Kalklitir-kalkkimaalit on sudittu seiniin ja kuivumisprosessi on alkanut. :) Kalkkimaalin sävyksi valitsin Ivoryn eli norsunluunvalkoisen ja sen tarkoitus on korostaa seinissä entuudestaan olevaa Tunto Hieno struktuuripintaa. Aamulla nähdään vastaako lopputulos mielikuvani mukaista "raakapintaista" mutta huomaamatonta kalkkikiviseinää. :)

iIMG_2629.jpg

iIMG_2632.jpg

Kalkkimaali oli erittäin helppo sekoittaa ja työstää, melkeinpä helpompaa kuin tavallisen maalin kanssa touhuaminen. :) Kalklitir myydään jauhona, joka itse sekoitetaan veteen. Yhtä pussia kohden tulee 1,7L vettä ja suositus on että maalimassaa sekoitetaan vähintään 10 minuuttia vispilällä (lainasin omani keittiöstä :D) kunnes viimeinenkin paakku on tasoittunut. Kalkkimaalia ei telata, vaan se suditaan leveällä pensselillä seinälle pystysuuntaisilla vedoilla. Itse tein maalailuni täysin ohjevideon mukaisesti ja tein kunnollisen suojauksen leveällä maalarinteipillä katon- ja seinienrajoihin. Kalkkimaali pinta kuivahtaa hyvin nopeasti, joten tässä puuhassa ei kannata liian hidas olla. :) Kokonaiskuivumisaika on normaalia maalia pitempi, parista tunnista jopa kuuteen tuntiin riippuen maalattavan kohteen lämpötilasta ja kosteudesta. Itse annan seinien kuivaa rauhassa huomisaamuun asti. Maali on märkänä todella paljon tummempaa kuin kuivuttuaan, joten väriä ei pidä säikähtää. Oma maalini oli vaaleankeltaista seinälle sutiessani, mutta jo tunnissa se on vaalentunut niin paljon että on lähes yhtä valkoinen kuin viereinen Tikkurilan paperinvalkoisella maalattu seinä. 

iIMG_2637.jpg

iIMG_2631.jpg

String-hylly ja Tivoli Audion radio pääsivät ensimmäisenä paikoilleen ja huomenna kun saan makuuhuoneen lattian putsattua (ikkunaskraappa Händillä raaputtamalla sekä moppaamalla), on aika roudata sänky, petivaatteet, oksarekki ja muut tykötarpeet takaisin. Ennen sängyn paikoilleen kasaamista kiinnitän kattoon töpselikuvun ja ihanan uuden valaisimen, jonka sinne ostin. <3 Mutta siitäkin huomenna sitten lisää. :) Nyt saunaan pesemään viimeiset remppatöhryt pois ja sen jälkeen nauttimaan iltapaa Under The Dome-sarjan viimeisimmän jakson pariin. Illanjatkoja! <3