Tammikuun lopulla kyllästyin kärsimään jatkuvista alaselän säryistä ja ostin uuden sijauspatjan vanhan ja huonoksi menneen tilalle. Tein jonkin verran vertailuja eri tuotteiden ja tuotemerkkien välillä ja päädyin uteliaisuudestani kokeilemaan Familonin hyväksi kehuttua AeroFlex® MemoTouch -petaria. Päätökseni syntyi lopulta hyvin helposti, sillä patjan ominaisuuksina oli mainittu mm. pintapaineen vähentyminen (asennonvaihtotarve yöllä vähenee). Myös kotimaisuus ja Avainlippu-tunnus olivat itselleni merkittävässä asemassa tämän allergia- ja astmaliiton hyväksymän patjan valintaan. :)

iIMG_3052.jpg

Neljä viikkoa olen nyt nukkunut uuden sijauspatjani kanssa ja selkäsärky on vähentynyt merkittävästi. Aamukankeutta ja venyttelyn tarvetta ei enää ole esiintynyt ja pääsen sängystä nykyisin ylös yhdeltä istumalta. :) Selkäsärky ei ole kokonaan kadonnut, mutta se on ymmärrettävää koska alaselkäni inhottava juiliminen ei johdu pelkästään huonosti nukutuista öistä, vaan taustalla on nivelongelmaa ja notkoselkää yms. Olen todella tyytyväinen tähän patjaan ja uskallan suositella sitä muillekin - selkäsärkyisille ja säryttömillekin. :)

IMG_3051.jpg

Sijauspatja on kaksi puolinen ja paksuudeltaan noin 6cm. Sileämpi puoli, jolla itse nukun, antaa napakamman tuntuman ja profiloitu puoli pehmeämmän. Patja sopii kaiken painoisille nukkujille kevyestä painavampaan ja se muotoutuu nukkujan mukaan. Tämä onkin hyvä perusominaisuus varsinkin parisänkyihin, joihin tahdotaan yhtenäinen koko sängyn mittainen petari, nukkujien ollessa keskenään eri painoluokkaa (rouva ja herra :D). 

IMG_3048.jpg

Patjan ympärillä on valkoinen vetoketjukiinnitteinen pehmustettu suojapäällys, jonka voi pestä. Vetoketju kulkee kolmella puolella, joten päällyksen irroittaminen ja takaisin paikoilleen laittaminen on hyvin helppoa. :) Itse ajattelin ostaa petarin päälle vielä erillisen patjansuojuksen, sillä Familonin petarin oma suojapäällys ei mahdu meidän pesukoneeseen. Koodin Health Guard tai Delux Fresh -patjansuojusten väliltä teen varmaankin valintani. :)

Kivaa torstain jatkoa kaikille! <3

EDIT: Päädyin tilaamaan tuon kokonaan valkoisen ja edullisemman Delux Fresh-patjansuojuksen koossa 160x200cm. :)