mahtuikin melkein kaikki "kodittomat" tavarat. :) Isot kassit ja nyssykät ovat eteisessä meillä tuttu näky. :)

iIMG_2228.jpg

Makuuhuoneessa kaaos on melkoisen kesyä. Petaamaton sänky ei näytä omaan silmääni pahalta, eikä lelutkaan ole vallanneet kuin pikkupöydän. Sängyn alle sen sijaan en uskalla kurkistaa, siellä luuraa todennäköisesti useampikin pölypallomörkö. :) Uskallan syyttää näitä kyseisiä mörköjä sukkavarkaiksi, sillä jostakin ihmeellisestä syystä kaikki sukkani ovat nykyisin parittomia. :D

iIMG_2239.jpg

iIMG_2227.jpg

Lelut ovat sunnuntaista asti levittäytyneet pikkuhiljaa tytön huoneen ulkopuolelle ja ne ovat saaneet olla rauhassa. Ja kauniistihan By Lassen Kubus-kynttelikkökin sopii värikkäiden tilpehöörien kanssa yhteen. Hopeinen kimallesäärystin on piste iin päällä (mistähän muuten löytyisi sen pari... eip oo näkyny). :D

Postauksen tarkoituksena on saada teidät hymyilemään (edes ihan pikkiriikkisen verran? :D) ja samalla muistuttaa siitä, ettei kaikki ole suinkaan aina tiptop, vaikka blogissa kuvaankin elämäämme ja kotiamme sliipatummasta näkökulmasta. Romuröykkiöt ja leivänmurut on niin helppo "piilottaa", kun kuvaa kokonaan toiseen suuntaan tai keskittyy kuvaamaan vaikka kukan terälehtiä. :D

Hymyä ja hyvää mieltä kaikille! <3