Minulle tarjoutui upea mahdollisuus osallistua blogiyhteistyön merkeissä sisustusvärien erikoisliikkeen Måla & Moren omistajan Christel Holmlundin järjestämälle Annie Sloan Chalk Paint® -maalauskurssille. Kurssilla opin useita erilaisia maalaustekniikoita Annie Sloanin Chalk Paint® -maaleja hyödyntäen, kuten krakleerausta, antiikkipatinointia ja shabby chic -kulutuskäsittelyä. 3,5 tuntinen kurssi oli erittäin tiivis ja hyödyllinen tietopaketti kalustemaalauksen saloihin. <3

IMG_6593.jpg

malaetmore_maalipurkit_kapea.jpg

IMG_6585.jpg

piiIMG_6656.jpg

Chalk Paint® soveltuu lähes kaikenlaiseen maalaamiseen erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta. Sillä voi maalata seiniä, lattioita, huonekaluja sekä pienesineitä oman tarpeen ja luovuuden mukaan. Se sopii lähes kaikille materiaaleille, kuten metalli, rauta, posliini, tiili, sementti, muovi, lasi, puu ja rottinki. Voit hyödyntää Chalk Paint® -sarjan maaleja myös kankaiden värjäämiseen sekä kuviopainantaan. Maalilla voit sisustaa sekä sisä- että ulkotiloissa. Koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti sellaisiin kohteisiin, joissa on tärkeää säilyttää pintojen hengittäminen kuten perinnekohteet, hirsitalot, vanhat rakennukset ja talvisin kylmillään olevat kesäasunnot. Maalipinnan voi kulutuksille alttiissa kohteissa (pöytien pinnat, huonekalut jne.) käsitellä joko värittömällä tai tummalla vahalla (tummalla jos pintaan halutaan patinaefektiä). Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Ulkokohteissa on tärkeää jättää pinnat vahaamatta, jotta pinnat saavat hengittää vapaasti. Chalk Paintilla saa luotua monenlaisia efektejä sisustukseen, esimerkiksi vanhaa ranskalaista 1700-luvun tunnelmaa, patinaa ja kuviointeja, joissa vain mielikuvitus on rajana.

IMG_6584.jpg

IMG_6581.jpg

IMG_6577.jpg

pIMG_6622.jpg

Chalk Paint® on ekologinen, lyijytön, liuotteeton, hajuton ja turvallinen valinta. Se sopii erinomaisesti myös lasten lelujen ja -kalusteiden maalaamiseen, sillä se ei sisällä lainkaan haitallisia aineita. Ainoan poikkeuksen tekee Annie Sloan Soft Wax -suojavahat, joissa on mukana hieman liuotinta. Liuottimen määrä on kuitenkin vähäinen, sen ollessa vain noin 1/3 sallitusta arvosta. Vahauskäsittelyä ei kuitenkaan suositella lasten leikkikaluihin tai lastenkalusteisiin.

IMG_6578.jpg

IMG_6576.jpg

IMG_6586.jpg

Englantilaisen Annie Sloanin kehittämä tuoteinnovaatio Chalk Paint® -maali ei yleensä tarvitse pölyjen pyyhkimisen lisäksi muuta esikäsittelyä (hiontaa, pohjamaaleja…). Maali on hyvin riittoisaa ja litran purkilla maalaat noin 13 neliötä. 1dl pikkupurkeilla voit testata täydellisen sävyn löytymistä tai maalata pienempia kohteita, kuten jakkaroita, maljakoita, ruukkuja sekä kehyksiä. Maali on koostumukseltaan paksua ja sen pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus on suuri, joten tummatkin puupinnat peittyvät vaalean maalin alle useimmiten kertasivelyllä. Maali kuivaa erittäin nopeasti ja pintakuiva se on alle tunnissa. Voit halutessasi aloittaa jatkotyöstämisen (päällemaalaus, patinointi, shabby chic -kulutuskäsittelyn yms) heti pinnan kuivuttua, mikä nopeuttaa kokonaiskäsittelyaikaa ja antaa tilaa luovuuden toteuttamiselle ilman pitkiä kuivumisaikoja ja ikävää odottelua.

