Olen tasan kuukausi sitten aloittanut lenkkiharrastuksen ja käynyt neljästi viikossa hölkkäämässä hien pintaan. :D Näillä helteillä hikoilu ei ole ollut vaikeaa, mutta kestävyyden osalta ensimmäiset pari viikkoa olivat haasteelliset. Hengitysrytmi oli hakusessa ja viiden minuutin hölkän jälkeen kylkiä ja palleaa pisti niin perusteellisesti että luulin tuupertuvani pientareelle pelkästä kivusta. En ole koskaan ollut kiinnostunut "tylsistä" urheilulajeista, kuten juoksemisesta, hiihtämisestä tai kuntosalilla treenaamisesta, mutta nyt kolmekymppisenä on pakko alkaa pitämään itsestään parempaa fyysistä huolta, eikä tanssitunti kerta viikkoon riitä. Siispä ostin itselleni alennuksesta juoksulenkkarit, pistin iPodin kuulokkeet korviini ja lähdin ulos reippailemaan. :)

663872998.jpg

Kunto on selvästi kasvanut kuukauden aikana, vauhti on nopeampaa kuin alussa ja palleapistoksia ilmenee hyvin harvakseltaan. Täysin kivuttomasti en vieläkään pitkää matkaa pysty juoksemaan, mutta oikean hengitystekniikan löydettyäni juokseminen on varsin mukavaa. En ole mitannut oman lenkkini kilometrejä, sillä jostakin syystä tieto siitä että juokseen "vain" 1 tai 2 kilsaa lannistaa. Ohitseni viuhuu monesti näitä maratoonareita, joista oikein huokuu että ainakin 10 kilometriä on jo juoksua takana. :D Minulle parasta on juosta oman fiiliksen mukaan, haastaen itseni ja pinnistämällä jokaisen lenkin yhteydessä aina hieman enemmän extraa itsestäni. Olen toistaiseksi pysytellyt rantamaisemissa ja ajoittanut lenkkini vuorokauden viileimpään aikaan eli aamun ensitunneille tai iltamyöhäiselle sen mukaan, miten tytöllä on kotona seuraa. Ensimmäinen hölkkälenkkini oli kestoltaan vain 20 minuuttia, josta puolet matkasta juoksin lähes paikoillani tasatakseni hengitystä sekä sykettä. Nyt voin hölkätä jo puolet pitempään ja askel on kevyempi sekä vauhdikkaampi. :)

77467783.jpg

En usko että talven pakkasissa riittää motivaatiota lähteä juoksemaan, mutta yritän kehitellä jonkin vaihtoehtoisen liikuntamuodon juoksemisen tilalle. Kasvaneesta kunnosta on ollut jo nyt suuri apu, olo on ollut aikaansaavampi ja energisempi kuin vuosiin. Unenlaatukin on parempi, 7-tunnin yöunien jälkeen tuntuu siltä että unta on saatu riittävästi ja paha tapani torkuttaminen on ensimmäistä kertaa elämässäni loppunut. :) Nyt kun ilmat ovat mitä parhaimmat, on hyvä ottaa itsestään kaikki irti ja kasvattaa sekä kuntoa että intoa liikkumiseen. :)

77365277.jpg

Tänä aamuna klo 7.30 vedin lenkkarit jalkaani ja pyrähdin puolen tunnin happihyppelylle, jonka jälkeen kävin palauttavalla lenkillä koiran kanssa. :) Suihkun ja aamupalapuuron jälkeen fiilis oli loistava. <3

Illaksi suunnittelin asupostauksen tekoa ihanasta uudesta paidastani, mutta en lupaa vielä mitään varmaa. Paita on vielä postissa, yritän ehtiä hakemaan sen sieltä ennen iltaa... Aurinkoista päivää kaikille! <3