Jälkiä Jättämättä -sarjan (The Killing) 4. kausi ilmestyi Netflixiin toissapäivänä ja nyt se on jo ahmittu. :) The Killing on amerikkainen sovitus suositusta tanskalaissarjasta Forbrydelsen (suom. Rikos), jonka tuottajana häärii Todistettavasti syyllisenkin (Cold Case) taustalla vaikuttanut Veena Sud. Sarjan tapahtumapaikka Seattle sopii täydellisesti synkän tarinan sydämeksi, maisemat ovat upeat ja jatkuva sade korostaa päähenkilöiden epätoivoisia tunnetiloja etsiessään vastauksia kysymyksiinsä. Sarja on kokonaisuudessaan hyvin koskettava ja hetkittäin jopa ahdistava, suru on käsinkosketeltavissa ja osa kohtauksista on saatu taltioitua niin todenmukaisesti, että pahaa tekee ja sydämestä puristaa...

The_Killing_season4_88467728.jpg

Thekilling_season1-2.jpg

Kausien 1. ja 2. jaksoissa ratkotaan 17-vuotiaan Rosie Larsenin raakaa murhaa. Juoni on äärettömän nerokkaasti rakennettu - kun kuvittelet katsojana olevasi vastausten äärellä, huomaat hetken kuluttua olleesi täysin väärässä. Kausi 2. huipentuu rikoksen ratkaisuun, joka on jotain aivan muuta kuin olisit koskaan voinut kuvitella...

The_Killing_front_photo_55477.jpg

Netflixin haltuunsa ottama 3. kausi alkaa uudella juonenkäänteellä ja uudella rikoksella, joka paljastuu paljon vakavammaksi kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa. Juonesta sen enempää paljastamatta on sanottava, että mitä edemmäs katsomisessa pääsin, sen enemmän yritin vatvoa ratkaisua mielessäni. Kauden 3. tapahtumat jäävät varmasti kummittelemaan mieleeni loppuelämäksi...

TheKilling_front_99367726.jpg

Kausi 4. jatkaa siitä mihin kolmonen erittäinen dramaattisella päätösjaksollaan jää ja mukaan astuu rinnakkaisjuonena perhesurman selvittäminen. Viimeiset kaksi iltaa olen kiemurrellut sohvalla sekä jännityksestä että pelosta, kokovalkoinen sisustus sai sarjan myötä hieman ikäviä mielikuvia aikaan...

The_Killing_Linden_Holder_love.jpg

Rikosten rinnalla puidaan päähenkilöiden Sarah Lindenin ja Stephen Holderin henkilökohtaisia ongelmia, lapsuuden traumoja, kasvatuksellisia haasteita sekä psyykepuolen asioita. Olen hyvin eläytyväinen ja empaattinen luonne ja tälläisten ohjelmien katselun seurauksena saatan jäädä vatvomaan näkemääni toviksi. Usean jakson aikana tirauttelin myötätuntoitkuja tämän kaksikon sekä uhrien puolesta. Roolihenkilöiden kemiat toimivat kameran edessä ja hetkittäin käydyt koomiset sanasodat olivat realistisuudessaan hauskaa katseltavaa. En tiedä oliko henkilökemioiden kipinöinti käsikirjoitettua vai näyttelijöiden aikaansaama tahaton efekti, mutta voi että sentään miten sydän sykkyrällä toivoin heille pientä säpinää surun keskelle. <3 Jätän salaisuudeksi sen, tapahtuiko mitään ja jos niin mitä... ;) 

The_Killing18893672.jpg

Kieroilua, valehtelua, salaisuuksia ja kostotoimenpiteitä sisältävä poliittinen jännäri on katsomisen arvoinen - erityisesti jos Todistettavasti syyllinen, Isänmaan puolesta, 24, Twin Peaks tai Kosto kuuluvat lemppareihin. Tästä tuli yksi omista suosikkisarjoistani ja toivon hartaasti että Netflix päättäisi tehdä tälle jatkoa joskus tulevaisuudessa. <3

(Kuvat: The Killing / Netflix)

Ps. Asenteellista Stephen Holderia näyttelevä ja Eminemiä muistuttava Joel Kinnaman on naapurinpoikia - ruotsalainen siis. :)