Minulta on toivottu postausta sekä vinkkejä nudemeikin tekoon ja ajattelin jakaa teille opinahjossa ja työssä oppimani niksit. Nudemeikit ovat aina olleet itselleni merkittävin kiinnostuksenkohde ja minulla oli loistava nudemeikki-opettaja maskeeraajakoulussa. Hän opetti minulle nudemeikkien salat sekä oikeassa ympäristössä, että valokuvaus- ja tv-kameroiden edessä ollessa. Näistä opeista olen ikuisesti hänelle kiitollinen. <3

Dior%20Nude%20makeup%20base%20.jpg

Meikkivoide: Täydellinen nudemeikki syntyy kauniista ja kuulaasta meikkipohjasta. Omalle ihotyypilleen oikeanlaisen meikkivoiteen löytäminen on joskus yhtä vaikeaa kuin täydellisesti istuvien farkkujen etsiminen. :) Olen kokeillut valehtelematta yli 30 erilaista meikkivoidetta peittävyysasteineen ja paras tähän mennessä kokeilemani on ehdottomasti Diorin Nude Skin -meikkivoide. Se on koostumukseltaan sopivan paksua ja peittävää tasoittaakseen t-alueen värivirheitä ja iho epätasaisuutta, mutta riittävän ohutta säilyttääkseen iholla nuorekkaan heleyden. Kasvojen reunoille riittää ohuempi kerros ja usein teenkin meikkipohjan kahdessa osassa juuri sen vuoksi. Levitän pienellä herneen kokoisella kosteusvoide pisaralla ohennetun meikivoiteen koko kasvoille ja lisään pelkkää meikkivoidetta t-alueelle, erityisesti nenänpieliin, leukaan, silmien alle ja punertaviin poskiin. Näin levitettynä meikkivoide on peittävä, muttei liian tasainen ja vahanukkemainen maski. 

Valot & Varjot (osa 1):  Parhaimman ja luonnollisimman lopputuloksen varjostuksien ja korostuksien osalta saa käyttämällä kolmea erisävyistä meikkivoidetta. Perussävy on yllä kuvatun kaltainen meikkipohja, jonka päälle levitetään korostuskohtiin (otsa, kulmaluut, poskipäät, leuka) asteen tai kaksi vaalempaa meikkivoidetta tai valokynää, ja varjostuskohtiin (ohimot, poskikuopat, leukalinja) vastaavasti asteen tai kaksi tummempaa meikkivoidesävyä. Korostus ja varjostusvoiteiden levityksessä ja kohdistamisessa olen itse suosinut sormia, koska niillä saa paremman tuntuman ihoon kuin meikkisienellä tai meikkisiveltimellä. Myös rajojen häivytys on helpompi tehdä sormin. Mikäli tämä vaikuttaa liian hankalalta, voi korostukset ja varjostukset tehdä myös perinteiseen tapaan puuterimaisilla tuotteilla meikkipohjan kiinnityksen jälkeen (osa 2).

Peitevoide: Ihon paikalliset värivirheet tai näpyt saa peitettyä tarvittaessa erillisellä peitevoiteella. Peitevoiteen levityksessä tärkeintä on se, että voidetta on vain peitettävän kohdan kuten näpyn päällä. Jos voide leviää liian suurelle alueelle näpyn ympärille, sen peittokyky katoaa näpyn tullessa entistäkin korostuneemmin esille. Pieni napakka sivellin on tähän paras työväline.

Puuteri: Irtopuuterilla saa parhaimman kiinnityksen ja meikkipohja pysyy kauniina aamusta iltaan. Väritön translucent-puuteri on loistava valinta, varsinkin jos meikkipohjaan on tehty varjostukset ja korostukset valmiiksi. Itse levitän irtopuuterin aina suurella siveltimellä kevein pyörivin liikkein, näin puuteri pureutuu kunnolla pienimpiinkin ihohuokosiin ja pitää meikkivoiteen paikoillaan. Kiireisinä päivinä, joita on useita viikossa, käytän meikkivoiteen sijasta meikkipuuteria. Diorin Nude-sarjan meikkipuuteri on ollut käytössäni puolisen vuotta ja olen ollut todella tyytyväinen sen samettiseen koostumukseen. Meikkipuuteri ei peitä niin hyvin kuin meikkivoide ja irtopuuteri yhdessä, mutta riittävän hyvin jotta ihosta tulee kaunis.

