Moni lukijani oli vuosi sitten kauhuissaan kun menin maalaamaan mustan Hay Hee Lounge -nojatuolini itse valkoiseksi. Muistan kuinka silloin jännitin maalisutiin tarttumista ja sitä tulenko tehneeksi vuosisadan karmeimman mokan, mutta lopputulos oli onnistunut ja virheeksi osoittautunut värivalinta muuttui oikeaksi ilman vanhan tuolin myymistä ja uuden ostamista. :) Tänään samanlaiseen operaatioon joutui olohuoneessa aikaisemmin asustellut &Traditionin tammijalkainen Milk -pöytävalaisin, jolle olen jo pari kuukautta yrittänyt löytää uutta arvoistaan paikkaa. Makuuhuoneeseen tai ruokailutilan seinähyllylle sen halusin laittaa, mutta tammijalat tekivät valaisimesta liian irrallisen ja hieman epäsopivan, ja siksi valaisinparka joutui piilottelemaan milloin kaapin kätköissä ja milloin makkarin ylähyllyllä. Nyt ongelma on historiaa tammijalkojen hohtavan valkoisen maalipinnan ansiosta. :)

iIMG_0371.jpg

iIMG_0354.jpg

iIMG_0384.jpg

iIMG_0385.jpg

Maalina käytin Clas Ohlsonin Pure White -sävyistä kalustemaalia, jonka kiiltoaste on 80. Puunsyyt jäivät kauniisti näkyviin ja lasikuvun vitivalkoinen värisävy sopii hyvin jalkojen kanssa yhteen. Samaisella Clasun maalilla käsittelin myös aiemmin maalatun Hay Hee -nojatuolini uudelleen, jotta sain siihen saman kiiltoasteen kuin alkuperäisessä valkoisessa Hee-tuolissa. Maalipinnan lopputulos on niin identtinen tehdasmaalatun tuolin kanssa, ettei niitä meinaa edes erottaa enää toisistaan - kumpi kahdesta tuolista on itse maalattu ja kumpi valmiiksi valkoisena ostettu. :)

iIMG_0376.jpg

iIMG_0356.jpg

iiIMG_0377.jpg

Joku minulta valaisinpostauksessani aikoinaan tiedusteli saako tätä valaisinta valkoisilla jaloilla ollenkaan ja vastasin ettei saa, sillä Milk -valaisinta valmistetaan vain tammisilla ja mustaksi maalatuilla jaloilla. Nyt kun itse olen tuunannut oman lamppuni onnistuneesti, uskallan suositella maalilla tuunaamista muillekin. Eri asia on sitten se, raaskiiko tätä alkaa uutena maalaamaan, mutta itse olen todella tyytyväinen ja tykkään kokonaan valkoisesta lampustani kaksin verroin enemmän kuin ennen. <3 Ystäväni totesi valaisimen nähtyään, että riski se on mikä kannattaa! :)

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! :)