Olen laukkujen suhteen todella tarkka, mikä aiheuttaakin nyt pientä ongelmaa koska olen täysin laukuton ja uusi käsväsky pitäisi löytää pikimmiten. :D Myin pois molemmat Michael Korsin pikkulaukkuni, koska toinen oli liian koristeellinen ja toinen liian pieni. Useimmiten olen ostanut ensin uuden tavaran tilalle ja vasta sitten myynyt vanhan pois, mutta tällä kertaa halusin toimia näin. :) Uutta laukkua olen etsinyt jo kuukausia, mutta vain yksi tarpeeksi kiva malli on löytynyt. Sitä en kuitenkaan kerennyt ostamaan, ennen kuin se hävisi kaupasta ja ulottuviltani, nyyh. Kyseessä oli aitoa nahkaa oleva Stockmannin oman Global Accessories -merkin kolmenkympin hintainen pussukkamallinen täysin koristeeton minimessenger ja harmistus on kyllä äärettömän suuri että menin siirtämään ja siirtämään kyseisen laukun ostoa niin pitkälle etten sitä enää saa. Ärgh. :D Laukkuja on maailmassa satojatuhansia, mutta niitä oikeita ei ole vastaani tullut kuin tuo yksi 99%:sti täydellinen väsky. Etsintäni on päivittäistä, joka ilta seikkailen pitkin internettiä etsimässä jotakin, joka kolahtaisi juuri sellaisenaan...

mulberryalexacreme.jpg

Mulberryn laukuista olen haaveillut iät ja ajat. Varsinkin Alexa-malli oli joskus ultimaattinen haaveeni, mutta laadun laskettua en ole enää ollut niin kiinnostunut Alexasta(kaan). Suurin syy ostamattomuuteeni on kuitenkin hinta, sillä en raaski maksaa laukusta sellaisia summia mitä Alexan kaltaisista merkkilaukuista pyydetään. En usko merkkien tuomaan statukseen sen enempää kuin niiden huippulaatuunkaan, joka valitettavasti uusien Alexojen osalta on todistetusti laskenut viime vuosina. Jotta laukkuasia ei olisi liian yksinkertainen, on merkkilaukkujen ja merkittömien laukkujen välillä kuitenkin suuri ero. En halua maksaa merkkilaukusta missään olosuhteissa tonnia, mutten haluaisi myöskään maksaa merkittömästä laukusta neljää sataa, olivat ne käsinvalmistettua laatunahkaa tai eivät. Kumpikin hintapyyntö on minusta kohtuuton. Yritä tässä nyt sitten löytää hyvännäköinen aitoa nahkaa oleva laukku, kun mikään "ei kelpaa". :D

Mulberrydariaclutchblack.jpg

Ensisijainen tavoitteeni oli löytää sellainen laukku, joka on tarpeeksi simppeli sopiakseen arkilaukuksi Parajumpersin ns. ulkoilutakkini kanssa, mutta myös trenssin, untuvatakin ja siistien vaatteiden kanssa. Koristeellisuus ja suuret kultaiset logot eivät sovi kovin hyvin arkimenoon tuulitakkiin ja tennareihin yhdistettynä, joten joudun todennäköisesti unohtamaan vaatimuslistaltani kohdan "kaiken kanssa sopiva". Arkilaukku ja juhlalaukku olkoot siis erikseen, kuten aina ennenkin. Mulberryn Daria Clutch on juhlalaukuksi edelleen se ykkösvaihtoehto, mutta hinta on niin karvas etten usko koskaan sijoittavani laukkuun tuollaisia summia. Järjellä perusteltava kipurajani juhlalaukun osalta on ihan maksimissaan 200€, joten Daria-haaveeni voin unohtaa. :)

Mulberrydariasatcheloak.jpg

Arkilaukkuasiaan palatakseni, on sen löytäminen aikoimoista tuskaa. Ihania malleja löytyy kyllä, mutta jokaisessa on aina jokin pieni vika miksi en niitä ole kelpuuttanut. Mulberryn pehmoista nahkaa oleva Daria Satchel on muodoltaan ja kooltaan täydellinen, tuollaisen kun löytäsin tavallisella ei-punotulla hihnalla ja ilman turhia logoja. Mutta ei löydy ei. Joko laukku on tupsuja ja plakaatteja täynnä, väärän värinen, materiaaliltaan muovia tai kovaa kiiltävää nahkaa, tai sitten laukku on liian suuri ja löysästi roikkuva säkki. Lyhyestä pituudestani on enemmän haittaa kuin hyötyä sekä vaatteiden että laukkujen osalta, koska ne tunnutaan poikkeuksetta suunnittelevan 175cm pituisille naisille. Normaalikokoinen messenger (esim Alexa) näyttää mittasuhteiltaan hassulta, koska se ei ole selkeästi oversized, muttei tarpeeksi pienikään näyttääkseen siltä miltä pitää. Ystäväni Alexa näytti minulla siltä kuin lapsi olisi ottanut äitinsä laukun käyttöön, ei hyvä. :D

