Yksi blogissakin käsitellyistä ikuisuusprojekteistani on viimein ruksittu tehdyksi To Do -listaltani. Television kromattu krumeluurijalusta on kannettu varastoon ikiajoiksi ja tv on nostettu seinälle kätevän Cabstonen Easyfix Ultra Slim XL -kiinnikkeiden avulla. En uskaltanut itse porata reikiä 10mm terällä tuohon seinään, koska se on tiilestä tehty ja toisella puolella on kylpyhuone kaakeleineen, joten porailuun pyysin tällä kertaa jelppiä. :)

IMG_7630.jpg

iIMG_7615.jpg

iIMG_7618.jpg

tv-seinalle2.jpg

Cabstonen seinätelineet ovat VESA-standardin mukaisia ja sopivat kaikkiin televisioihin. Oma seinäkiinnikkeeni sopii 17-70 tuumaisille töllöille ja pakkauksen mukana tulee kätevä kiinnityssabluuna johon on valmiiksi merkattu erikokoisten televisioiden kiinnityskohdat. Minun 40-tuumaisessa Samsungissani on VESA 200x200 mitoitus, sabluunan ja vatupassin avulla seinään porattavien reikien paikat oli erittäin helppo merkata. 

IMG_7624.jpg

iIMG_7625.jpg

iIMG_7623.jpg

Easyfix Ultra Slim -sarjan kiinnikkeet ovat hyvin litteät, joten television ja seinän väliin jäävä tila on television mallista riippuen jopa niinkin pieni kuin 1,5cm. Oman televisioni alareunassa on pieni levike, joka määritteli asennusetäisyyden 3,2 senttiin puolestani. Pieni rako se on silti, hyvä että sormetkaan mahtuu telkkarin ja seinän väliin. :)

iIMG_7643.jpg

iIMG_7634.jpg

iIMG_7644.jpg

Televisio itsessään on hyvin helppo nostaa seinään kiinnitettyihin teräslevyihin roikkumaan jopa yksinään. Television takaosaan ruuvataan pyöreät rosteriset ympyrät, jotka tv:tä nostettaessa kohdistetaan seinäkiinnikkeiden aukoista sisään ja klonksautetaan pehmeästi alas lukittuakseen. Pienestä koostaan huolimatta tämä kiinnityssysteemi kestää painoa 50kg, joka on tämän päivän littanoille televisioille hurja luku. Eipä taida 70-tuumaisetkaan televisiotkaan enää painaa paljon mitään. :)  

iIMG_7632.jpg

IMG_7642.jpg

Kieputin pistorasiaan kulkevat johdot Cable Twisterin sisälle, jotta ne ovat siistit ja kulkevat nätisti kohtisuoraan alas. Tässä voisi hyödyntää myös johtovedoille tarkoitettua valkoista peitelistaa, mutta minusta tuo spagettipötkylä on ulkonäöltään ihan ok. :)

iIMG_7637.jpg

iIMG_7641.jpg

iIMG_7636.jpg

iIMG_7640.jpg

Nyppäsin liljoistani kaksi kuukahtanutta kukkaa pois ja lyhensin huonoon kuntoon menneitä varsia kymmenellä sentillä saadakseni liljat pienempään ja matalampaan maljakkoon. Lukijani vinkkiä hyödyntäen olen leikannut liljojen sisällä kasvavat ruskeat itiöhommelit (en tiedä mitä ovat nimeltään :D) pois, jotta säästyn niiden kestovärjäävältä ripottelulta. Niin tujua tavaraa ne ovat että käsiin jää oranssinkeltaiset tahrat jotka eivät meinaa lähteä puhtaaksi millään. :) 

iIMG_7633.jpg

Ihanan kevyeksi muuttui tuo seinusta nyt, kun massiivinen jalusta on tipotiessään ja televisio on sirosti nostettuna seinällä... <3 Helteistä sunnuntaita kaikille! <3

Ps. Muistakaahan osallistua eilen alkaneeseen Country French -maaliarvontaan TÄÄLLÄ!