Eilen illalla tuntui siltä että olen mennyt haukkaamaan aivan liian ison palasen remppahommien suhteen ja joudun turvautumaan ammatti-ihmisten apuun (sekä terapeutin että remppamiehen :D) hermoillessani katon kohtaloa. Aamulla kuitenkin sisuunnuin ja päätin että hoidan homman kunnialla kotiin, vaikka sitten vaikeimman kautta. :)

remppa1.jpg
 
remppa3.jpg
 
remppa2.jpg
 
Preston remonttitasoite alias hyvä ystäväni kitti on varsin haastavaa tavaraa saada pysymään katossa, ja virheistä viisastuneena (joita tuli kokeiltua useampia :D) levitän sen hyvin ohuina kerroksina elementtisauman peitoksi. Aikaisempi Plan B-ideani saumanauhan käytöstä ei toiminut, sillä en löytänyt Prismasta betonille sopivaa saumanauhaa. Kitin kuivumiseen meneekin nyt sitten ikuisuus ja kattoa pääsen hyvällä tuurilla maalaamaan ehkä huomenna, mikäli neljä kitti-kerrosta riittää tasoittamaan katon sileäksi.
 
iIMG_2536.jpg
 
iIMG_2545.jpg
 
Preston remonttitasoitetta ostin aluksi tuon pienemmän purkin verran, mutta eihän se mihinkään riittänyt. :D Kävin hakemassa eilen sitä lisää ja nappasin mukaani suoraan tuon ison ämpärin, eipähän lopu kesken enää. :D
 
iIMG_2542.jpg
 
Kattomaaliksi ostin Siro Himmeää valmiiksi sävytettynä (sävy ns. maalarinvalkoinen). Toivottavasti huomenna pääsen sitä telailemaan kattoon asti. :)
 
iIMG_2541.jpg
 
Siroplastin paperinvalkoiseksi (F497) sävytettyä maalia minulla oli varastossa valmiina viitisen litraa. Tällä maalaan ikkunaseinät ja koska kyseessä on vain siistiminen, riittää yksi maalikerros vallan mainiosti.
 
iIMG_2540.jpg
 
Norsunluun valkoinen Kalklitir-kalkkimaali tulee kahdelle ikkunattomalle seinälle tuomaan tunnelmaa ja struktuuria. Maalikerroksia tarvitaan kaksi ja yhden kalkkimaalikerroksen kuivumiseen menee useita tunteja. Joudun ajanpuutteen vuoksi maalaamaan kerrokset eri päivinä ja laskeskelin että torstaina olisi makuuhuone valmistunut ja käyttökuntoinen. Ellei tule eteen uusia ylläreitä rempan edetessä... :D
 
iIMG_2544.jpg
 
Kolmiosta tuli väliaikaisesti nyt kaksio, kun makuuhuoneen kalusteet ovat olohuoneessa. :D Onneksi tavaraa on meillä sen verran vähän, että kaikki mahtuu suht siististi olemaan olohuone-keittiö-eteinen akselilla ilman suurta kaaosta. :)
 
Mukavaa uutta alkanutta viikkoa!