Lähdimme tänään isolla porukalla extempore-visiitille Ikeaan ja samalla tuli koluttua läpi pari muutakin liikettä. Kaksi viherkasvia rikkaampana (köyhempänä :D) tulin kotiin ja rehusia alkaakin olemaan nyt sopivasti viherkeidastani varten. :) 

iIMG_6757.jpg

iIMG_6756.jpg

En voinut vastustaa tätä todella vekkulin näköistä Himalaya Senecio -rotuista viherhapsiaista, jonka löysin Ikeasta. Se näyttää ihan tekokasvilta, mutta kostea multa paljasti sen olevan ihka aito. Hoito-ohjeen mukaan se on keskivertovaikea, eli puolivarjosta pitävä pari kertaa viikossa kasteltava tapaus. Yksi suloisen omituinen hapsiainen lisää minun hapsiaiskokoelmaani. :)

IMG_6760.jpg

IMG_6764.jpg

iIMG_6763.jpg

IMG_6761.jpg

Pikkuruisen traakkipuun nappasin myös mukaani sen edullisen hinnan vuoksi. Traakkipuut eivät ole aikaisemmin meidän kotona viihtyneet, mutta jospa tällä kertaa olisi parempi tuuri. Hoitamisen ja kastelun suhteen olen nykyisin paljon säntillisempi, sillä asenteeni kukkia ja kasveja kohtaan on kolmessa vuodessa muuttunut totaalikieltäytyjästä superfanitukseen :)

HOMEGARDEN46627.jpg

Viherkasveja on tällä hetkellä 10kpl, joiden lisäksi on vielä kolme yrttiä ja parvekkeella asustelevat sitruspuu, laventeli, kierrevihvilä, puksipuu, muurikello ja se tähden muotoinen jonka nimeä en vieläkään tiedä. Tykkään kovasti! <3

Ihanat viikonloput kaikille ja huomiseen! :)