Tänään oli taas viikkosiivouspäivä! Makuuhuone on sellaisessa kunnossa, että toivoisin siivoamisen olevan yhtä helppoa ja nopeaa kaikissa muissakin kodin tiloissa. Makuuhuoneen erittäin perusteelliseen siivoukseen menee kokonaisuudessaan aikaa vain 20 minuuttia, sisältäen myös kaikista inhottavimman siivouskohteen eli lakananvaihtoprojektin. :)

IMG_5168.jpg

siivouspaivakollaaso55783994.jpg

IMG_5162.jpg

Makuuhuoneen siivous alkaa yleensä aina siitä että nappaan likaiset lakanat pois ja sen jälkeen aloitan rivakan imuroinnin. :) Imuroin koko huoneen kauttaaltaan ja se käykin melko sukkelaan Dysonin mini-imurillani jota on kevyt kanniskella ja nostella. Käyn imurilla läpi kaikki tasopinnat (seinähyllyn, yöpöydän, ikkunasyvennykset, patterinpäälliset, sängyn päädyn ja sivulaidat), petauspatjan pinnan, oven peiliuurteet, lattian (myös sängyn alta), osan jalkalistoista, valaisimet ja muutamat pientavarat kuten Iittalan Nappulat. Imuroinnin jälkeen pyyhin kostealla mikrokuituliinalla mahdolliset tahrakohdat. Noin kerran kuussa pyyhkäisen ikkunanpuhdistussuihkeella ja talouspaperilla ikkunoissa olevat sormenjäljet, niitä ilmestyy pikkuneidin toimesta aina joskus. :D Imurointiin ja nihkeäpyyhintään kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

IMG_5177.jpg

IMG_5175.jpg

Lakananvaihto on imuroinnin jälkeen seuraavana työlistallani, inhottavin osuus koko viikkosiivouksesta. Puhtaissa lakanoissa on ihana nukkua, mutta niiden vaihtaminen kuuluu inhokkipuuhiini. :) Onneksi kyseinen operaatio ei vie aikaa kuin viitisen minuuttia, enempää en jaksaisikaan ahertaa pussilakanoiden ja tyynyliinojen kimpussa kerrallaan. :D

IMG_5174.jpg

IMG_5169.jpg

Viimeisenä pyyhkäisen lattiat puhtaaksi Sinin mikrokuituisella parkettimopilla. Tällä hetkellä käytössäni on Tolun puu- ja parkettipinnoille sopiva yleispuhdistusaine. Tykkään sen tuoksusta ja mietona liuoksena se leijuu makuuhuoneessa hyvin kevyesti. Moppaukseen menee maksimissaan 5 minuuttia, joten koko helahoito on hoidettu 20 minuuttiin. :)

IMG_5170.jpg

Nyt mie suuntaan kuluttamaan saunan lauteita ja rentouttamaan kolottavia lihaksiani. Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3