En ole koskaan aikaisemmin innostunut leipomaan mitään vaikeustasoa 1 (eli sämpylöitä tai pikkupullia) haastavampaa, mutta jostakin kummallisesta syystä olen alkanut haikailemaan omatekemiä muffinseja, juustokakkuja ja marjapiiraita. En ehkä niinkään herkuttelun osalta, vaan eniten minua kiinnostaa puuhastelu niiden parissa . :) Ehkä syynä on se, että olen onnistunut pitämään kukkani hengissä ja sitä kautta luotto omiin kykyihin on himppasen kasvanut. :D Keittiössä olen edelleen melkoinen sähläkäpälä, mutta jospa sitä tekemällä oppisi hyväksi kokiksikin, kun viherpeukalona toimiminenkin on alkanut sujumaan näin hyvin. :)

LEIVONTAISPIS22.jpg

Ruoanlaittovälineiden suhteen olen aina ollut todella pihi kattiloita lukuunottamatta. Vispilät, veitset ja kaapimet ovat ikivanhoja markettimerkkien halpisvempaimia vuodelta nakit ja muusi. Puulastat ja -kauhatkin ostan vaihtamisen tarpeessa sieltä mistä halvimmalla saa, eli Tigeristä euron kipale. :D Uskon että kokkailu sujuisi hieman helpommin oikeanlaisilla välineillä. Päteehän tämä siivoamiseenkin - hyvällä mopilla pesee lattioita paljon mukavammin, kuin liian lyhytvartisella tai parhaat päivät nähneellä teipatulla diy-luutulla. :D Ruokablogeissa onkin tullut viihdyttyä viime aikoina melkoisesti... :)

leivontainspis44.jpg

Innostuin puuhastelemaan mustavalkoisia keittiövälinekollaaseja, tuotteista jotka näkisin mieluusti omassa köökissäni. Artekin Siena-kuosi uppoaa minuun edelleen ja pannulappujen lisäksi tarvitsisin sottapytylle sopivan essun sekä kuumien uunivuokien käsittelyyn sopivan lapasen. Kakkuvuokia en omista nyt ainuttakaan, mutta jos meinaan ryhtyä leipuriksi tarvitsen sellaisenkin. Joustava silikoninen My WonderCake-vuokasetti vaikuttaa varsin toimivalta sellaiselta, nyt pitäisi vain päättää haluanko tehdä neliskanttisia vai pyöreitä kakkuja. Alessin Tower-mittakuppisetin osat voi pinota tilaasäästäen päällekkäin, Mepal Rostin leivontakulhot ovat äitini suosikkeja ja luotan hänen sanaansa siitä että nämä ovat muovikulhojen aatelia. Ne eivät naarmuunnu sisältä vaikka kuinka raivokkaasti metallivispilöillä vatkaisi taikinoita. :) Söpöt paperiset polkadot-vuoat löysin Ullanunelmasta, tuollaisista tarjoilisin salmiakkikuorutettuja vadelmamuffinsseja (jos ja kun niitä opin joskus tekemään :D). 

Mustikka on tämän hetken lempparini ja huomenna aion kokeilla keksipohjaisen mustikkajuustokakun valmistusta mummun tullessa kyläilemään. Reseptin siihen löysin Arlan sivuilta. :) Mustikkamuffinejakin harkitsin, mutta riski niiden kärventämiseen on liian suuri. Parempi siis valmistaa jotakin sellaista mihin ei uunia tarvita. :D

Huomenissa on tulossa postausta yhdestä olohuonejutusta... Kivaa perjantai-iltaa kaikille! <3

(Kuvat: Artek, Fiskars, Silikomart, Alessi, Mepal Rosti, Ullanunelma. Postaus sisältää mainoslinkkejä)