Michaelkorsmessengeroak.jpg

Yllä oleva MK:n messenger olisi malliltaan myöskin tosi kiva, neliskanttisempi ja läpätön versio Mulberryn Daria Satchelista. Aitoa ihanan pehmeää laatunahkaakin se olisi, saatavana sekä konjakinruskeana että mustana. Omaan makuuni se on kuitenkin liian runsasti koristeltu, ollakseen tennarityyliini sopiva arkilaukkuni. Michael Kors-tekstin kanssa voisin vielä elääkin, mutta kultaisen näyttävän vetoketjun kanssa en. Harkitsisin tätä laukkua mikäli laukun takaosa olisi täysin eheä ja sileäpintainen, mutta sinne on jemmattu magneettinapillinen iso tasku. Ei auttaisi vaikka käyttäisin laukkua väärinpäin, sillä tasku se sieltä sitten vilkkuisi näkösällä. Pöh pah sanon mie. :)

Tigerofswedenblairsbagblack.jpg

Tiger of Swedenin laukuissa alkaa hinta olemaan kohdillaan. Arkilaukusta voisin maksaa maksimissaan 400€, mutta sillä pitää saada jo täydellisyyttä. Kuvan Blair´s Bag on naisenkokoiselle tehty "työlaukku", aavistuksen maskuliininen mutta siroudellaan ja keveydellään se toimisi myös trenssityylissä. Hintaa on vain puolet maksimirajastani, se on aitoa paksua ja takuulla kestävää laatunahkaa, eikä siinä olisi ylimääräisiä koristuksia. Jokin minua kuitenkin estää tämänkin laukun suhteen, ehkä se on tuo patinoitua terästä oleva metallinen hihnalenksu, tai karskin ja kovan näköinen terävälinjainen malli... Laukku on myös ilmeisesti vanhempaa poistunutta mallistoa, joten ostopaikkoja google löysi vain muutaman hassun. Saatavuusongelma olisikin sitten seuraava, mitä tässä tarvitaan. :D

toryburchellentallbackpackcreme.jpg

Sain 90-luvun pikkurepuista elinikäisen repputrauman, mutta omaa perspektiiviä laajentaakseni, olen kolunnut läpi myös reppuja (ja kröhöm, vyölaukkuja :D). Epätoivoisena sitä alkaa olla valmis harkitsemaan jo selvästi rajojen ulkopuolisia vaihtoehtoja. Jos ei laukkua niin reppuko sitten? :D Tämä valkoinen Tory Burchin Ellen Backpack on paras löytämäni reppuvaihtoehto. Se on keskikokoinen, joten pikkureppu-osastolle ei sentään mennä. Reppua voi käyttää myös laukkuna, mikä onkin se ainut syy miksi valitsin tämän mukaan postaukseeni. Mutta kuten lähes kaikki mallit, on tämäkin liian koristeellinen kultaisine yksityiskohtineen. Siispä unohdan reput ainakin toistaiseksi ja jatkan messenger-mallisen yliolanlaukun etsintääni. :)

Olen kävellyt parinkymmennen kaupan ovesta sisään poistuen tyhjin käsin, kahlannut läpi yli 50 nettikauppaa ympäri maailman, selannut tori.fi:n ja huutonetin valikoimat monesti, yrittänyt opetella käyttämään ja ymmärtämään Ebaytä löytääkseni helmeni sieltä... Miten voi olla näin vaikeaa löytää pienikokoinen aitoa nahkaa oleva koristeeton musta tai konjakinruskea yliolanlaukku, joka sopisi kaikessa yksinkertaisuudessaan sekä ulkoilutakkini, tressini että juhlavamman peruspukeutumiseni kanssa. Cocktail-tilaisuuksiin ja iltapukujuhliin sen ei tarvitse sentään sopia, mutta extraplussaa olisi jos hihnan saisi irti tai piilotettua laukun sisään, jotta laukkua voisi käyttää clutchina. Apua, ideoita ja ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan, jotta pääsisin eroon Gina Tricotin kangaskassistani (joka toimii nyt laukunkorvikkeenani). :)

MARIMEKKOTASKUPUSSUKKAMUSTA.jpg

EDIT! Nimimerkit White ja JenniK ehdottivat iltalaukuksi ylläolevaa Marimekon kosmetiikkapussukkaa, joka onkin muodoltaan juuri sellainen mitä etsin. Jos laukussa olisi olkahihna, ryntäisin ostamaan sen samantien. Pikkulaukuksi sopiva pussukka on edullinen, aidosta nahasta valmistettu merkkiä huutamaton perusmalli, joka taipuisi arkikäytön lisäksi myös juhlaan tuon rannelenksun ansiosta. Mietinkin nyt, että olisikohan mahdollista teetättää tuohon pussukkaan olkahihnaa esim suutarissa? Onko siellä kenelläkään tietoa mitä kaikkea suutarit suostuvat tekemään? :) Hihnan ei tarvitsisi olla välttämättä edes irroitettava, jos se olisi ohut. Ohuena nahkaisena naruna sen saisi clutch-käytössä jemmattua laukun sisään. :)

Vaihtoehtoja vastaanotan edelleen oikein mielelläni, pistäkäähän kommenttiboksini laulamaan linkkejä. :) <3

(Kuvat: Mulberry, Tory Burch, Tiger of Sweden, Michael Kors, Marimekko)