Dior%20Nude%20tan%20powder.jpg

Valot & varjot (osa 2): Mattapintainen aurinkopuuteri tai tumma kivipuuteri toimii varjostuksena, mikäli kasvosi kaipaavat ääriviivojen vahvistusta. Vahvojen ja peittävien meikkivoiteiden kanssa tämä on melko ehdoton, sillä kasvojen piirteet häviävät helposti ihon ollessa liian tasainen. Varjostusväri levitetään siveltimellä poskiluun alle, leukalinjaan ja ohimoille. Tummien sävyjen ja poskipunien kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen. Kaikki puuterituotteet olisi hyvä pöläyttää pyörivin liikkein kämmenselkään, ennen kasvoille sutimista. Näin ehkäistään tummien länttien syntyminen ja ihon myöhempi hankaaminen, jonka seurauksena vaivalla tehty meikkipohja menee pilalle. Korostusväreissä sama juttu, vaaleaa sävyä sivellään kämmenen kautta otsalle, poskipäille ja leuan kärkeen. 

Poskipuna: Olen ollut vuosikymmeniä vannoutunut aurinkopuuterin käyttäjä. Oma ihoni on vaalea mutta vahvasti keltaisuuteen taittava ja useat poskipunasävyt saavat poskeni näyttämään 80-luvun meikkitrendien mukaiselta. :) Vahvan meikkipohjan kanssa muutamat lämpimän sävyiset poskipunat sopivat, mutta luonnollisempaa lopputulosta suosivana aurinkopuuteri on minulle parempi valinta. Aurinkopuuterin sävyissä on eroja ja se tulisi aina valita oman ihosävyn mukaan kuten meikkivoidekin. Monet merkit myyvät vain yhtä ainutta aurinkopuuterisävyä ja usein se on meille vaaleille ja viileille suomalaisille liian ruskea. Omat aurinkopuuterisuosikkini olen löytänyt Make Up Storen ja Diorin valikoimista, joissa molemmissa on lukuisia sävyvaihtoehtoja. Myös tummemmalle iholle sopivaa kivipuuteria voi hyödyntää aurinkopuuterin asemasta. Mikäli kaipaat poskipunasta syntyvää eloisuutta, on tärkeää että värisävy on täydellinen. Nudemeikissä luonnollisuus on kaiken a ja o, eikä poskipunaa kannata ostaa pelkästään kaupan keinovaloissa näyttävän peilikuvan perusteella. Kokeile poskipunaa omalle iholle (pyydä myyjältä apua) ja käy katsomassa poskipunan sävyä peilistä kaupan ulkopuolella, mieluten luonnonvalossa mikäli mahdollista. Näin säästyt ikäviltä väriyllätyksiltä kotona, kun varmistat poskipunan sopivuuden kunnolla ennen ostamista. Poskipuna levitetään varjostus- ja korostuspuutereiden kaltaisesti kevyesti poskille sivellen. Nyrkkisääntönä levittämiselle voi pitää poskipään ja poskikuopan välistä aluetta, johon puna sivellään J:n muotoisesti. J:n kaari saa kaartua nenän suuntaan, mutta sen tulisi loppua häivytettynä noin silmän keskikohdalle. Liian pitkälle ja lähelle nenää sudittu poskipuna vääristää kasvojen piirteitä ja tekee meikistä helposti liian räikeän. Poskipunaa ei myöskään kannata sutia liian lähelle korvaa, vaan se tulisi kevyesti häivyttää myös korvan puolelta.

Dior%20Nude%20eyes.jpg

Rajaus: Nudemeikissä silmät ovat myös luonnollisen näköiset. Katseeseen saa intensiivisyyttä rajauskynällä, jolla rajataan ohuesti ripsien tyvi. Rajausjälki pehmennetään erillisellä aplikaattorilla, joka löytyykin nykyisin useista rajauskynistä (se tyyny toisessä päässä kynää) vakiona. Mikäli rajauskynässä ei ole mukana pehmennystyynyä, voi pehmentämiseen käyttää myös topsipuikkoa. Rajauksen tarkoitus on vahvistaa ripsilinjaa ja tehdä katseesta intensiivisempi, tummanruskeat tai tummanharmaat sävyt toimivat mustaa paremmin. Nestemäiset eyelinerit eivät sovi nudemeikkiin. 

Luomivärit: Luomiväreissä kauneimmat sävyt ovat kylmät tai viileät ruskeat sekä beiget. Oman ihosävyn (kylmä, lämmin) mukaan valituilla luomiväreillä saa halutessaan tehtyä luonnolliset varjostukset. Nudemeikissä vähemmän on aina enemmän ja oma suositukseni onkin että luomilla käytettäisi kahta mattapintaista sävyä - vaaleaa beigeä ja keskiruskeaa. Keskiruskealla varjostetaan silmien ulkonurkat ja luomivako, vaalealla sävyllä korostetaan kulmaluuta sekä silmän sisänurkkaa. Värit tulee häivyttää erityisen tarkasti yhteen ja aitoa karvaa olevat sopivan napakat siveltimet ovatkin onnistuneen silmämeikin perusta. Make Up Storen siveltimet ovat parasta a-luokkaa, parilla kympillä saa loistavan siveltimen joka on kymmenien vuosien satsaus kotikäytössä. Itse tykkään käyttää luomivärien levityksessä MUS:n noin etusormen paksuista M-kokoista sivellintä.

