Nyt kun työn lomassa nautittu lounaskin hoituu kotona, voin hieman useammin postailla teille ruokajuttuja, joita moni teistä on toivonut. Pyrin syömään terveellisesti ja monipuolisesti ruokaympyrän mukaan, karttaen edelleen herkkuja ja leivän liikasyömistä. :) Mitään kovin kulinaristisia makunautintoja tuskin innostun loihtimaan, mutta jos siellä joku kaipailee ideoita tavallisiin nopeisiin sapuskoihin, niin postauksistani on ehkä hyötyäkin. :D 

iIMG_4214.jpg

Kaapista löytyi viikonlopulta jääneitä salaattiaineksien ja tortillatäytteiden jämiä, joista sain kokkailtua itselleni terveellisen ja ruokaisan lounasalaatin. 

Pestoinen Feta-Kana salaatti

  • Muutamaa erilaista salaattia (minulla oli ruukku-, tammenlehti-, frisee- ja lehtisalaattia)
  • Pieni kourallinen rucolaa
  • Pinaatinlehtiä oman maun mukaan
  • Kurkkua
  • Kanan naturel-fileesuikaleita paistettuna ja maustettuna (mausteena käytin currya, mustapippuria ja ripauksen suolaa)
  • Fetaa (oma suosikkimerkkini on Patros)
  • Mustia kivettömiä oliiveja
  • Reilu teelusikallinen Pestokastiketta (hyvän valmistusohjeen löydät esim Ruokalasta!)

Paista kanasuikaleet pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla. Lado kaikki ainekset kulhoon ja lisää lämpimät kanasuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja syö heti. Valmistusaika 15 minuuttia.

j%C3%A4m%C3%A4salaatti.jpg

Siirsin työpaperit ja läppärit pois lounaan tieltä, laitoin ruokani kauniisti tarjolle ja syöpöttelin hyvällä ruokahalulla. :) Ruokajuomana minulla on aina vettä, sillä en osaa oikein juoda mitään muuta ruoan yhteydessä. Vatsa tuli täyteen ja salaatissa paras on se, ettei sitä kauheaa syömisen jälkeistä väsymystä tule lainkaan. Hyvin jaksoi loppupäivän puurtaa "pelkän" salaatinkin voimalla. :)

iIMG_4213.jpg

Mukavaa iltaa kaikille! <3