Käväisin kamerani kanssa Itäkeskuksen Gigantin Epoq-näyttelyosastolla katsomassa Integra-ovilla varustettua mallikeittiötä, jossa on ovien lisäksi myös muita unelmakeittiöni mukaisia yksityiskohtia kuten upotettuja spotteja sekä vitivalkoinen välitilalasi. ♥ 

Omakotivalkoinen_Epoq_1171.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1173.jpg

Oman saarekkeeni ympärille tulee mallikeittiön tapaan Avonite-taso, joka jatkuu saumattomasti saarekkeen sivuille. Oman saarekkeeni takapuolelle ei tule kaappeja (kuten kuvan mallisaarekkeessa), vaan se toimii aamiaisbaarina jalkatiloineen ja baarijakkaroineen. Jalkatilaa tulee olemaan 25cm, joka on 5cm suositeltua vähimmäismittaa vähemmän, mutta kuitenkin vielä riittävä. Saarekkeen päälle lisään jossakin vaiheessa 2-3kpl riippuvalaisimia, mutta niiden suhteen pähkäilen vasta sitten kun keittiö on valmis ja paikoillaan, jotta valaisimet sopivat varmasti keittiön jatkeeksi. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1180.jpg

Norcoolin laatikostomallinen jääkaappi vaikuttaa erittäin toimivalta ja tilavalta. Laatikostoa saa vain Norcoolin omalla rosteripaneelilla, joten oma laatikostomallini tulee olemaan kodinkoneisiin keskittyvässä postauksessani esittelyvuoroon pääsevä kalusteovellinen Liebherr.

Omakotivalkoinen_Epoq_1184.jpg

Epoq-keittiöiden laatikostoissa ja ovissa on vaimentimet, jotka sulkevat saranat sekä kiskot täysin äänettömästi. Uuteen keittiööni tulee kaksi laatikostoa, joista toiseen säilön astioita ja toiseen kokkausvälineistöä, kuten kattiloita ja uunivuokia. Laatikostojen lisäksi saarekkeeseen tulee 60cm leveä kaappi, jossa ulosvedettävät hyllyt kuivaruokien säilytystä varten. Laatikoiden pohjalle haluan laatikkomatot, jotka pitävät lasipurkit ja lautaspinot paikoillaan laatikkoa liikutellessa. 

Omakotivalkoinen_Epoq_1185.jpg

Kulmakaappien ongelmana on usein liian pieni oviaukko, jonka takia isoon kaappiin ei saa isoja uunivuokia tai harvoin käytettyjä keittiökoneita mahtumaan ja niiden täyttöaste jää vajaaksi epäkäytännöllisyytensä vuoksi. Mikäli olisin päätynyt keittiössäni U-muotoon, olisin ehdottomasti tahtonut kulmakaappien olevan tuplaovella ja pyörivällä karusellihyllyllä varustettuja, kuten yllä olevassa kuvassa. Karuselli pyörii kevyesti suuremmankin painon alla ja kulman molemmin puolin aukeavan taiteoven ansiosta koko kaappi tulee käytettyä hyödyksi, toimivalla tavalla. 

Omakotivalkoinen_Epoq_1191.jpg

Astianpesukone piiloutuu kalusteoven taakse ja laatikoston etulevyjä mukaileva yhtenäinen ulkoasu toistuu kulmakaappia lukuunottamatta koko keittiössä. Laatikostolta näyttävä astianpesukone tulee omaankin köökkiini. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1209.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1194.jpg

Kaapintäytteitä on Epoq-valikoimassa useita erilaisia ja eri kokoisia aina mauste- ja lautastelineistä monikäyttöisiin lokerikkoihin. Kuvan 4-osainen roskasankosetti sopii suuremmankin perheen jätteille ja sankoihin voi kätevästi eritellä seka-, paperi-, ongelma-, sekä biojäteet. Kannellisen sangon ansiosta biojätteiden kierrätys on kivempaa, sillä kansi pitää hajut hallinnassa. Tuollaiset tahdon meillekin! :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1196.jpg

Olin vielä viime viikolla kahdenvaiheilla yläkaappien suhteen, mutta päädyin lopulta toteuttamaan keittiöni modernin unelmani mukaisesti ilman yläkaappeja. Tälläiset vaakaan asennetut nostomekanismilla varustetut kaapit olisin tahtonut, mutta keittiöseinällä oleva pieni ikkuna olisi rikkonut kauniin ja selkeän linjan. Myös rakastumiseni Savon liesituulettimeen vaikutti asiaan, liesituuletinta ei olisi saanut lyhyelle keittiöseinälle yläkaappien ja pikkuikkunan väliin mitenkään. Valinnat on joskus vaikeita... :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1250.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1201.jpg

Integra & vedinura! <3 <3 Ajattoman kaunis ja klassinen ovivalinta moderniinkin kotiin! <3

Omakotivalkoinen_Epoq_1203.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1206.jpg

Mallikeittiön yläkaappien pohjaan on upotettu Spotlight San Diego -kalustespotit, jotka toimivat työtasovalaistuksena. Yläkaappien puutteessa toteutan hieman samanlaisen idean upottamalla spotit kaapiston yläpuolella olevaan kattokotelointiin. :) Kalustespottien tilavaraus on vain muutama sentti ja ne saa täysin piiloon yläkaapin alapohjaa vasten asennettavan peitelevyn ansiosta. Sähköpistokeen voi piilottaa vaikka kaapin sisään. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1204.jpg

Epoqin valikoimassa ei ole omia välitilaratkaisuja, mutta Epoqin yhteistyökumppanin kautta tilatun asennustyön ohessa sellainenkin tarvittaessa järjestyy. Oman keittiöni välitilaan tahdon tismalleen saman lasitusliikkeen toimittaman vitivalkoisen lasin kuin mallikeittiössä. Lasi ei viherrä reunoistaan lainkaan ja on kauttaaltaan kauniin hohtavan valkoinen. ♥ 

Omakotivalkoinen_Epoq_1174.jpg

Itäkeskuksen Gigantin keittiönayttelyssä on esillä muutama muukin upea keittiökokonaisuus, ne esittelen teille erikseen heti huomenna. :) Ihanaa iltaa kaikille! <3

(Yhteistyössä: Epoq)