Olen viettänyt neljä päivää Habitare-messuilla kierrellen ja ihastellut monenlaisten värien kirjoa - kirkkaita ja selkeitä värisävyjä, pehmeitä ja tunnelmallisia harmaita sekä tietysti myös puunsävyjä. Tämän syksyn suosikikseni nousi yllättäen mustan, valkoisen ja lämpimän harmaan yhdistäminen hieman murrettuun oranssiin, mikä on äärettömän kaunis värikombinaatio. Messujen yhteydessä keskustelin useaan otteeseen suosikkiväreistäni ja vastatessani valkoisen olevan kestosuosikkini, aloin miettimään itsekin että mikä ihme siinä valkoisessa minua oikeastaan viehättääkään... :)

IMG_96667.jpg

iIMG_8890.jpg

iIMG_8755.jpg

Oman kotini pääsisustusväri valkoinen pysyy vuodesta toiseen vakiona, sillä koen sen rauhoittavan kotiympäristöäni hektisen lapsiperhearjen pyörityksessä. Valkoisessa sisustuksessa on myös muita hyviä puolia, joista erityisesti valoisuuden maksimoinnilla ja vaaleiden pintojen avartavalla vaikutuksella on itselleni lähes elintärkeä vaikutus. Kuulun nimittäin siihen ihmisryhmään joka kärsii pimeään vuodenaikaan energiatasojen laskusta ja jokainen pienikin valonpilkahdus on kuin laittaisi bensaa formula-auton tankkiin. :) Nyt kun illat ovat selvästi jo pimeämpiä ja päivät lyhyempiä, huomaan itsestäni että iltaväsy iskee jo iltakahdeksan aikaan, eikä sitä vastaan edes d-vitamiinilisällä voi taistella. Siksi jokainen aurinkoinen hetki pitää hyödyntää hyvin ja siinä valkoinen sisustus on maailman paras ratkaisu. <3

IMG_9456.jpg

IMG_5790.jpg

pIMG_8686.jpg

Minulle valkopainotteinen sisustus on kuin tummansiniset istuvat farkut - sopii kaikkeen, kaiken kanssa ja näyttää aina hyvältä. :) Kalusteissa ja tekstiileissä valkoinen väritys on samaan aikaan sekä ajaton että ajankohtainen, aivan kuin klassikkohuonekalut tai klassikkolaukku, joka ei koskaan mene pois muodista. Jotkut käyttävät valkoisesta sanaa turvallinen, ja värivalintana se sitä usein onkin, mutta itse kuvaan sitä mielummin kestäväksi. Vaaleaan perusväritykseen on helppo halutessaan yhdistää värikkäitä yksityiskohtia piensisustusesineillä ja kausitekstiileillä omien fiilisten mukaan, ilman että suuria muutoksia tarvitsee alkaa toteuttamaan. Tämä on pitkällä tähtäimellä myös järkevä valinta, mikäli on yhtään samanlainen sekunnissa nollasta sataan innostuva vaihtelunhaluinen persoona kuin minä. :)

iIMG_7637.jpg

iIMG_7640.jpg

IMG_8339.jpg

Valkoinen sisustus voi olla myös tunnelmallinen, Riviera Maison- brändin perustaja sen takuulla tietää. :) Vaikka valkoinen ei olekaan varsinaisesti väri, se ei yleisestä maineestaan huolimatta ole myöskään väritön tai kalsea. Valkoisen sävyjä on lukematon määrä kylmistä sinertävistä sävyistä aina okrankeltaisella taitettuun kermaiseen valkoiseen asti. Valaistuksella on todella suuri merkitys erityisesti valkoisessa kodissa, sillä valoilla ja varjoilla pystytään luomaan samanlaisia nyansseja kuin väreillä ja värisävyjen vaihteluilla. Monen mielestä valkoisella sisustaminen on helppoa, mutta todellisuudessa se on oma haasteellinen taiteenlajinsa, jossa itselläni on vuosienkin jälkeen vielä paljon oppimisen varaa. :)

iIMG_9668.jpg

iIMG_7897.jpg

iIMG_8742.jpg

Valkoisen ja vaaleapainotteisen sisustuksen siistinä ja puhtaana pitäminen ei ole yhtään vaikeampaa kuin värikkäiden, tummien tai niiden yhdistelmällä sisustettujen kotien. Tästä aiheesta tein huhtikuussa  Valkoinen sisustus lapsiperheessä -nimeä kantavan postauksen, joka keskittyy materiaalivalintoihin ja siivoamiseen. 

Tämän postauksen voisin kiteyttää ihanaa lukijaani Ninjaa siteeraten: VALKOINEN ON MUN LIFESTYLE. :)

Huomenna vietetään viimeistä messupäivää ja mikäli suunnistat Habitareen, ilahtuisin kovasti jos tulisit moikkaamaan minua osastolle 7, Creative Space 2 -tilaan klo 10-13 välisenä aikana. Luurailemme siellä CASA-bloggajien kanssa tekemässä messupostauksia ja kertomassa meidän fiiliksiä bloggaamisesta. :)