Keväisin minuun iskee aina hirmuinen siivousvimma, joka saattaa osittain johtua päivän pidentymisestä ja valoisuuden lisääntymisestä, joka on armoton villakoirille ja tavaroiden päälle laskeutuneelle pölykerrokselle. Pöly paistaa kilometrin päähän ja kuoruttaa aika kivasti jokaikisen tavaran ja seinän vierustan. Ajattelinkin siksi postailla teille omista siivousrutiineistani, jotka ovat viikosta toiseen olleet samalaiset jo pienen ikuisuuden. :)

siivous2.jpg

Kiitän joka viikko itseäni siitä, että vuosia sitten valitsin imuriksi Dysonin minikokoisen DC City-mallin. Kyseinen imuri on kooltaan pikkuruinen, mutta teholtaan päihittää monet markkinoilla olevat pölypussittomat imurit. Teen kerran viikossa perusteellisemman siivouksen ja täsmäiskun pölyjen poistoon. Imuroin kaikki mahdolliset pinnat, niin huonekalut, lattialistan päälliset, peiliovet, tekstiilit (tyynynpäälliset, torkkupeitot ja verhot) kuin tavaratkin aina televisiota myöden. Imuri on kätevä ja kevyt kanniskella, joten pääsen karvapäisellä suulakkeella käsiksi myös korkealla oleviin seinähyllyihin ja niissä majaileviin tavaroihin. Nihkeäpyyhintä on kuin lastenleikkiä sen jälkeen kun pölyt on imurointi pois tieltä. Rätti pysyy siistinä eikä kökkööntynyt pöly leviä inhottavasti rätistä takaisin pyyhittäville pinnoille. :)

siivous1.jpg

Koirataloudessa joutuu pakostakin tarttumaan imuriin normaalia tiheämmällä syklillä. Meillä imuroidaan lattiat vähintäänkin joka toinen päivä ja rapakeleillä jopa useita kertoja päivässä. Imuri majaileekin esteettisyyden vastaisesti useimmiten eteisessä, jotta se on valmiusasemissa putsaamaan lattiat koiralenkin jäljiltä. :)

siivous4.jpg

Lattioille ja matoille ilmestyneitä tahroja ja likälänttejä putsailen tarvittaessa eli parisen kertaa viikossa. Yleensä pyyhkimispaikkana on keittiön lattia, jonne roiskuu pesuainevettä, ruoka-aineksia tai läikkyy maitoa tytön lasista. Myös pöydän alla olevaa Pappelinan muovimattoa saa pyyhkiä viikottain, mutta onneksi se on vaivatonta ja nopeaa - senkus tarttuu rättiin tai talouspaperiarkkiin ja yleispesuaineen kanssa pyyhkii tahrat hus pois. :)

siivous5.jpg

Kerran viikossa pesen lattiat nihkeällä mikrokuitumopilla pesuaineen kanssa, sen useammin ei tarvitse mutta harventaakaan ei koiran vuoksi tähän aikaan vuodesta oikein voi. Kesällä pesuvälin voi pidentää pariinkin viikkoon, mutta jos kokonaisen kuukauden olisi pesemättä lattioita kunnolla, muuttuisi sukanpohjat jo mustaksi. :) Tasopinnat pyyhin miedolla yleispesuaineella myös kerran viikossa, näin saan sormenjäljet ja liat hävitettyä ja kotiin tulee ihanan puhdas tuoksu. <3

siivous3.jpg

Petivaatteet vaihtuvat meillä tyynyliinoja lukuunottamatta kahden viikon välein. Tyynyliinoja vaihdan hieman useammin, noin kerran viikossa, aina sen perusteella mitä tarve vaatii. :)

Päivittäin tehtävät siivoukseksi luettavat asiat ovat pyykkihuolto, keittiön siivous, tavaroiden paikoilleen vienti joka ilta sekä kylpyhuone-wc:n siisteyden ylläpito. Pyntyn pyyhin päivittäin, kylpyhuoneen peilin putsaan tarvittaessa eli hammastahnaroiskeiden ilmestyessä näkökenttään. :) Keittiö pysyy kuosissaan melko helposti - tiskit tiskaantuvat pääosin koneessa ja koska en omista liikaa astioita, kattiloita tai pannuja, en voi jättää niitä putsaamatta edes sellaisina päivänä kun laiskottaa. :D Tämä on osoittautunut äärettömän hyväksi puoleksi tavaramäärän karsimisessa, enää en voi hillota likaisia astiapinoja tai pyykkivuoria koska muuten joutuu kulkemaan nakupetterinä, syömään ruoat suoraan kattilasta ja juomaan suoraan hanasta tai maitopurkista. :D

Tänään onkin aiheeseen sopivasti ollut viikkosiivouspäivä, jonka olen ihan tarkoituksella päättänyt olevan tiistai. Viikonloppuja en enää halua uhrata siivoamiselle ja siivoamattoman viikonlopun jäljiltä on koti usein siivouksen tarpeessa. :) Maanantaisin kärsin aina käynnistysvaikeuksista, joten töiden ja muiden pakollisten asioiden lisäksi en jaksa ajatellakaan siivoilua. Tiistai onkin siksi ihan täydellinen päivä suorittaa mittavampi siivousurakka lakananvaihtoineen. :)

Aurinkoista päivää kaikille! <3