Ripsiväri: Ripsienkin tulee noudattaa melko luonnollista linjaa eikä tuheat nukkeripset sovi nudemeikkiin. Ostin puolisen vuotta sitten kovasti kehutun Diorin Diorshow Iconic-ripsivärin ja se on parhaimmista parhain ripsari jota olen omiin ripsiini koskaan sutinut. Ripsistä tulee aavistuksen pidemmät ja tuuheammat kuin ne luonnollisessa tilassaan ovat, mutta kauniin luonnolliset. Myös kaarevuus lisääntyy tällä ripsivärillä ja se onkin todella hyvä valinta sellaisille ripsille, joille kaivataan sekä tuuheutta että eroteltavuutta. 

Kulmat: Kulmakarvojen osalta luonnollisimman lookin saa puuterimaisella mattaruskealla kulmavärillä tai luomivärillä. Kulmien väri tulisi valita hiuksien mukaan, vaaleille ja platinablondeille hentoista vaaleanruskeaa, ruskea ja punatukkaisille keskiruskeaa ja mustanruskeille / mustille hiuksille tummanruskeaa sävyä. Omat hiukseni ovat hieman punervat tummahkonruskeat (punertava fazerin sininen suklaa :D) ja käytän omissa kulmissani Make Up Storen Tri Brow-kulmapaletin keskimmäistä sävyä. MUS:n viistoreunainen ja napakka sivellin on maailman paras kulmien meikkaamiseen. Kulmakynää voi käyttää hyvin varoen kulmakarvan häntäpäässä, mutta yleensä pelkkä puuterimainen kapeakärkisellä siveltimellä levitetty väri riittää vahvistamaan kulmat. Itse en käytä kulmakynää oikeastaan koskaan missään olosuhteissa, sillä tulee helposti liian voimakkaat linjat ja katseesta tulee "vihainen". :)

Dior%20Nude%20lips.jpg

Huulet: Nudemeikissä suositaan hyvin neutraaleja huulikiiltoja ja -punia. Huultenrajaus ei ole pakollinen tässä meikissä, mutta sillä saa lisää kestävyyttä huulimeikkiin. Yksi oma niksini on värittää pehmeällä luonnollisen huulen sävyisellä huultenrajauskynällä huulet kokonaan ja lisätä pelkästään huulirasvaa huulille pitkin päivää. Hyviä rajauskynien nudesävyjä löytyy ainakin Make Up Storelta. Pelkkä puna tai kiiltokin riittää. Värisävyt tulisi valita kuten luomiväreissäkin eli ihon sävyn mukaan, lämpimälle iholle lämpimiä beigen tai vaalean roosan sävyjä, kylmälle kylmiä. Nudehuulet eivät suinkaan ole ne vaaleat vuosituhannenvaihteen kauhistukset jolloin huulet meikattiin peitepuikolla, vaan kauniin naturellit vain aavistuksen vaaleammat tai tummemmat kuin huulten oma värisävy.

Dior%20Nude%20Nails.jpg

Kynnet: Kynnet ovat osa kokonaisuutta. Kauneimmat nudekynnet ovat keskimittaiset ja luonnolliset. Ranskalainen manikyyri on oma suosikkini, mutta kauniisti hoidetuissa käsissä mikä tahansa vaalean sävyinen lakka on kaunis. Mikäli kynnet ovat hyvässä kunnossa, riittää pelkkä kirkas lakkakin. Kynnen kärjen alapuolelle voi erikseen käyttää valkoista kärkikynää, jolla saa nopeasti aikaa ranskalaista manikyyriä muistuttavat kynnet.

525664c70a4b2.jpg

iIMG_0409.jpg

Dior%20Nudes%20shades%20nailpolish.jpg

iIMG_2830.jpg

Dior%20Nude.jpg

Olen kerännyt Pinterestin Hair & Beauty-kansiooni kuvia luonnollisista meikeistä ja kampauksista, jotka inspiroivat minua. Mikäli kaipaat inspistä itsekin, niin käy kurkkaamassa. :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-03-04%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-03-04%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-03-04%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-03-04%20koht

Yritin kirjoittaa mahdollisimman perusteellisesti ja selkeästi, mutta kysykää vaan rohkeasti jos mieleen putkahtelee jotakin, tai jos postaukseni vinkit eivät aukea. :) Ihanaa tiistaita kaikille! <3

(Tuotekuvat: Dior)