Olen ihastunut japanilaisten tapaan sisustaa puutarhojaan sekä pihojaan. Japanilaishenkisyyttä voi helposti luoda supisuomalaiselle kaupunkiparvekkeellekin koristekivien ja erilaisten istutuksien ryhmittelyllä. Monivuotiset viherkasvit ja erilaiset puulajikkeet sopivat tähän tyyliin paremmin kuin värikkäät kesäkukat. Kalusteissa japanilaiset suosivat matalaa istuinkorkeutta, lattiatyynyjä, sekä selkeitä värejä, joilla luodaan pehmeä ja intiimi tunnelma yhdessä valaistuksen ja kynttilöiden kanssa. Sisustuksessa tärkeintä on rauhallisen tunnelman luominen. <3 

IMG_7489.jpg

IMG_7482.jpg

Ikean PS-kaappi muutti parvekkeelta pois ja ikkunan edustalle tuli tyhjää tilaa ruukkupussukoilleni, joista rakentelen eri korkuisten kasvien asetelman. Essent´ialin pussituolia siirsin lähemmäs nurkkaa, jotta sain tarjotinpöytää vedettyä keskemmälle parveketta. Näin sain isoille lattiatyynyille vapautumaan tilaa pöydän ympäriltä ja yleinen kalustekorkeus putosi silmämääräisesti noin 20cm. Vihviläni muuten otti ja jätti minut, byäää. En saanut sitä enää palautettua henkiin, vaikka kuinka yritin elvyttää paahteen kuivattamaa kasvia. Vihvilän ympärillä ollut iso Lechuza-ruukku nököttää nyt tyhjillään, mutta ei pitkään sillä suunnittelin hankkivani siihen bonsaipuun. :)

IMG_7486.jpg

uashmama.jpg

Uashmaman pussukoita tarvitsen muutaman lisää, jotta saan parvekkeen lattialle luotua kasvikokoelman japanilaisella tyylillä. L-kokoiset pussukat ovat loistava valinta, sillä niiden pohja on riittävän suuri isommallekin kasville ja pussilla on tarpeeksi korkeutta, jotta saan korkeuseroja kasveille. Postailen viherkeitaastani viimeistään ensi viikolla kun saan kaiken valmiiksi... :)

Touhukasta torstaita kaikille!