Maanantait ovat minulle kiireisiä, sillä tavallisten työ- ja arkiaskareiden lisäksi reissaamme harrastamassa tytön kanssa. Tälläisinä päivinä aika on kortilla ja ruoka on saatava pöytään mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti, mielellään itsestään valmistuen, jotta hellan edessä vietetyn ajan voin käyttää hyödyksi tekemällä muita asioita samanaikaisesti. Kasvispohjaisen keittoruoan kanssa häärääminen on perunan ja kasvisten kuorimisen sekä pilkomisen vuoksi usein työlästä, mutta pakasteena myytävää peruna-keittojuuressekoitusta hyödyntäen valmistusaika lyhenee yli tunnilla. :)

Nopeasti_valmistuva_jauhelihakeitto.jpg

IMG_8094.jpg

iIMG_8053.jpg

Nopea_jauhelihakeitto_ohje.jpg

Tiskiä tulee normaalia vähemmän, sillä jauhelihan voi paistaa suoraan kattilassa. Paistamisen jälkeen lisää kattilaan 2L vettä ja 3kpl liemikuutioita. Kun vesi kiehuu, kippaa 1,5pss Peruna ja keittojuuressekoitusta sekä kourallinen kokonaisia maustepippureita joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä itsekseen 30 minuuttia. Reseptilläni saa 4L keittoa, josta nelihenkinen perhe syö kahdesti.

IMG_8111.jpg

iIMG_8115.jpg

iIMG_8113.jpg

iIMG_8126.jpg

Perunat ja kasvikset ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita, erityisesti porkkanat. <3 Samalla tavalla voi valmistaa myös nakki- ja kasviskeittoa, korvaamalla jauhelihan muilla ainesosilla oman maun mukaan. Keittokasvispakaste sopii myös kermaisen ja täyteläisen kasvissosekeiton pohjaksi jättämällä jauhelihan kokonaan pois, vähentämällä vesimäärän puolella ja korvaamalla liemikuutiot suolalla ja yrteillä. Keitto-operaation jälkeen pippurit poimitaan pois, lisätään 1dl kermaa ja soseutetaan sauvasekoittimella tai muusinuijalla. :)

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! <3