Kiinnostus erilaisten käsitöiden tekemiseen on meidän suvun naisilla enemmän sääntö kuin poikkeus. Äitini tykkää neuloa, pikkusiskoni askarrella ja isosiskoni pravuurina on ompelu ja virkkaaminen. Itse tykkään eniten kodin pikkuremonteista ja kalusteiden maalailusta, neulominenkin minulta alkeistasolla luonnistuu mutta virkkaamisen suhteen olen totaalisen surkea. :)

omakotivalkoinen_0955.jpg

omakotivalkoinen_0956.jpg

omakotivalkoinen_0969.jpg

Siskoni on äärettömän lahjakas käsityöharrastaja ja hänen hyppysistään on syntynyt vaatteita, verhoja, päiväpeittoja, mattoja ja pehmolelujakin. Jaksan aina hämmästellä miten nopeasti hän saa valmista jälkeä aikaan, parissa tunnissa on vaativammatkin palmikkokuvioidut villasukat tehty. :) Tämän valkoisen korin hän virkkasi minulle iltapuuhanaan, ihan tuosta noin vaan hupsista, kun kuuli että olin huonolla menestyksellä yrittänyt räpeltää tälläistä. Ihana sisko! ♥

omakotivalkoinen_0950.jpg

omakotivalkoinen_0972.jpg

omakotivalkoinen_0971.jpg

omakotivalkoinen_0960.jpg

Kuvasin korin parvekkeella valaistuksen vuoksi ja kokeilin samalla miltä näyttäisi jos koriin asettelisi muovipussin suojaaman callunan. Lasitetulla terassilla / parvekkeella trikoinen kori on sateelta suojassa, joten calluna saa hetken aikaa asustaa tuossa. Eteisen ritiläpenkin päälle rukkasia ja huiveja varten tälläistä koria alunperin ajattelin ja eiköhän se ennen pitkään sinne siirrykin. :)

omakotivalkoinen_9917.jpg

omakotivalkoinen_9918.jpg

Siskoni oli lukenut elokuisen postaukseni, jossa kerroin Hobby Hallin trikookuteesta virkatusta Miriam-matosta. Kyseinen matto oli kooltaan kuitenkin liian pieni, mutta siskoni keksi ratkaisun asiaan - hän tekee maton tytön huoneeseen itse. :) Lankamaailman myymälästä löytyi edullisesti vitivalkoista trikookudetta ja muutamaa iltaa myöhemmin tämä Ø120 kokoinen matto oli lattialla suoristumassa. ♥ 

Suurin ongelmani virkkaamisessa on että silmukat ovat välillä pinkeitä ja toisinaan löysiä lenkkejä. Hamppulangasta virkkaamastani tiskirätistä tuli neliön sijaan epämääräinen puoliympyrä. :) En ole kuitenkaan vielä täysin luovuttanut virkaamisen suhteen ja yritänkin parhaillaan oppia pitämään langan kireystason vakiona, näpertämällä samaa tiskirättiä purkamisen jälkeen jo viidettä kertaa. Kyllä vielä joskus onnistaa... :D

Rauhallista sunnuntai-iltaa, huomiseen! <3