Laskeskelin mielessäni että tuleva norsunluunvalkoinen Kalklitir-kalkkimaali on makuuhuoneen kuudes itse maalattu seinävariaatio kahdeksan vuoden aikana, mitä olen tässä asustellut. Mikäli kalkkimaalaus onnistuu odotetusti, se saa myös jäädä todennäköisesti viimeiseksi operaatioksi makuuhuoneen osalta. :)

makkarik488.jpg

Kun muutimme tähän, oli kyseisen huoneen päätyseinä kirkkaan limenvihreä edellisen asukkaan jäljiltä ja sen maalasimme heti ensitöiksemme valkoiseksi. Valkoisella seinällä mentiin vuosia eteenpäin, kunnes raskaushöyryissäni rakastuin vuonna 2009 sinertävänharmaaseen K488-sävyyn ja se määritteli kodin väritystä seuraavat kolme vuotta. :)

makkarix487.jpg

Siniharmaan jälkeen innostuin pehmeästä greigestä, joka olikin valkoiseen yhdistettynä täydellinen valinta silloiseen sisustussuuntaukseeni. Värinvaihtoprosessin yhteydessä huoneet vaihtoivat paikkaa ja entisestä makuuhuoneesta tuli tytön huone. Greigeissä seinissä seikkaili Aarnion Ponyt, jotka ihana Jenni tuli meille maalaamaan. <3

makkarituntotaika.jpg

Vajaata vuotta myöhemmin makuuhuone palasi oikealle paikalleen ja Ponyt päällemaalattiin Tikkurilan Tunto Hieno -stuktuurimaalilla. Tuntopinnan päälle keksin sutia Taika-lasyyrimaalia, joka tekikin makuhuoneesta ylellisen ja juhlavan. Tämä oli hauska kokeilu ja sopivasti erilainen entisiin seinämaaleihin verrattuna. Aikansa kutakin, eikä pitkään kestänyt kun seinät saivat valkoisen maalin pintaansa. :D

makkaripaperi.jpg

Struktuurit ja lasyyrit päällemaalasin paperinvalkoisella sävyllä F497. Tämä maaliprosessi venyi ja vanui ikuisuuden, koska maalasin seinät osissa. Vasta viime syksynä sain aikaiseksi maalata ikkunaseinät valkoisella, siihen asti ne olivat greiget vaikka huoneen muu sisustus oli kauniin valkoista. :D

Illalla aloitan seinien maalaamisen ja villinä veikkauksena uskallan povata, että ne jäävät tämän huoneen osalta viimeisiksi maalikerroksiksi. Ainakaan pariin vuoteen en halua koskea kyseiseen huoneeseen ja mistäs sen tietää vaikka tulevaisuus toisi tullessaan uudet asuinneliöt. Tulevaisuuden optiot ovat auki ja olen avoin muutoksille, vaikken niitä tähän hetkeen kaipaakaan. :)

Ompas tänään synkeä päivä. Taivaalta sataa räntää ja sumu leijuu talojen yllä. Oma fiilikseni on silti aika hyvä, johtuen onnistuneesta kattomaalauksestani ja siitä etten malta odotella illalla alkavaa seinämaalailua. Kohta on jo valmista ja pääsen sisustelemaan kalusteetkin paikoilleen. Tuntuu että tämä remppa olisi kestänyt jo viikkoja, vaikka se alkoi vasta viime viikonloppuna. Sängystä käsin on kyllä aika kiva katsella telkkaria, nyt kun se on olohuoneen puolella. :D

Palaillaan illemmalla! <3