Olen tosi nirso kalan suhteen ja voisin melkein väittää etten pidä siitä. :) Ainut poikkeus joka maistuu on kylmä- tai lämminsavustettu lohifilee, mutta syön sitä hyvin harvoin. Yritän monipuolistaa ja parantaa ruokavaliotani opettelemalla syömään myös kalaa säännöllisesti, tästä päivästä alkaen. :) 

lohisalaattikollaasiohje.jpg

IMG_5096.jpg

Päivälliseksi tein ruokaisan lohisalaatin, eli hieman fetaa sisältävän perussalaatin savukirjolohifileellä höystettynä. Tykkään "puhtaista tuoreista mauista" enkä siksi halunnut sotkea lohta salaatin joukkoon. Syön lohen lohena, tomaatin tomaattina ja fetan fetana, vaikka ne samalla lautasella ovatkin. Vuorotellen eri makuja, namskis! :D Tästä syystä en tykkää käyttää salaattikastikkeitakaan, tilkka öljyä riittää tarvittaessa. Moni on kummastellut tätä outoa tapaani vuosien varrella... :)

IMG_5092.jpg

IMG_50989.jpg

Terveellistä, ravintorikasta ja todella hyvää!  Nyt kun vielä muistaisi pitää kiinni tästä uudesta kalaa sisältävästä ruokavaliosta, niin hyvä olisi. :) Ensi viikolla ajattelin kokkailla yrttimaustettua uunilohta perunoiden kanssa, vaikka itse en sitä mieluusti söisikään. En tiedä mikä ihme siinä on, mutta lämmin kala on aina ollut minusta pahaa kaikissa muodoissaan. Terveyden vuoksi kalasta saatavat hyvät rasvat ovat minulle nyt kuitenkin tarpeen, enkä myöskään halua opettaa tytölleni ruokanirsoilua, joten perusteita kalaruokien syömäopettelulle on riittävästi. :D

Aurinkoista iltaa kaikille! <3