Minulta on toivottu monesti hiustenhoitoon liittyviä postauksia ja nyt on hyvä hetki turista niistä hieman. :) Olen värjäillyt hiuksiani reippasti yli sata kertaa elämäni aikana ja kokeillut vaikka mitä. :) Platinablondia, hehkuvan punaista ja sinimustaakin on päässäni nähty, lukemattomista välivariaatioista nyt puhumattakaan. Minulla on ollut permanenttikin moneen otteeseen, afrokihasta loivaan laineeseen. Myös hiustenpidennyksiä olen kokeillut - sinetillä, teipillä ja klipseillä kiinnitettäviä. Vaihtelunhaluni on sittemmin kadonnut kokonaan ja viihdynkin nykyisin omassa ruskeassa tukassani. :)

iIMG_5660.jpg

Hiukset ovat aina olleet minulle mielenkiintoinen aihe ja sen vuoksi innostuin nuorempana opiskelemaan kampaajaksi. Vaikka siitä ei minulle vakituista ammattia sitten tullutkaan, jäi takataskuuni paljon osaamista sekä tietoa, jota hyödynnän tänäkin päivänä oman ja perheeni päänmenoksi. :) Parturintuolissani (eli tuolissa eteisen peilin edessä :D) visiteeraa niin ystävät kuin sukulaisetkin, tuoreimpana tapauksena parin viikon takainen rokkaavan jenkkisiili-kesätukan leikkuu veljelleni. Välineistönä minulla sakset, kampoja, kappa ja minitrimmeri - riittävä setti perustason tukanleikkuuseen (unohdin muuten laskea nämä kylpyhuoneen tavarahaastepostauksessa, damn, korjataan!). :)

iIMG_5669.jpg

Oman tukkani suhteen olen nykyisin melko tarkka, enkä päästä enää ketä hyvänsä koskemaan siihen. Toista oli nuorena ja kokeilunhaluisena, jolloin annoin aina kampaajalle, äidilleni, siskoilleni ja kavereilleni vapaat kädet loihtia biletukkani kerta kuussa uuteen uskoon. :) Jos lopputulos meni pahasti pieleen, korjasin sitä itse. En jaksanut koskaan stressata hiuksista ja meninkin reippaasti kouluun sekä työpaikkalleni tipunkeltaisella kaamealla vaalennustuloksellakin. :D 

iIMG_5667.jpg

Minulla on ollut otsatukka lähes koko elämäni ajan, enkä aio siitä luopua vielä pitkään aikaan, jos koskaan. Otsatukka korostaa kauniisti silmiäni, jotka ovat minusta paras osa kasvoistani. Vanhetessa se myös peittää kätevästi otsarypyt ja tekee yleisilmeestä aavistuksen nuorekkaamman. Moni kammoaa otsatukkaa lapsuuden traumatisoimana ja moni kampaamoasiakkaani kertoikin tarinoita, joissa äiti oli leikannut pottamallisen tai liian lyhyen otsatukan juuri ennen koulukuvausta. Koulukuvia aikuisiällä katsomalla otsiksen hirveys vielä konkretisoitui ja lopputuloksena oli, että otsatukka on monelle aikuiselle naiselle ehdoton EI. :D Ihan kaikille se ei tietenkään esim kasvojen mallin vuoksi sovi, mutta todella monelle sopii. :) Minä maanittelin pariin otteeseen kauniskasvoisen ja -silmäisen asiakkaani suostumaan otsatukkan leikkuuseen ja asiakas rakasti lopputulosta ennakkoluuloistaan huolimatta. Samat kasvot kävivät tuolissani toistekin, lyhennyttämässä ylikasvanutta otsistaan. :) Otsatukkakammosta kärsinyt kaunis ystäväni sai myös saman käsittelyn - tein hänelle Jenni-lookin vuosia ennen kuin Jenni Vartiaisesta tuli the Jenni Vartiainen. :)

iIMG_5665.jpg

Meidän perheessä hiuksia hoidetaan rennolla otteella. Tyttöni tukan pesen kotimaisella Erittäin Hieno Suomalainen -merkin shampoolla ja hoitoaineella, jotka ovat silikonittomia ja hellävaraisia hennoille hiuksille. Olen jo osittain itsekin siirtynyt käyttämään näitä, sillä värjäämätön tukkani ei enää kaipaa kovia tehohoitoja eikä erikoistuotteita. Redkenin riittoisan tehohoitoaineen ja Tigin shampoojämät käytän tietysti loppuun (joka toisella pesukerralla), ja ne loppuvatkin jo onneksi ihan kohta. Hiukset olen värjännyt viimeksi 6kk sitten tehostaakseni omaa luonnollista sävyäni, enkä aio turvautua purkkiväriin enää ennen harmaiden hiuksien ilmaantumista viidenkympin hujakoilla. :) Jos haluan hiuksiini kiiltävää loistetta ja pientä intensiivisyyttä, vaihdan tavallisen hoitoaineeni  Color Maskin sävyttävään tehohoitoaineeseen. Postaukseni aiheesta voit lukea TÄÄLTÄ! Muotoilutuotteiden käytön olen vähentänyt ihan minimiin, koska en halua rasittaa hiuksia yhtään enempää kuin on pakko. Ainut mitä hiuksiini silloin tällöin laitan on puolikiinnittävä kevyehkö hiuslakka, joka ei tahmaa eikä tee tukasta "terästä" (eli sellaista joka ei heilu edes myrskytuulessa :D).

TUKKATAIKAA77382.jpg

Hiusteni kunto on tällä hetkellä erinomainen. Ne ovat kauttaaltaan pehmeät ja sileät, myös latvat ovat hyvässä kunnossa. Luonnontilassa olevassa tukassa on aina useampaa eri väriä ja lähempi tarkastelu paljastaa että omasta päästäni löytyy ainakin kolmea eri sävyä - tummanruskeaa, keskiruskeaa ja punaruskeaa. Tämä tekee hiuksista eloisan ja hieman tuuheamman näköiset. Yksisävyisellä kestovärillä värjätessä hiuksista tulee hyvin tasaiset tyvestä latvaan, mikä aiheuttaa "litistävän" vaikutelman. Paksussa ja tuuheassa tukassa se ei haittaa, mutta jos hiuskarvat ovat liukasta ja ohutta laatua, suosittelen ehdottomasti kampaajalla käyntiä ja osiovärjäystä kahdella tai kolmella toistensa kaltaisella sävyllä. Osiovärjäyksellä en tarkoita niitä kammottavia palkkiraitoja, vaan pienemmissä osioissa tehtyjä värivaihteluita, jotka tekevät hiuksista luonnollisesti yksivärisen oloiset.

PONNARIP%C3%84%C3%84T7738.jpg

Hiusasioista voisin höpötellä teille vaikka ikuisuuksiin, mutta kaunis ulkoilma kutsuu ja on pakko tältä erää lopetella. :) Jos sinulla heräsi ajatuksia tai mieleesi putkahti kysyttävää, niin laitahan kommenttiboksiin minulle viestiä. :)

Meidän ponnaripäinen tyttötiimi toivottaa kaikille aurinkoista ja lämpöistä päivää! <3