Emma esitti minulle kesäkuussa postaustoiveen, jonka aiheena olisi vertailla kaikkia omistamiani tuoleja keskenään risujen ja ruusujen kera. Rakastan erilaisia tuoleja ja niitä onkin nähty melkoinen määrä blogissani reilun kolmen vuoden aikana, joten päätin toteuttaa Emman toivomuksen. :)

Elamanituolit.jpg

askotwistandmarvin.jpg

Vanhin blogissani nähty ruokailuryhmä on vuonna 2007 ostamani Askon Twist & Marvin -yhdistelmä, joka esiintyi muistelupostauksessani. Korkeakiiltovalkoisen ja pähkinäpuun yhdistelmä oli silloinen suosikkini ja tämä sisustuskausi kesti kolme vuotta. Valkoisempaan sisustukseen 2010-2011 siirtyessäni halusin ensisijaisesti maalata tuolit ja pöydänjalat valkoiseksi, mutten löytänyt kohtuuhintaista maalaamoa joka olisi projektin ottanut vastaan. Yritin myös ostaa Askosta korkeakiiltoisia irtojalkoja tähän Twist-pöytääni, mutta he eivät olleet halukkaita myymään minulle pelkkiä uusia jalkoja. Tuolien parhaat puolet olivat niiden todella tukeva ja laadukas rakenne, sekä ihanan yksinkertainen ja linjakas muotoilu. Huonoja puolia olivat mm. terävät kulmat joihin aina onnistuin kolauttelemaan itseäni, sekä suuri paino, jonka vuoksi tuoleja oli mahdotonta siirtää yhdellä kädellä vauva kainalossa. Pisteitä 6/10.

anttilaClassico_Flower.jpg

Vuoden 2011 alussa vaihdoin Askon ruokailuryhmän edulliseen valkoiseen Anttilan Classico -pöytään sekä siihen aikaan kovassa suosiossa olleisiin Flower -tuoleihin. Pöytään olin todella tyytyväinen, mutta tuolit eivät täysin vastanneet odotuksiani. Tuolit olivat todella kevyet ja heppoiset, jalat hieman joustivat alla istuutuessa. Totesinkin hyvin nopeasti että nämä tuolit eivät ole pitkäikäiset, eivätkä varsinkaan tuoleja pitkin nousemaan opettelevan pienen tytön kanssa. Pisteitä 4/10.

anttilaClassico_KartellLizz.jpg

Pienen tytön äitinä päädyin valitsemaan seuraaviksi tuoleiksi Kartellin poistohintaiset Lizz-muovituolit. Tuolit olivat erittäin edulliset ja helposti puhdistettavat, mitkä olivat suurimmat vaikuttimeni ostopäätöksen osalta. Tuolit olivat Askon Marvinien tapaan todella tukevat, jämäkät ja hyvät istua, mutta niiden kermainen sävy ja liian matalala selkänoja saivat minut lopulta miettimään uusia vaihtoehtoja... :) Pisteitä 7/10.

anttilaClassico_chik.jpg

Seuraavat tuolini ovat peräisin kaverin kaverilta ja 99% varmuudella ne ovat Anttilan Chik -tuolit. Valkoinen keinonahkaverhoilu oli aluksi säikähdys pienen sotkupetterini vuoksi, mutta ne osoittautuivat käytössä helposti puhdistuviksi. Omasta mielestäni tuolit olivat todella mukavat istua kevyen pehmusteen vuoksi, mutta mies ei näistä kovin paljoa tykännyt. Istuinosa oli hieman kapeampi ja selkänoja korkeampi kuin tavallisesti, joka sai aikaan melko ryhdikkään istumisasennon. Pisteitä 8/10. 

anttilaFrost_manila.jpg

Miehen toiveesta katselimme uusia tuoleja ja Anttilan Manila -tuoleissa yhdistyi meidän molempien toiveet. Valkoinen keinonahkaverhoilu ja kromatut jalat olivat minun vaatimuksiani, leveämpi istuin kaarevammalla ja mukavammalla selkänojalla miehen. Samaan syssyyn ostin myös tarjoushintaisen Frost -pöydän, joka oli mitoiltaan pienempi ja sopivampi meidän silloiseen järjestykseen. Sekä pöydän että tuolien osalta jouduimme pettymään... Tuoleihin istuutuessa tuoleista pääsi pörähtävä ääni kun ilma puski ulos keinonahan saumoista. Tämä oli aluksi vitsikästä ja hassua, mutta pieruvitseille ei jaksa ikuisesti naureskella. :D Lyhyen ajan sisällä tuolien ompeleet alkoivat purkautumaan ja tuolit palautuivat reklamaation saattelemana takaisin Anttilaan. Harmistus oli silloin todella suuri ja postauksenkin aiheesta tein... Pisteet 4/10. 

