Rakastan nahkaisia Converse-tennareitani ja ne ovat olleet jalassani jo reippaasti yli 300 kertaa. :) Olen viime syksyn jälkeen laiminlyönyt niiden huoltoa ja laiskuuttani jättänyt ne täysin vaille pesua ja pyyhintää. Nahka on onneksi materiaaliltaan kestävä ja helppohoitoinen, valkoisenakin. Lempikenkieni puhdistamiseen käytän Universal Stonea, jolla pahatkin pinttymät katoavat yllättävän hyvin. :)

iiIMG_7873.jpg

iIMG_7846.jpg

iIMG_7850.jpg

Likaa, kuraa, tahroja ja mustia vauhtiraitoja riitti putsattavaksi... Toinen kenkä on saanut Universal Stone -käsittelyn ja toinen on vertauksen vuoksi puhdistamaton. Eron huomaa selvästi, ja jopa kärjen kumipinta tuli hohtavan puhtaaksi. :)  

IMG_7845.jpg

iIMG_7858.jpg

iIMG_7854.jpg

Hyväksi havaittu extravinkkini kenkien putsaamiseen on froteinen vartalonpesukinnas. Sen saa riittävän kosteaksi ja Universal Stone vaahtoutuu kintaan kanssa levitettynä todella hyvin. Sitä on myös helppo käännellä ja väännellä puhtaampaa kohtaa kaivatessa. Kinnas on sopivan pehmoinen nahan puhdistukseen ja sen saa käytön jälkeen heitettyä pesukoneeseen 60°C puhdistumaan.

iIMG_7864.jpg

iIMG_7861.jpg

iIMG_7860.jpg

Kovassa käytössä olleista Conssuistani ei enää uudenveroisia saa, sillä nahka on muutamasta kohdasta kulunut rikki ja kengän sisäpohja on tummunut. Myös kengännauhat kaipaavat kunnon pesua, ne laitan tulevaksi yöksi pesuveteen likoamaan. Kengät ovat kuitenkin yllättävän siistikuntoiset ollakseen valkoiset ja erittäin paljon pidetyt. :)

iIMG_7869.jpg

Vanhat nahkaiset ja uudehkot kanvaasikankaiset Converseni vieretysten. <3 Väriero ei puhdistusoperaationi jälkeen ole enää kovin suuri. :) Universal Stone -puhdistusaine ei aiheuttanut pettymystä tälläkään kertaa! <3