Vuoden 2009 Ikea PS-mallistoa oleva Thomas Fredrikssonin suunnittelema Kvarnsten-pöytä on kaunis! <3 Sen virtaviivainen muotoilu tuo mieleeni Artekin Lento-sarjan ja ulkonäkönsä perusteella on vaikea uskoa kyseessä olevan "ihan vaan Ikean pöytä". :) Onneksi ymmärsin ajoissa pöydän potentiaalin ja ehdin nappaamaan sen omaan käyttööni Sortti-asemalle päätyneestä roskiskuormasta. <3

IMG_8029.jpg

iIMG_8019.jpg

iIMG_7995.jpg

iIMG_7990.jpg

Pöydällä on tosi hyvin tilaa kohtisuoraan valaisimen alla, mutta omasta mielestäni se näyttää paremmalta ensimmäisessä kuvassa, jossa se on enemmän keskilattialla. Valaisimen kohdistuksen kanssa säätäminen on yksi ärsyttävimmistä sisustushommista enkä siihen jaksa nyt ryhtyä. Mikäli päädyn pitämään pöydän lähempänä keinua kuin ikkunaa, otan valaisimen kokonaan pois katosta roikkumasta. :D

piIMG_8023.jpg

IMG_7971.jpg

Pöydän keskeltä löytyy koristeellinen reikä, joka on varsin erikoinen ja hauskannäköinen yksityiskohta. Haluan luoda illuusion suoraan pöydästä kasvavasta viherkasvista / kukasta ja yritänkin parhaillaan etsiä reikään sopivaa valkoista reunallista muovipurkkia tai muovikannua, jota voisin käyttää ruukkuna.  

iIMG_8026.jpg

iIMG_7968.jpg

Pöydän jalat ovat valkoiseksi maalattua terästä, pöytälevy tuntuu teräkseltä mutta on ilmeisesti ainakin osittain puuta... Pöytää on vuosien varrella kohdeltu kaltoin - pyöritelty sorahiekassa pitkin pihaa ja kovin ottein siirrelty paikasta toiseen. Vaurioita ei kuitenkaan ole yhtä pientä kolhua lukuunottamatta ilmaantunut, joten tämä tosiaankin kestää äidiltä tyttärelle. 5-vuotta vanhasta pöydästä on saatavana hyvin niukasti tietoa, mutta alkuperäinen omistaja muisteli että pöytä on säänkestävä ja sopii myös ulos. Kenties ensi keväänä se löytyy parvekkeelta... :)

iIMG_7975.jpg

iIMG_8022.jpg

Pöytä on kuin täydellinen kirppislöytö, sillä erotuksella että pöytä oli ilmainen ja roskakuormasta löydetty aarre. <3 Letkeää launtaita kaikille ja huomiseen! <3