anttilaClassico_hayloop_KartellLouisGhos

Jouduimme tekemään nopean päätöksen uusien tuolien ostamisesta ja silloinen ihastukseni Kartellin läpinäkyviin kalusteisiin oli syynä Ghost -tuolien ostamiselle. Minulla oli entuudestaan hyviä kokemuksia Kartellin tuoleista, joten ostopäätös syntyi lopulta päivässä. Ensin tuli yksi tuoli, sitten toinen ja lopulta minulla oli 4kpl käsinojattomia Victoria Ghosteja sekä 2kpl käsinojallisia Louis Ghosteja. Tuolit ovat huomattavasti mukavammat kuin mitä ulkonäön perusteella voisi koskaan uskoa. Materiaalistaan huolimatta ne ovat tukevat ja takapuolen alla hyvät, vaikka istuisi tuntejakin paikoilaan. Pienen miinuksen annan sinertävästä värivivahteesta, joka näkyy parhaiten tuolin saumakohdissa. Pisteitä 8/10. 

Huomasin myöhemmin Frost -pöydän jalassa pitkittäisen halkeaman ja reklamaatiota tehdessäni kävi ilmi että sitä ei tulla korvaamaan. Syyksi arveltiin ruuvin ylikiristämistä, joka on aina asiakkaan vastuulla. Onneksi oli patenttiratkaisu omasta takaa, sillä tytön huoneessa oli vaaterekkinä Hay Loop -pöydänjalat jotka nappasin Frost -pöydän kansilevyn alle. Tällä välikaisella viritelmällä mentiikin eteenpäin melko pitkään. :)

kirppis_aac22_hayhee.jpg

Pieni neliskanttinen ruokapöytä tuli meille sattuman kautta tuttavan muuttaessa yksiöstä kolmioon. Edullinen extempore-ostokseni oli juuri sitä mitä kaipasin ja totta puhuakseni olen ikävöinyt tätä pöytää muutamia kertoja. Se oli ihanan kevyt ja tasapainoinen tuossa pienessä ruokailutilaksi kutsumassani nurkassa. <3

Kartellin läpinäkyvät ylellisyyteen taipuvaiset Ghost-tuolit vaihtuivat sisustustyylin vuoksi ensin tuunattuihin kirppisjakkaroihin ja sen jälkeen Hay Hee -terästuoleihin. Terästuolit ovat ehdottomasti parhaimmat kaikista omistamistani tuoleista, sillä ne ovat sekä kauniit ja tukevat että mukavat. En keksi niistä mitään negatiivista sanottavaa, mutta periaatesyistä en voi täyttä kymppiä antaa. :) Pisteitä siksi 9,5/10.

Yksi suloinen Hay Aac22 -tuolikin meiltä löytyy, mutta ruokailutuoliksi en sitä miellä. Tuoli on välillä pöydän ääressä ja toisinaan muualla kotona, tarpeen mukaan liikkuva komponentti siis. :) Istuinmukavuus on erinomainen, mutta liukkaassa kuppimaisessa istuimessa joutuu korjaamaan asentoa normaalia useammin. Pisteitä tälle 8/10.

HobbyhallGotha_Hayhee_aac22.jpg

Siirryin maaliskuussa tekemään etätöitä kotoa ja koska en halunnut rakentaa kotiini erillistä työpistettä, ratkaisin tilanpuutteen vaihtamalla pienen suloisen neliöpöytäni Hobbyhallin poistopisteen Gotha -tarjouspöytään. En halunnut ostaa samanlaista tavallista valkoista pöytää joita minulla on jo ollut, joten päädyin tammiseen versioon. Pöytä on ylimitoitettu meidän arkitarpeisiin, mutta työpapereiden levittelyssä se on täydellisen kokoinen. Alussa oli vain kolme tuolia ja jakkara, mutta ostin viime kesänä kaksi Hay Hee-tuolia lisää jolloin tuoleja oli riittävästi täyttämään pöydän ympärys. :)

IMG_8029.jpg

Tammipöytä vaihtui kuukausi sitten Ikean pyöreään vuoden 2009 -mallistoa olevaan Kvarnsten -pöytään, jonka pelastin ystäväni Sortti-asemalle päätyneestä kierrätyskuormasta rikkinäisten kodinkoneiden ja autonrenkaiden joukosta. Tämä on kiva tilapäinen kokeilu ja tammipöytäni on varastoituna odottamassa paluutaan. :)

Yksittäisiä tuoleja on ollut yllämainittujen lisäksi muutamia, kuten Kartellin Masters, Muuton Visu ja tuunattuja tuoleja kuten Artekish-jakkarat sekä roskiksesta löytämäni pinnatuolit. Yhteenvetona voisikin sanoa, että ominaisuuteni on rakastaa palavasti erilaisia tuoleja, hihii! :)