Omistan tällä hetkellä vain kaksi takkia, paukkupakkasilla käytettävän pitkän untuvatakin sekä mustan arkisen ulkoilutakin. Törmäsin vakavaan takkiongelmaan toissapäivänä, kun aamuseiskan aikaan lähdin ulos ohuella ulkoilutakillani ja meinasin jäätyä pystyyn kahdeksan asteen lämpötilassa. :) Untuvatakkia en viitsi ihan vielä korkata käyttööni enkä haluaisi palellakaan, joten päätin viimein hankkia itselleni keskilämpimän välikausitakin. :)

EllosCollection.jpg

Rakastan valkoisia takkeja ja ihastuin tähän Elloksen rentoon ja hieman army-henkiseen polvimittaiseen villasekoitetakkiin. Sävy on kaunis antiikinvalkoinen ja pystykauluksen sisään mahtuu tarvittaessa viskoosihuivi.

EllosCollectionParka.jpg

Parka-malliset takit ovat tänäkin syksynä muodissa ja valikoimaa löytyy lähes jokaiselta merkiltä. Elloksen valkoisessa Parka-takissa on pehmoinen tekoturkisreuna ja hihansuussa resorit, joista tykkään. Kaunis takki rentoon ulkoiluun, yhdistettäväksi farkkujen sekä Converse-tennareiden tai kumppareiden kanssa.

SelectedFemmeMaddy.jpg

Selected Femmen vaalean beige Maddy-parka on myös kiva. Vyötäröllä ja helmassa olevien kiristysnauhojen avulla takin muotoa voi säädellä ja irroitettava karvavuori tekee takista monikäyttöisen. Tätä takkia olen kokeillut ja parkalle ominaiseen tyyliin se on reilua mitoitusta, itselleni takki ylettyi piirua vaille polviin. :)

TigerofSwedenNora.jpg

Tiger of Swedenin Nora-takissa on näyttävä kaulus sekä epäsymmetrinen helma, jotka tekevät villakankaisesta hieman viittaa muistuttavasta mallista rennon. Paukkupakkasilla kauluksen voi nostaa pystyyn ja se toimii pään ja kasvojen suojana kuin huppu. Tätäkin kävin sovittamassa ja tykkäsin kovasti.

mangocape.jpg

Mangon viitta on syksyisiin ilmoihin neulepaidan kanssa täydellinen valinta. Viitta sopii erinomaisesti juhlatakiksi mekkojen kanssa käytettäväksi, mutta se taipuu myös arkisempaan menoon. Tämä edullinen viitta yllätti positiivisesti, sillä materiaalina on käytetty peräti 50% villaa. 

LauraClement1.jpg

Laura Clement on itselleni täysin uusi merkki ja se edustaa perinteistä klassista pukeutumistyyliä. 60% villaa olevan tyylikkään takin hintalaatusuhde vaikuttaa hyvältä ja kokovaihtoehtoja löytyy 34-50 väliltä. 

LauraClement2.jpg

Tämä toinen Laura Clementin takkimalli on enemmän minun makuuni, helman mitta on pitempi ja takin saa sidottua kauniisti vyötärölle. Kauluksessa oleva kultainen yksityiskohta tekee takista tyylikkään.

Esprit.jpg

Espritin vartalonmyötäinen viskoosisekoitteesta valmistettu takki edustaa hieman lyhyempää linjaa. Ajaton ja tyylikäs perusmalli sopii kaikkeen menoon syksystä kevääseen. :)

FilippaKines.jpg

Filippa K:n Ines-takki pomppaa laatutasossaan täysin uudelle portaalle. Tämä 100% villaa oleva tyylikäs takki kestää takuulla kovaakin käyttöä vuodesta toiseen ja kuten Filippa K:n oma sanonta kuuluu: Takki on skandinaavisen minimalismin ilmentymä osana harkittua ja muodikasta vaatekaappia.

TigerofSwedenVida.jpg

Myös Tiger of Sweden edustaa kestävyyttä ja skandinaavista laatua, ja Vida Coat on yksi tämän syksyn suosikkitakeistani. Tätä takkia kävin varta vasten sovittamassa heidän omassa liikkeessäänkin ja olisin sen ostanut välittömästi, jos olisi ollut yhtä kokoa pienempänä jäljellä. Kolusin läpi myös Stockmannin ja lukuisat muut Tiger of Swedeniä myyvät paikat, mutta moni muukin on mennyt rakastumaan tähän takkiin ja kokoja on jäljellä melko heikosti. Byäää ja snif. :´)

Tiger%20of%20Sweden%20Cayla3.jpg

Takkidilemmani ratkesi onneksi parhain päin, sillä löysin korvaavan herkkupalan Tiger of Swedenin valikoimasta. Korkeakauluksinen klassisuutta edustava Cayla Coat on 80% villaa ja sen piilonapitus tekee takista ajattoman. Takki on malliltaan väljähkö enkä ole koskaan aikaisemmin ajatellut että minun päälläni tälläinen takki näyttäisi hyvältä. Takki oli kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta aivan ihana, eikä tehnyt minusta teletapin näköistä pygmiä. :D Koot vastaavat mielestäni normaalimitoitusta, mutta sovittamani takki oli hartioista aavistuksen väljä. Verkkokaupasta löytyi onneksi yhtä kokoa pienempi takki ja näppäilin myymälässä nettitilauksen menemään. :) Extrahuomiona kaikille lyhyille ja pienille ihmisille mainittakoon, että Tiger of Swedenin vaatteita saa myös koossa 32!

Tiger%20of%20Sweden%20Cayla1.jpg

Tiger%20of%20Sweden%20Cayla5.jpg

Takki sopii minusta kivasti myös nuorekkaaseen ja rennompaan tyyliin, kun sen yhdistää pillifarkkuihin ja mustiin nahkaisiin Converseihin tai jopa Hunterin kumppareihin. Tässä takissa ei ole mitään ylimääräistä - ei näkyviä nappeja, ei solkia, ei vetoketjuja eikä edes päälle ommeltuja taskuja. Ajaton valinta tuleville vuosille untuva- ja ulkoilutakkini rinnalle! <3 Postaan teille uudesta takistani ulkona napsittujen asukuvien kanssa ensiviikon lopulla. :)

Rentoa sunnuntaita kaikille! <3

(Kuvat: Tiger of Sweden, Ellos, Mango, Stockmann, Filippa K, Esprit, Selected Femme. Postaus sisältää mainoslinkkejä!)