Sain blogiyhteistyön merkeissä testattavakseni Country French -kuviomaalauspakkauksen ja uteliaana tartuin tähän mielenkiintoiseen mahdollisuuteen. En ole aikaisemmin tehnyt kuviomaalausta ja hieman jännitti lähteä toteuttamaan tätä maalausprojektia, kun kohteena oli omien seinieni sijasta ystäväni koti. :) Olen aina ajatellut että kuviomaalaaminen on vaikeaa, mutta sabluunoiden avulla maalaaminen olikin todella helppoa. :D

iIMG_7492.jpg

Country French on Ranskaan viittavasta nimestään huolimatta täysin kotimainen tuotemerkki, jonka syntytarina juontaa juurensa suomalaisen perheenäidin ajatuksista luoda turvallinen, myrkytön ja luonnonmukainen maalisarja kaikille kodin sisustajille ja remontoijille. Tuotteen kehittäjää lainatakseni:

”Tuntuu hyvältä maalata maalilla, joka ei rasita luontoa teollisten maalien tavoin ja joka on turvallinen asukkaille ilman minkäänlaisia haittavaikutuksia sisäilmaan. Pidän maalaisromanttisesta tyylisuunnasta sisustamisessa ja tämänkaltaiseen maalaamiseen sain maaleistani juuri oikean avun pehmeiden ja maanläheisten värisävyjen sekä kauniiden mattapintojen ansiosta. Pienen lapsen äitinä on erittäin tärkeää, että maali on turvallista, lähes täysin hajutonta ja hengittävää - niin maalatessa kuin sen jälkeen. Enää ei tarvitse huolehtia maalaamisen vaikutuksista sisäilmaan tai perheenjäsenten terveyteen. Toivottavasti kaikki muutkin ihastuvat maaleihin ja viettävät mukavia hetkiä niiden parissa!”

IMG_7504.jpg

Country French Kuviomaalien avulla yksilöllisten seinäpintojen luominen on helppoa. Kuviomaali -pakkaus sisältää 5-8 m2 kokoiselle alueelle valitun tausta- ja kuviomaalisävyn sekä valitun sapluunamallin. Kuviokokonaisuuksia on 31 kpl ja pohja- sekä kuviomaalisävyt voidaan valikoida 49 Country French -maalisävyn joukosta (värikartta).

Maalauskohteena oli ystäväni olohuoneessa oleva tunnelmallinen ja hämärä lukunurkkaus, johon kaivattiin jotakin pientä extraa tunnelmanluojaksi. Pohjamaaliksi valitsimme pehmeän sävyisen Aavan, joka toimii kauniina taustana valkoisten huonekalujen valtaamassa tilassa. Ystäväni seinä oli kooltaan 3,4m2 ja se maalattiin kahteen kertaan peittävän lopputuloksen saamiseksi. 

iIMG_7519.jpg

IMG_7547.jpg

Sekä taustana toimiva pohjamaali että kuviointimaali toimitetaan jauheena omissa pusseissaan ja ne sekoitetaan veteen ohjeen mukaisesti (pohjamaaliin 6dl ja kuviomaaliin 4dl vettä). Vanha keittiövispiläni on täydellinen sekoittaja luonnonmukaisille kalkkimaaliseoksille ja käytetyt työvälineet on äärimmäisen helppo puhdistaa maalaamisen päätteeksi maalin liukenevan ominaisuutensa ansiosta. Maaliseoksen annetaan tekeytyä 30-60 minuuttia ennen maalaamisen aloittamista ja sitä tulee sekoittaa muutamia kertoja myös maalaamisen aikana, jotta maaliseos pysyy tasaisena. Pohjamaalin kuivumisaika on ilmankosteudesta riippuen 1/2-2 tuntia, jonka jälkeen se voidaan päällemaalata uudella kerroksella. Suosittelen että pohjamaalin annetaan kuivua rauhassa (noin 24h) ennen kuviosabluunoiden kiinnitystä teipillä, jotta teippi ei revi maalipintaa irti poistettaessa. Yksityiskohtaisemmat kuviomaalausohjeet löydät TÄÄLTÄ!

IMG_7539.jpg

IMG_7553.jpg

Ystäväni valitsi kuvioksi Tähtitaivaan ja toivoi kuvion muistuttavan ohikiitävää tähtisadetta. Leikkasin tähtisabluunan pienempiin osiin ja asettelin ne epäsymmetrisesti ylä vasemmalta alaviistoon oikeaan luodakseni toiveiden mukaisen tähtisateen. Sabluuna on paksua pahvia, jonka avulla tähtikuviot oli helppo telata seinään. Maalia kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jotta maali ei pursua sabluunan alle tai ala valumaan. Maalin peittokyky on erinomainen ja yksi kerros valkoista Lumi-sävyä riitti tekemään kauniit kuviot pehmeän harmaaseen Aava-pohjamaaliin. Kuvioihin mennyt maalimäärä oli hyvin vähäinen ja ylijääneellä maalilla maalasin eilisiltaisen postauksen aiheena olleen Ikean porrasjakkaran. :) Country French -maalit soveltuvatkin lähes kaikkeen maalaamiseen seinistä kalusteisiin. :)

IMG_7569.jpg

iIMG_7576.jpg

Ideana tähtikuviolle on että tähtisade syntyy valaisimen luomasta valonsäteestä ja se liikkuu virraten kohti vasenta ylänurkkaa. Aavistus hempeyttä ja Riviera Maison-tyylistä maalaisromantiikkaa oli toiveissa ja todella kauniisti minusta onnistuin tässä tehtävässä. <3 Pohjamaalin pinta on kalkkimaaleille tyypillisesti mattainen ja eläväinen, joka toimii kauniina taustana valkoisille tähdille, kirjakaapille ja puisille kirjaimille. <3

iIMG_7558.jpg

iIMG_7565.jpg

Sain arvottavakseni yhden vapaavalintaisen Country French -kuviomaalaussetin teidän lukijoiden kesken ja arvonnan ohjeet tulevat tässä:

Kerro tämän postauksen kommenttiboksissa oma Country French kuviomaalisuosikkisi ja kuviomaalauskohteesi (kuviovaihtohdot löytyvät TÄÄLTÄ!) erottautuvalla nimimerkillä varustettuna ja olet mukana arvonnassa!

Arvonta suoritetaan kaikkien osallistujien kesken perjantaina 18.7 klo 18.00. 

iIMG_7562.jpg

iIMG_7490.jpg

Lisää maalausideoita ja inspiraatiota löydät Country Frechin Facebook-sivulta, jonka kautta voit myös kysellä lisätietoja sekä maalausvinkkejä omiin tuunauksiisi. :) Aurinkoista lauantaita kaikille ja kipin kapin osallistumaan kivaan arvontaan! :)

(Postaus tehty yhteistyössä Country Frenchin kanssa!)