pIMG_6566.jpg

IMG_6595.jpg

Chalk_Paint_Colors_32.jpg

Maalattu pinta on kuivuttuaan samettisen mattainen ja vapaasti hengittävä. Täysmattapinta ja luonnollisen pehmeät värisävyt luovat sisustukseen levollisuutta ja harmonista tunnelmaa. Värikartta pitää sisällään 32 erilaista Annie Sloanin tarkoin valikoimaa valmissävyä. Sävyjä voi vapaasti sekoitella myös keskenään, jolloin voit luoda itsellesi täydellisesti sopivan oman sävyn hennoista pastelleista intensiivisimpiin klassikkosävyihin. Maali vanhenee erittäin kauniisti eikä se irtoa lastuina, kuten perinteiset maalit. Kalkkipohjainen maali kuluu puuterimaisesti ohentuen, kestäen kuitenkin hyvin aikaa. Maali säilyy purkissaan vuosia ja sitä voi tarpeen mukaan ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki. Pakkasessa tai suorassa auringonvalossa se ei purkitettuna kuitenkaan viihdy, joten varastointia ulkotiloissa ei suositella. Vesiohenteisena ja luonnonmukaisena tuotteena myös työvälineet puhdistuvat helposti pelkällä vedellä. 

IMG_6671.jpg

IMG_6605.jpg

IMG_6606.jpg

Måla & Moren maalauskurssi sopii sekä harrastajalle että ammattilaiselle, eikä aikaisempaa maalauskokemusta tarvita. Perustason kurssilla käydään läpi erilaisia maalaustekniikoita ja tutustutaan väreihin, maaleihin ja vahan monipuoliseen käyttöön Christelin opastuksella. Kurssit sopivat myös esimerkiksi työ- tai kaveriporukoille, illanvietteeksi ja lahjaksi, kun halutaan oppia ja kokea jotakin uutta. Maalauskurssi on tuunailijan taivas ja sellainen elämys, että suosittelen sitä lämpimästi kaikille sisustuksesta ja tuunailusta kiinnostuneille. :) Lisätietoa Chalk Paint® -maalauskurssista löydät Måla & Moren nettisivuilta! Maalaamiseen liittyvät kysymykset ja maalauskurssille ilmoittautumiset voitte lähettää Christel Holmlundille osoitteeseen: info(a)malaetmore.fi

IMG_6571.jpg

IMG_6570.jpg

IMG_6573.jpg

IMG_6569.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-06-11%20koht

Annie Sloan Chalk Paint® -maalia ja muita Annie Sloan tuotteita löydät myös Måla & Moren verkkokaupasta! Tuoteuutuuksien ja -tarjousten osalta pysyt kätevästi ajantasalla tykkäämällä Måla & Moren Facebook-sivusta, mistä löydät myös inspiroivia maalausideoita. :) 

piIMG_6652.jpg

Kohta aloitan pinnatuolien maalaamisen ja ne ovat parin tunnin kuluttua jo käyttövalmiit, voitteko kuvitella??? :) Minunlaiselle sisustushätähousulle nämä Chalk Paint® -maalit ovat toiveiden täyttymys, sillä perinteisen kalustemaalin vuorokauden mittainen kuivumisaika tuntuu lähes kidutukselta. :D Huomenna postailen teille näistä pinniksistäni ja loppuviikosta patinointi- ja krakleeraustöistäni, joista tulikin muuten niin upeat ettei siskoni meinannut uskoa että olen ne itse tehnyt tavalliseen vaneriin. :) 

Kaunis kiitos Christelille ihanasta kokemuksesta ja kivasta yhteistyöstä! Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

(Postaus toteutettu yhteistyössä Måla & More -sisustusvärien erikoisliikkeen kanssa!)