Lupauduin järjestämään kuuden hengen iltamat reilun viikon kuluttua ja taikomaan myös pöydän koreaksi. Moni blogiani seurannut tietääkin etten ole kovin loistava kokki ja ruoanlaitto ei muutenkaan kuulu lempipuuhiini. :) Halusin kuitenkin auttaa ystävääni ja emännöidä hänen kanssaan epävirallisen formaalit illalliskutsut.

juhlat1.jpg

Menun osalta emme ole vielä päättäneet tarjottavia, mutta keveään ja kasvispainotteiseen kokonaisuuteen varmasti tulemme päätymään. Ilmoille heitettyjä vaihtoehtoja on mm. kasvisgratiinit ja -piirakat, erilaiset salaattivaihtoehdot (feta, mozzarella, viher) sekä juustotäytteiset yrttimarinoidut kanafileet. Jälkkäriksi ajattelin ehdottaa jäädytettyä limekohokasta, jonka ohjeen löysin Valion sivuilta. Namsk. :)

limekohokas.jpg

juhlat2.jpg

Tilaamani ruokapöydän toimituksessa on vähän hidasteita, mutta eiköhän sekin kerkeä saapumaan juhlapäivään mennessä. Jos ei ehdi niin kipaisen varastossa hakemassa Ikean varapöytäni ja siihen valkoisen pöytäliinan, jolla saan taiottua kauniin ympäristön kauniille kattaukselle. :)

juhlat3.jpg

juhlat6.jpg

Astiat ovat samat tutut valkoiset kuin aikaisemminkin, myös lautasliinat aion kattaa pöytään samaan tapaan kuin ennenkin. Kukkamaljakkoon aion ostaa valkoisia tulppaaneja tai ruusuja, kumpaa sattuu olemaan tarjolla. Valkoisin kukkasin ajattelin somistella myös olohuonetta. Liljoja ja kenties jokinlainen pääsiäiseen viittava keväinen risukimppu olisi kiikarissani, mutta päätöksen kukkasista teen vasta ennen h-hetkeä kukkakaupassa. :)

juhlat7.jpg

Vähän jänskättää tulevat kokkailut ja parasta lienee tehdä harjoitussapuskat etukäteen, jotta voi olla varma ettei murkinat mene pieleen. :D 

Aurinkoista keskiviikkoa! <3

(Tuotekuvat: Valmistajien, ruokakuvakollaasi Valio.fi)