Yhden roska, toisen aarre! <3 Roskiksesta löytämäni pinnatuolit ovat saaneet uuden elämän kunnostuksen ja valkoisen kauniin maalipinnan ansiosta. Olivathan nämä tuolit aika söpöläiset rapistuneessa alkuperäiskunnossaankin, mutta valkoiseksi maalattuna ne ovat u-p-e-a-t! <3

pIMG_6750.jpg

diypinnatuolit6653.jpg

diypinnatuolit6634.jpg

Diypinnatuoli9935727.jpg

Maalina käytin Måla & Moresta yhteistyön merkeissä saamaani Annie Sloanin Chalk Paint® -maalia sävyssä Old White, joka on todella kaunis pehmeän valkoinen. Chalk Paint® -värikartasta löytyy kolmea eri sävyistä valkoista (Pure, Original, Old White). Sävy Pure White on kaikista valkoisin, jopa liiankin kirkkaanvalkoinen meidän kotiin, ja Original White taittaa eniten kermaan. Valitsemani Old White on sopiva kompromissi siitä väliltä ja täydellinen valinta meidän valkoiseen kotiin. <3

IMG_6201.jpg

IMG_6752.jpg

Aikamoinen muutos tuolien lookissa tapahtui pelkällä maalilla. :) Vanhat tuolit henkivät 50-lukua rouheaksi kuluneella pinnallaan, maalattuna ne siirtyivät nykypäivää mukaileviksi trendituoleiksi. :) Nämä voisin liittää Artekish-tuunausryhmään selkänojallisten jakkaroiden rinnalle, sillä havaittavissa on pienen pieni Ilmari Tapiovaara -vivahde. :) Harmi kun tuolien historiasta ei ole mitään tietoa, muuta kuin että ne ovat 50-luvulta... Ties vaikka käsissäni olisi oikeat design-aarteet. :)

IMG_6744.jpg

IMG_6747.jpg

Annie Sloanin Chalk Paint® -maalilla maalaaminen on todella kivaa ja nopeaa puuhaa. Tuolit maalasin kahteen kertaan saadakseni tasaisen peittotuloksen, mutta yksikin kerros olisi riittänyt jos maalipinta olisi saanut olla paikoitellen epätasainen ja rouhea ns shabby chic. Kuivuminen on niin nopeaa että pystyin aloittamaan toisen kerroksen maalaamisen heti kun ensimmäinen kerros oli maalattu. Kahden tuolin kahteen kertaan maalaamiseen meni aikaa yhteensä tunti, jonka päätteeksi annoin niiden kuivua rauhassa kaksi tuntia ennen kuin otin ne käyttöön. Tämän nopeampaa ja kätevämpää maalia ei olekaan! :D

IMG_6743.jpg

Maalipinta on kauniin tasainen eikä siinä näy normaalille kalustemaalille ominaisia pensselinvetojälkiä, mikä saakin tuolit näyttämään ihan uutukaisilta. <3 Ja kuten jo sanoin, jonkun roska on todellakin minun aarteeni. :)

Mukavaa päivää kaikille! <3

(Annie Sloanin Chalk Paint® -maali saatu Måla & Moresta)

EDIT: Tuoleja ei ole esityöstetty ennen maalaamista, eli maali on vedetty pintaan ilman hiomista tai maalipesua. Ilmeisesti näissä on ollut joskus jonkinlainen lakkapinta, joka vuosien varrella on paikoitellen kulunut ja murentunut pois. En alkanut sen kanssa puuhastelemaan vaan maalasin tosiaan tuolit ihan sellaisenaan kaikkine virheineen päivineen. :)