Cuponationin Virpi Väkeväinen haastatteli minua syksyisten sisustusvinkkien tiimoilta ja haastis on mielestäni niin kivasti toteutettu, että haluan jakaa sen myös teille! :)

Miten sisustaa syksyllä?

Syksyllä valon määrä vähenee, ja villasukat sekä kauniit torkkupeitot kutsuvat viettämään aikaa kotona. Miten luoda kotiin rauhallista, syksyistä tunnelmaa? Haastattelimme Oma koti valkoinen, sisustus & lifestyle -blogin, Miiaa ja kysyimme häneltä vinkkejä syksyisen sisustuksen luomiseksi.

Miia suosii omassa sisustuksessa raikkaan valkoista väriä, josta ei tarvitse luopua syksylläkään, kun lisää kodin valonlähteitä ja tuo sekaan väripilkkuja sisustusesineiden, viherkasvien ja itse tuunattujen yksityiskohtien avulla. Kauden hengen mukaisesti myös Miia käyttää luonnonmukaisia kuoseja ja värejä tämän hetkisessä sisustuksessaan.

syksyiset_sisustusvinkkini.jpg

Miten syksyllä kannattaa sisustaa?

”Syksyisin sisustus saa olla runsaampi ja pienilläkin muutoksilla kodista saa pehmeämmän ja kutsuvamman. Valaistuksen tärkeys usein unohtuu, vaikka juuri se on yksi tärkeimmistä tunnelmallisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Itse pidän nyrkkisääntönä sitä, että perusvalaistuksena toimivien kattovalaisimien lisäksi tilassa olisi pimeään vuodenaikaan vähintään kaksi epäsuoraa ja pehmeää valonlähdettä tilan koosta riippuen. Tasapainoinen valaistus syntyy hyödyntämällä pöytä-, seinä- ja lattiavalaisimia, joiden avulla voi kauniisti häivyttää pimeitä nurkkia ja vaikuttaa huoneen mittasuhteisiin, korostamalla valon avulla yksittäisiä katseenvangitsijana toimivia kiinnekohtia. 

Toinen tärkeä tunnelmaan vaikuttava yksityiskohta on suurten tekstiilipintojen tuoma pesämäinen pehmeys. Hyvänä esimerkkinä toimii suurikokoinen sohvan alle ylettyvä matto, joka tekee olohuoneesta kokonaisuutena eheämmän ja sitoo myös kalusteet paremmin yhteen nostaen kodikkuusasteen heti toiselle tasolle. Extrasilauksen voi luoda lisäämällä muutamia koristetyynyjä ja torkkupeitteitä käden ulottuville.”

syksynvarit.jpg

Miten syksy näkyy omassa kodissasi?

”Oman kotini pääsisustusväri valkoinen pysyy vuodesta toiseen vakiona, sillä koen sen rauhoittavan kotiympäristöäni hektisen lapsiperhearjen pyörityksessä. Vaaleaan perusväritykseen on helppo lisätä värikkäitä yksityiskohtia piensisustusesineillä ja kausitekstiileillä vuodenaikojen ja fiilisten mukaan. Luonnollisuus ja luonnonmukaisuus on yksi tämän syksyn vallitsevista sisustustrendeistä ja se näkyy myös minun syksyisessä sisustuksessani. Olen innostunut murretuista vihreän sävyistä sekä lämpimästä harmaasta, joita lisään hillitysti sisustukseen viherkasvien, luonnosta poimittujen oksien ja käpyjen, sekä koristetyynyjen muodossa.”

OKV_Cuponation.jpg

Miten voi sisustaa kauniisti mutta edullisesti?

”Vihersisustus on edullinen ja ekologinen tapa täydentää kokonaisuutta ja viherkasvien vaikutus tilan yleisilmeeseen sekä kodikkuuteen on merkittävä. Sisustukseen sopivien tyyliltään yhtenäisten ruukkujen avulla yleisilme pysyy rauhallisena, vaikka kasveja olisi reilustikin. Myös luonnonantimia kannattaa hyödyntää sisustuksessa, esimerkiksi pihlajanmarjaoksista ja kävyistä tehdyt asetelmat sopivat tilaan kuin tilaan. Nahkaisella vyöllä yhteen nivotut risut näyttävät vuorostaan upealta korkeassa maljakossa ja lisäefektiä voi luoda helposti metallihohtoisen spraymaalin avulla.”

“Tuunaaminen ja kierrätys kasvattaa suosiotaan muoti-ilmiön tavoin ja vanhojen tavaroiden sekä kalusteiden uudistaminen maalin avulla on helppoa sekä edullista. Väärän värinen tuoli tai lipasto muuntuu tuunamalla kuin uudeksi,  ja tuo sisustukseen mielenkiintoa sekä persoonallisuutta.”

Posted By Virpi Väkeväinen / Cuponation on Syys 18, 2014

Syksyiset sisustussuunnitelmani ovat kovassa vauhdissa ja monenlaiset luonnonantimia hyödyntävät tuunausideat odottavat rakennusmateriaalien löytymistä lähimetsiköstä. Pari hyvää risunippua olen saanut jo kerättyä läheisen ulkoilualueen ojanpenkalta, mutta lisää vielä tarvitaan. Iso kuivunut karahkakin olisi tavoitteena löytää, sen ympärille haluaisin rakentaa risuista, kävyistä ja kynttilöistä kauniin asetelman lähempänä joulua... Millaisia sisustussuunnitelmia teillä on syksyksi? Aiotteko muuttaa kodin sävymaailmaa tai tuunata jotakin syksyistä koristusta kotiin?