Pihistä tai panosta -sarjani ensimmäisen postauksen teemana on ruokailutila, jonka kalusteet mukailevat oman kotini tyyliä. Hintaeroa kahdella lähes identtisellä sisustuskokonaisuudella on huimat 4735€...

Ruokailutila_Kustannus_Panosta.jpg

Ruokalilutila_kustannus_pihist%C3%A4.jpg

Kalustevalintojen pohjana käytin omaa keittiötäni ja sitä miten sen itse sisustaisin jos täysin tyhjästä lähtisin liikenteeseen. Oletuksena on että pinnat ovat valmiiksi kunnossa, joten varsinaista remontointia ja seinien maalailua en tässä suunnitelmassani ottanut huomioon. Ruokailutilaksi nimetty kokonaisuus pitää sisällään neljän hengen ruokailuryhmän, astiasarjan kuudelle, säilytystilaa, sekä pientä sisusteluakin sain mahdutettua joukkoon... :)

PP_Panosta_sisustus.jpg

PANOSTA! Ruokailutilan seinustalla on säilytystilaa Valantin Lähellä -senkin (3) ja siron String Pocket -seinähyllyn (1) muodossa. Tykkään kovasti olohuoneemme tv-seinustasta ja monistin kalustesuunnitelman ruokailutilan puolelle vaihtamalla tv:n tilalle Ylva Skarpin Curiosity -printtijulisteen (2), mustalla Fashion -kehyksellä varustettuna. String-hyllylle sopisi kivasti korkeakiiltovalkoinen Tivoli Audion -radio (5) sekä Design Lettersin aakkosmukit (4), joihin laittaisin yrtit esille. :)

PP_Pihist%C3%A4_sisustus.jpg

PIHISTÄ! Yhtä kauniin kokonaisuuden saa huomattavasti huokeampaan hintaan, kun kalusteet ostaa edullisista sisustusketjuista. Ikean Bestå-kaappikokonaisuus (1) on erittäin pätevän näköinen ja kokoinen ja Elloksen seinähylly (2) ajaa täysin asiansa String Pocketin korvaajana. Itse word-ohjelmalla tuunattu ja kirjastossa 0,40€ hintaan A2-kokoiselle kartongille tulostettu printtitaulu kustantaa Ikean Nyttja -kehyksen (3) kanssa noin 4 euroa, ja pakko on sanoa että tuo kollaasia varten puuhastelemani Enjoyment -printti on aika söötti Homemade -allekirjoituksineen. :) Bloomingvillen aakkosmukien (4) moderni fontti sopii moderniin kotiin ja lisäsäästöä syntyy korvaamalla arvokas designradio Clas Ohlsonin korkeakiiltovalkoisella matkaradiolla (5).

PP_Panosta_ruokailuryhm%C3%A4.jpg

PANOSTA! Valaisimeksi tähän hintavertailuun valitsin näyttävän Sekto Designin Victo -klassikkovalaisimen. Ruokapöytiä olisi ollut tarjolla jos jonkinlaista, mutta massiivitammea oleva jykevä Askon Dale -ruokapöytä (2) istui suunnitelmaani kuin nenä päähän. :) Istuminen sujuu tietysti omissa lemppareissani, valkoisissa Hay Hee -tuoleissa (3). Mattona kaunis, kestävä ja korvaamaton Pappelina Svea (4). 

PP_Pihist%C3%A4_ruokailuryhm%C3%A42.jpg

PIHISTÄ! Pihistäminen sujui hyvinkin helposti, sillä Elloksen valaisinvalikoimasta löytyi Sekto Victoa mukaileva Wire -kattovalaisin (1). Ikeasta vuorostaan bongasin aivan ihanan ja erittäin edullisen massiivipuuta oleva Ekensberg -ruokapöydän (3). Hay-tuolien korvaajaa olikin sitten jo hankalampi löytää, mutta onneksi Ikea pelasti tässäkin. :) Alle parinkympin hintaiset Roxö -tuolit (2) ovat livenä paremman näköisiä kuin kuvassa ja osa teistä saattaa muistaa nämä keväisestä parvekekalustesuunnitelmastani. Olen vannoutunut muovimattojen kannattaja ja ainut edullisempi matto jonka oman ruokapöytäni alle huolisin on kotimainen Louhi (4). :)

PP_Panosta_kattaus.jpg

PANOSTA! Lempparini By Lassen Kubus -kynttelikkö (1) on aina pakko ängetä mukaan, oli sisustussuunnitelma millainen hyvänsä. :D Astioiden osalta päädyin hieman hillitsemään fiktiivisten eurojen tuhlaamista ja valitsin astiastoksi kaiken kanssa sopivan valkoisen 24-osaisen Iittalan Teeman (2). Viinit kelpaa siemailla kauniin linjakkaista Iittalan Essence -laseista (3). Laura Partasen suunnittelemat Iittalan Artik -aterimet (5) ovat tämän hetkinen suosikkini ja käärisin ne omaan tapaani pellavaisten Balmuir -lautasliinojen (4) sisään. <3

PP_Pihist%C3%A4_kattaus2.jpg

PIHISTÄ! Säästökuurin alaisuudessa suurin osa hankinnoista on yllätys-yllätys Ikeasta. :) Ajaton ja nätti 18-osainen Färgrik -lautassarja (5) sisältää kaksi matalaa lautasmallia ja yhden syvän lautasen kuudelle hengelle. Valkoiset Färgrik -kahvikupit (4) noudattavat samaa linjaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ikean Ivrig -viinilasit (1) muistuttavat mielestäni Villeroy & Bochin perusmallia, mutta kuten arvata saattaa, on hintalapussa hieman erilainen fiilinki. :D Aterimien osalta olin melko tinkimätön, enkä kelpuuttanut yhtäkään alle 50€ arvoista valmissettiä. Aterimien pitää olla yksinkertaisen kauniit ja hieman sirot, ilman ylimääräisiä krumeluureja ja kuviointeja. Casa Stockmannin aterimet (3) myydään yksittäin ja 24-osaiselle setille tulee hintaa reipas 80 euroa. Ei ehkä ihan halvimmasta päästä tämä valinta, mutta eipä ne kyllä kalpenekaan monen arvomerkin rinnalla. :) Lautasliinat ovat H&M Home -malliston pellavaa ja kynttilänjalkana Kubusta tuurailee Menun Pov (6). 

Sisustaminen on itselleni erittäin tärkeä harrastus, ja skandinaavista designia ja suunnittelutyötä rakastavana panostan mielelläni joihinkin kalusteisiin ja piensisustustavaroihin. Kotonani on kuitenkin myös paljon edullisia tuotteita, joista olohuoneessa oleva Ikean Bestå-kaapisto on blogissani näkyvimmin esillä. Muita ns. pihistyspuolen juttuja on Ikean Sultan-sarjan patjat ja Lack-hyllyt, Hobbyhallin poistomyynnistä löytämäni ruokapöytä sekä satunnaisia pientavaroita kuten kylpyhuoneen mattoja ja keittiövälineitä. Kuljenkin kultaista keskitietä, välillä panostaen ja toisinaan pihistäen. :)

Toivottavasti tästä postauksestani oli teille iloa ja kenties hyötyäkin. :) Edullisestikin saa arvokkaan näköisen sisustuksen aikaan, kun jaksaa hieman etsiä tuotteita... <3 Aurinkoista uutta viikkoa kaikille!

(Kuvat: Valmistajien, postaus sisältää mainoslinkkejä)